2016.04.24.

A nappalink most

Szerintem egy otthon körülbelül négy-öt év alatt alakul ki a maga teljességében. Ennyi idő kell hogy minden a helyére kerüljön, megtaláljuk a megfelelő bútorokat tárgyakat, vagy azok találjanak meg bennünket.

Mi most negyedik éve élünk ebben a házban és a nappalink most kezd olyan formát önteni, amilyet elképzeltem. Kell ugyan még egy-két apróság, de lényegében ez a stílus és ez a megjelenés volt az álom. Alapvetően elég szigorúan tartottam magam az elképzelésekhez, hogy egy századforduló időszakában lévő vidéki kúria hangulatát hozzam mai, modern felhangokkal.

Elegáns, kalsszikusan modern, eklektikus tereket akartunk. (az eklektikus terek létrehozásáról írtam is egy posztot ITT)

Szinte napra pontosan négy éve kezdtük el a munkát:

Kicsiház nappali. A kezdet

Innen indultunk

Kicsiház nappali. A kezdetek

Köztes állapot 2012-ben…

Megtartottuk a rusztikus mennyezetet, de fehérre festettük, ahogy a hajópadlót is. Izgalmas okkersárgás-barnás színre festettük a falakat a drámai(bb) hatás kedvéért. ( a fal színe napszakonként változik)

A modern IKEA könyvespolchoz  (EZ) klasszikus stílusú kanapét kárpitoztam. (ITT)

A fallal megegyező színű, buján és dúsan omló függönyt nevetséges áron szereztem, de szerintem nem látszik rajta. Viszont jó sokat kellett keresgélni…. (részletek ITT)

Kicsiház nappali

2015.eleje: Közel a vége, már majdnem minden megvan, jöhetnek a részletek.

A modern kisasztal a kanapé mellett szintén egy meglepően olcsó darab a Jyskből. (EZ) Az összes többi cucc pedig kitartó és lelkes keresgéléseim eredménye…Vatera, Jófogás, bolhapiacok.

Ezek az én legfőbb beszerzési forrásaim, bár kétségkívül így igényel igazán nagy türelmet az otthon berendezése. És folyton nyitott szemet. Mert kivárok. Kivárom a legjobbat. ERRE a csillárra például négy évet vártam, mindig ezt akartam és tudtam hogy előbb-utóbb meg is lesz és felteszem vele az I-re a pontot.

Igyekeztem tartani a harmóniát és az egyensúlyt a régi és a modern stílusú bútorok, tárgyak között.

És bevallom, nagyon de nagyon elégedettek vagyunk azzal ami összejött : -)

2016. tavaszán:

A nappalink most / Kicsiház

A nappalink most / Kicsiház

A nappalink most / Kicsiház

Kis lerakóasztal a káptalantóti piacról

A nappalink most / Kicsiház

DIY arany műanyag állatok. És a kedvenc illatom: Dyptique füge illatú gyertya

A nappalink most / Kicsiház

A nappalink most / Kicsiház

Rálátás az étkezőre

A nappalink most / Kicsiház

A tükör karácsony előtt került a helyére. Ettől lett igazán nagyvilági a nappali.

A nappalink most / Kicsiház

A nappalink most / Kicsiház

Délutáni fények

A nappalink most / Kicsiház

A nappalink most / Kicsiház

A nappalink most / Kicsiház

A legújabb szerzemény ez a zsúrkocsi

A nappalink most / Kicsiház

És amire igazán büszke vagyok, otthonunk az InStyle Magazinba is bekerült, élen a nappalival:

Kicsiház az InStyle-ban

Ha hasonló stílusban gondolkodtok, van pár megszívlelendő tippem:

  1. Válassz egy különleges ám klasszikus színt

Ha végignézel pár szép kastélyt, kúriát akár az interneten, akár élőben, látni fogod hogy milyen gyönyörű színekkel vették körbe magukat az emberek. Keress kastély-enteriőröket a Pinteresten és próbáld lemásolni a színeket! Van egy kastélyos albumom ITT és adok néhány tippet a tökéletes árnyalat kiválasztásához ITT.

2. Adj időt az enteriőrnek….és magadnak

Ha szereted a régiségeket, azokat nem tudod megvenni az első boltban. Kitartó vadászat eredménye hogy megtaláld a legszebb, hozzád leginkább illő darabokat. És ez eltart egy ideig, minél több részlet van már kidolgozva, annál inkább, hiszen egy idő után egész pontos elképzelésed lesz arról, hogy mit keresel.

3. Tartsd az egyensúlyt

Figyelj arra, hogy ne legyen túl sok antik holmid, mert könnyen avittá, öregessé válhat az enteriőr. A modern darabok mindig frissességet, üdeséget csempésznek az enteriőrbe! Túl sok modern darabbal viszont pont a vidéki kúria hangulat nem jön össze. Tartsd az egyensúlyt!

4. A részletek fontosak

Ha a főbb darabok megvannak már, kezdj gondolkodni a részleteken: világítás, dekoráció,  apró csecsebecsék. Legyenek ezek kiemelkedően jó minőségűek, ezekkel éred majd el az igazán luxus érzetet. Lehetnek bátran szokatlan párosítások, vagy látszólag oda nem illő dolgok, ezzel kerülöd el hogy a szoba klisékre épüljön.

5. Soha ne félj változtatni!

Ha már készen van a szoba és minden a helyére került, ne ülj sokáig ölbve tett kézzel. Változtass néha egy -két dolgon hogy az enteriőr ne laposodjon el, és tudjon mindig változni egy kicsit. Mert a változás örömteli!

És ezért is pakoljuk ki az egész szobát most…..élőben tudósítom is majd a történéseket az Instagram oldalamon, kövessetek hát ha kíváncsiak vagytok mi történik! (ITT)

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM