2017.02.12.

Új székek az étkezőnkben

Sokszor szoktunk a férjemmel nosztalgiázni, hogy “tavaly ilyenkor még ez sem volt”. És sokszor, sokféle szövegkörnyezetben mondjuk ez, mert a házunk évről-évre óriási léptekben változik. Szerintünk egyre szebb lesz.

Minden évben van egy nagyobb projekt, aminek nekiveselkedünk, hogy aztán büszkén mondogathassuk: Emlékszel, tavaly még ez sem volt ilyen.  Tavaly a terasz építésével voltunk elfoglalva, idén viszont nem vállalunk be ilyen nagy feladatot.

De megfogadtuk, hogy sok aprósággal csinosítjuk az otthonunk,vagy inkább úgy mondom: tökéletesítjük ami van.

A stílusa, hangulata már adott, ezen nem szeretnénk változtatni, most a finomra hangolás a cél. Janurában például végre megrendeltük az új étkező székeket, melyeket régóta tervezgettünk.

Nem tudom mennyire emlékeztek a kezdetekre ITT és ITT, de a szék kérdése mindig is kardináls volt. És anno jó döntést hoztunk, szerettük az IKEA kerti székeket sokáig. Mellesleg akcióban, 5990 Ft-ért vettük darabját. Ütős darabja volt az enteriőrnek.

Anno egyébként innen indultunk:

Kicsiház étkező

Az első verzió még a beköltözéskor

Utána jöttek a kerti székek, melyeket végül nagyon megkedveltünk:

Kicsiház étkező

A kerti székekre sokan mondtátok, hogy az előző jobb volt. De összességében, ahogy alakultak a továbbiak, ez bizonyolt merész de jó döntésnek. Néha (mindig) felejtsük el a konvenciókat és a sablonos megoldásokat pls!

Kicsiház étkező

És az asztal színe is változott közben. (leírás ITT) Mire jó egy doboz festék, igaz?

kicsihaz_etkezo_2016

Kicsiház étkező

étkező egy másik látószögből

Kicsiház étkező

Kicsiház étkező

Tavaly az InStyle magazinba is bekerültünk. Ez a kedvenc képem. Fotó: Batár Zsolt

És mos úgy döntöttünk, hogy idén még inkább frissíteni, tökéletesíteni szeretnénk az étkezőnket. A tersz építés margóján, mintegy mellékesen, gyönyörű faburkolatot is készíttetünk a nappaliba és az étkezőbe. Ehhez a burkolathoz úgy éreztük, eggyel jobb szék passzol, eggyel minőségibb darab.

Sokat nézegettem, keresgéltem a tökéletes váltást. Sajnos ideheza korlátozottak a lehetőségek így elsősorban külföldön keresgéltem. Persze, nem mindenki szállít Magyarországra, így egy idő után már pontosan tudtuk, hogy sítlusban nem, csak minőségben váltunk és megrendeltük a HAY He székeit.

Ez is kerti szék, nagyon hasonlít a régi IKEA székeinkre, de ez már nem műanyag, hanem fém és ráadásul kortárs dizájner darab. Egy hét alatt meg is érkezett hozzánk.

Kicsiház étkező

ugyanaz, mégis más

Kicsiház étkező

HAY HE szék

Szeretjük ezt a stílust és úgy érezzük egy drága, kárpitozott széknek még nem jött el az ideje, még várunk hogy a fiúk nagyobbak legyenek.

Kicsiház étkező

Kicsiház étkező

Használat közben

Viszont, mindig rájövök, hogy a lakberendezés olyan mint a dominó: változtatsz valamin, szebbé teszel valamit és akkor jön a felismerés, hogy mindek kell még változnia. Ördögi kör.

Tehát, új asztalt is keresek. Van elképzelésem, de valószínűleg meg kell találnom azt, aki meg is tudja valósítan, mert olyan asztelt képzeltem el, ami ide készül. Aztán ki tudja, lehet hogy egyszerűsödnek az elképzelések. Hagyok én erre időt!

Kicsiház étkező

Kicsiház étkező

És igen. Motoszkál a fejemben egy ideje, hogy már öt éve fent van ez az orgonás tapéta….

Vaaaagyis…..tehát akkor….. : -)

Kicsiház étkező

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM