2014.08.17.

Új lehetőségek a lakásfelújításban

Nemrégiben részt vettem egy “Műgyanta burkolás technológiái” témájú workshopon, az ArkDeko szervezésében. Azt gondoltam, itt az ideje, hogy továbbképezzem magam, új nyersanyagokkal és új technikákkal ismerkedjem. Főként azért, hogy utána ti is tanuljatok belőle…

A workshopon megismerkedhettem a termékkel, ami engem személy szerint lenyűgözött. Főleg az egyszerűsége, és a sokrétű felhasználhatósága, no meg amit még én beleláttam…….de erről majd később 😉

Teljesen felvillanyozódtam, mert úgy gondolom, sok lehetőség van ebben az anyagban és szeretném ha ti is ismernétek, mert egészen új utakat nyithat meg azok számára akik házat építenek, vagy “csak” felújítanak, vagy úgy szeretnének fürdőszobát, konyhát átalakítani, hogy nem akarnak bontani.

arkdeko_oklevel

És hát vagyunk itt egy páran ilyenek nem??

Lássuk hát mi is ez:

Az ARKdeko’ Design az Olasz belsőépítészet kimagasló képviselője – az ARKdeko’® márka – ipari és esztétikai műgyanta burkolatok kivitelezésével foglalkozik: a padlótól a falakig, bútorokig és berendezési tárgyakig.

műgyanta padló

Önterülő műgyanta padló. Akár meglévő padlóra is!

kenhető műgyanta a fürdőszobában

Kenhető műgyanta burkolat a fürdőszobában

 

Az ARKdeko’ önkiegyenlítő műgyanta padlókat kivitelez a RAL skála minden színében. A műgyanta padlóburkolatok és falbevonatok felvihetőek a meglévő felületekre a régi burkolat eltávolítása nélkül. Vagyis nincs bontás, törmelék elszállítás, kosz és piszok!

A műgyanta maximum 4 mm vastagságban borítja a felületet, ami lehetővé teszi a burkolat felújítását anélkül, hogy problémát okozna az ajtók és egyéb nyílászárok szempontjából.

Sőt, egyszerűen felvihetőek akár megunt konyhaszekrény-frontokra, vagy megunt konyhapultokra  is! Ez a műgyanta ugyanis a PVC-n és az üvegen kívül bármire megtapad. Egyenletes felületet képez fúgák nélkül.

fürdőszoba műgyantából

Fürdőszoba műgyantából

 

Az epoxigyantákkal bevont felületek ellenállóak a kopással, kaparással szemben, megakadályozzák a penészedés kialakulását és a bakteriális szaporodást a felület tökéletes egybefüggésének és a könnyű tisztíthatóságnak köszönhetően. Egyszóval, antiallergén és nagyon jól tisztítható.

Padlóként kimondottan ajánlott padlófűtéses helyekre, mert jól vezeti és a hőt, ráadásul 4mm-es vastagságának köszönhetően hamar átmelegszik.

Én a workshopon kétféle gyantával ismerkedtem meg, az egyik kenhető, a másik önterülő.

Az előbbi spatulával kenhető függőleges és vízszintes felületekre, mint már mondtam, akár meglévő csempére is, vagy fürdőszobába zuhanyfülkébe, hiszen rendkívüli vízzáró képessége van.

Az önterülő műgyantát vízszintes felületeknél lehet alkalmazni, így padlóknál de akár bútoroknál is nagyon sokoldalúan használható, színezhető és dekorálható is.

Imádtam pepecselni vele! Utána egész nap csak zsongott az agyam, annyiféle alternatív felhasználási mód jutott még eszembe.

marvanyos_asztal

Néhány példa: asztallap sk!

mugyanzatas

Ilyen egyszerű a használata!

Ismerjétek meg ti is ITT!

Én pedig hamarosan jelentkezem egy megvalósult ötlettel, egy házilag kivitelezhető szuper bútorfelújítási tippel!

csempére kenhető műgyanta

Kend a falra! Akár a csempére is!

ARKdeko2

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM