2016.04.28.

Terasz-tervek

Végre elhatároztuk magunkat és belevágunk a ház felújításának eddigi legnagyobb akciójába és építünk egy teraszt.  Egy teraszt, amire a nappalinkból lépünk ki.

Egy plusz szobát, ami tavasztól-őszig a törzshelyünk lesz. Egy teraszt, amiért feladjuk a “falat nem bontunk” elhatározásunkat.

Mert bontunk. Épp a poszt írásának pillanatában omlanak le a téglák…Bizony!

A nappali meghosszabbításaként épülő terasz miatt most kibontjuk az ablakot és helyére az ablakkal megegyező stílusú, duplaszárnyas, üvegkazettás terasztajtó kerül. És ha már úgyis bontunk, a nappliba megépíttetjük azt ami még nekem nagyon hiányzott: gyönyörű, kazettás fa falburkolat, radiátortakaróval, végig az ablakok alatt, és még az ebédlőben is körben.

Na, ettől lesz igazán szép a nappali és az étkező!

De térjünk vissza a teraszhoz:

Ezt is tervezgetjük már pár éve, de valójában tavaly éreztük igazán hogy valójában mit akarunk. Mert a terasszal együtt az egész ház külső megjelenését megváltoztatjuk. A legfontosabb, hogy eltüntetjük a kőburkolatot a ház oldaláról.

A ház oldaláról eltűnik a kőburkolat

A ház oldaláról eltűnik a kőburkolat

A keskeny, semmire sem használt kicsi veranda pedig a pincelejáró széléig bővül. Mivel lejt a kert, és nem akarjuk hogy egy hatalmas doboz kerüljön a ház elé, az egész egy lebegő terasz lesz, thermowood burkolattal.

A házat újravakoljuk, egy picivel világosabb színnel, körben műkő lábazatot kap, az ablakoknál párkányzatot és arra épülő díszes keretet, valamint a terasz falánál díszburkolatot, és egy gyönyörű új bejárati ajtót. Hatalmas változás lesz. Óriási munka, nem csoda hogy nem szántuk rá magunkat évekig.

Teveink szerint, a végeredmény egy nagyon modern, részleteiben amerikai stílusú terasz, ami jól illeszkedik az autentikus módon vidéki kúria stílusban átalakított házhoz.

A terasz, mint egy stég, lebeg a ház előtt, a terveim szerint pedig a korlátokon végig csüngenek majd a virágok. És persze, vannak elképzeléseim a terasz berendezését illetően is!

De egyelőre ott még nem tartunk. A kiviteli terveket egy barátunk készítette el sok egyeztetés után, a

az elképzelésünk szerint:

Terasz-tervek / Kicsiház

A jelenlegi lépcsőt megtartjuk, csak thermowood-dal burkoljuk.

Terasz-tervek / Kicsiház

Fontos részelt a kimunkált korlát. Már látom ahogy a fehér petúniák omlanak le rajta ;-)

Terasz-tervek / Kicsiház

A tartóoszlopok elhelyezkedése miatt a berendezés igazi kihívás lesz.

Terasz-tervek / Kicsiház

Modern de autentikus végeredményt szeretnénk. És szerintünk ez nem paradoxon.

Ez pedig a választott burkolat:

Terasz-tervek / Kicsiház

Thermowood kőris burkolat

Nem akarunk sem követ, sem fát utánzó követ,vagy bármit ami csak utánoz, mert mindenképpen akartuk a fa melegségét és látványát. Ezért választottunk thermowoodot burkolatként.

A hő kezelt (thermowood) eljárás egy drága és összetett művelet, ami a fát teljes mértékben mentesíti minden olyan anyagtól és rossz tulajdonságtól ami addig megvolt benne, így lesz ellenálló vegyszerek nélkül.

Észak Amerikából importált, csak is újratelepített erdőkből származó alapanyagból gyártott, homogén színű thermo kőris teraszburkolat, ami ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, így tartós és ugyanakkor nekünk tetsző látványt nyújt majd.

A munka kezdete előtt elkezdtem gyűjteni az inspirációkat, ezek segítettek a tervezésben. Az inspirációk alapján ti is látjátok majd, hogy nagyjából mit szeretnénk. És ebbe az albumba fogom gyűjteni a berendezéshez kapcsolódó inspirációkat is ITT.

Pár hete fotóztam egy “előtte” állapotot, hogy lássuk, honnan-hová tartunk:

Terasz-tervek / Kicsiház

Terasz-tervek / Kicsiház

Terasz-tervek / Kicsiház

A régi ajtó

Az ajtót azóta kicseréltük és épp ma folyamatban van a teraszajtó behelyezése is:

Terasz-tervek / Kicsiház

Az új tölgyfa ajtó egy Máltáról hozott oroszlános kopogtatóval

Terasz-tervek / Kicsiház

Estére bent lesz a gyönyörű új teraszajtó és holnap már a parapet sem akadályoz majd a kilátásban.

Folytatás ITT.

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM