2016.03.29.

I love color!

A nagyfiam kérdezte a múltkor tőlem, hogy melyik a kedvenc színem? Mondtam neki hogy az összes! Imádom a színeket, a pasztelleket, a sötéteket, a vibrálóakat és a földszíneket is.

Mindenféle módon, mindenféle formában vonzanak a színek, talán ezért is szeretek színes bútorokat festeni. Ebben a posztban azt szeretném megmutatni, hogy érdemes bevállalósnak lenni, mert a karakteres színek hálásak és egészen különleges hangulatot tudnak adni egy enteriőrnek.

A megfelelő árnyalat a titok, ennek kiválasztása, megtalálása szokott problémát okozni. 

Ahogy öregszem, úgy tetszik egyre jobban minden, ami klasszikus. És azt kell hogy mondjam, a klasszikus enteriőrök mindig tele vannak izgalmas, karakteres színekkel!

Ebben a posztban a nekem nagyon tetsző, főként merész falszín-inspirációkhoz párosítottam színkódot, hogy egyszerűbben találjatok rá a kedvencre. Aki mer, az nyer!

Kezdem a személyes kedvencemmel, az okker arannyal. Idén a Duluxnál az év színe lett, (erről bővebben ITT) nálam pedig évek óta ilyen színű a nappali. A Duluxnál a kódja: F1.34.58  de nekem nagyon bejön még egy kicsivel sötétebb árnyalatban a Dulux E10-E4.34.45 is.

A Pantonnál pedig a rózsaszín most a trend és bevallom, mindig megdobban a szívem, ha rózsaszín falakat látok. Finom, nőies és elegáns. A megfelelő árnyalatban nem kislányos, nem geil.  (mellesleg nagyon passzol az okker arany mellé!)

Szerintem ezeket válaszd:

  1. Farrow & Ball Pink Ground
  2. Dulux C2-C7.058
  3. Trinát S 0507-R
  4. Dulux B2-A6.04.83
Válassz színt! / Kicsiház

forrás: MyDomaine

Válassz színt! / Kicsiház

fotó:Karin Lindroos

A kékek különleges árnyalati is mindig vonzottak. Türkizes vagy olajkék árnyalatok, mindegy, minél érdekesebb árnyalat, annál jobb!

Ezt a világoskék színt Trinát S 1515-B árnyalatban próbálnám ki. Kicsit pasztelesebb de hasonlóan szép a Tikkurila F363 -es kódja, vagy a Tikkurila G431-es kódja is.

Aztán itt van ez a szinte buja kék, egy sötétebb égszínkék:

Próbáld ki Tikkurila K431-es színben, vagy Trinát S 4030-R90B árnyalatban.

A türkizes árnyalatok nagyon jól passzolnak az olívazöld árnyalatokkal! Ehhez a kékhez, ami lehet egy  Dulux 90BG 42/106 merjünk olívazöldet választani! Például Trinát S 3030-G70Y árnyalatban.

Aztán mehetünk a még “meghatározhtatalanabb” színek felé. Minél kevésbé tudjuk eldönteni és egy szóban meghatározni a látott színt, az annál izgalmasabb és látványosabb lesz a falon/bútoron. Ez itt egy türkizes-mentás árnyalat:

Ezt a falat Farrow &Ball Arsenic színével festették, de ehhez nagyon hasonló a Trinát S 0530-B90G árnyalat is.

Egyel világosabb és “meghatározhatóbb” ez a paszteles menta falszín: Trinát S 0510B70G vagy Tikkurila Y372

Válassz színt! / Kicsiház

forrás: Style At Home

A kékek kékje, a legsötétebb árnyalat ez a klasszikus, szinte feketébe hajló oljaos árnyalatú kék. Imádom! Ez itt konkrétan a Farrow & Ball Hague Blue színe, de ehhez hasonló a Trinát S 7020-B10G színe is vagy a Dulux 90BG 08/075 kódja is.

Válassz színt! / Kicsiház

forrás: Hi Sugarplum

Továbblépve a zöldek irányába, nem tudok szó nélkül elmenni e mellet a festés mellett:

Ugye meghökkentő, szokatlan, de mégis remekmű! A szín Farrow & Ball Yeabridge Green, de javaslom még a Tikkurila S384 árnyalatát is, mert az is nagyon hasonló.

Aztán itt ez az igazán markáns, erdőt idéző mélyzöld.  Klasszikus bútorokkal de modern MCM enteriőrben is gyönyörű hátteret ad:

I love Color / Kicsiház

forrás: Remodelista

Ha ilyen “erdőszínt” szeretnétek, javaslom a Trinát S 6020-G árnyalatát.

Végére hagytam legutolsó kedvencemet, ezt a gyönyörű padlizsánba hajló burgundyt. Sosem gondolkodtam volna ilyen színben, ha nem látom meg ezt a képet.

De azóta beleszerettem! Javaslom hozzá a Trinát S 6030-R20B árnyalatát.

I love Color! / Kicsiház

forrás: The Makerista

I love color! / Kicsiház

forrás: The Makerista

Első körben ennyi a mostani kedvenc színlista. De van még bőven, folytathatjuk!

Folytassuk?

Ha szeretnéd tudni, hogyan válassz jól színt, olvasd el EZT a posztomat.

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM