2013.09.18.

Elakadás a gyerekszobában

Egyáltalán nincs könnyű dolgom a gyerekszobával.
Sokszor érzem úgy, hogy hiába nagy a ház, még egy szoba itt a földszinten nagyon elkélne.
Bár a fiúk szeretnek egy szobában lenni, mégis egyre jobban érzem, hogy hamarabb eljön majd az az időszak, amikor átadjuk nekik a teljes tetőteret mint valaha gondoltuk.

De most még olyan kicsik, esetlenek és olykor félnek a sötétben, itt kell lenniük lent velünk a földszinten, ahol viszont csak két szeparált szoba van és abból az egyik a miénk.
Így nincs más hátra, a két fiút tizenkét négyzetméteren kell a lehető legjobban kiszolgálni.
Az iskola kezdetével ráadásul a nagyobbiknak már “munkahelyre” is szüksége van, és hát úgy tűnik, a kicsi sem akar kimaradni semmiből, így neki is oda kell férnie a tanulós asztalhoz.
A kevés tér miatt, úgy döntöttem, hogy a falakat vetem be és a lehető legjobban ki is használom a függőleges lehetőségeket.
Ezért megemeltem a Billyt, és Gyuszi segítségével feltettük a falra. Szebb volt a földön, de mennie kellett.
Alapos munkát végeztünk, sok csavar került a falba és alulról is kapott egy megtámasztást, mert ez a polc dögnehéz ráadásul jól teli is pakoltam.
(olyan cuccokat teszek ide, amit már nem nagyon használnak, hogy ne legyen botrány. Viszont jó tapasztalat, hogy ami egy időre elérhetetlen, arra hirtelen vágyni kezdenek. Újra….szóval, vetésforgó lesz itt kéremszépen!)

A polca alatti felszabadult részt pedig rögvest be is töltöttem egy íróasztallal.
Ami nem egy bonyolult darab.
Vettem méretre vágatott 1,8-as MDF lapot és lefestettem.
Tudtátok, hogy ezt az anyagot szokták laminálni pl konyhabútorokhoz? És tudtátok, hogy ez az anyag olcsóbb sokkal mint a fa és ugyanolyan jól festhető?
Jó anyag, jól lehet vele bánni és nagyon könnyű szépen lefesteni. A régi konyhám is natúr MDF-ből készült, amit végül magam festettem le.

Az asztallaphoz (ami 3500 Ft-ba került) az Ikeában vettem szépen esztergált asztallábakat, majd az egészet a falra rögzítettem alulról. Kihasználtam a maximális teret ami csak kihasználható és így elvileg két gyerek is ülhet egymás mellett az asztalnál.
A nagyfiam pedig megkívánt egy (általam rondának gondolt) kék forgószéket az Ikeában így nem volt más választásom, mint megvenni neki. Végre kezd érdeklődni a szobája iránt!
De most valahogy mégsem vagyok elégedett az összképpel. A Billy polc a falon, alatta az asztallal és az a szék……együtt valahogy nem jó. De nem tudom miért.Lehet, hogy csak a kiegészítők hiányoznak? De lehet, hogy alapjaiban téves az egész elképzelés?
Ti mit gondoltok?
Várom a véleményeiteket!
(csak ne azt mondjátok hogy a széket kell cserélni, mert az sajnos nem lehet :-)  )

Ez történt eddig a gyerekszobával:

emeletes ágyból szimpla ágy lett
– mintás falat festettem
-feltuningoltam két Rast komódot
– szerepet kapott egy ónémet-szerű ruhásszekrény
készítettem játéktárolókat
felturbóztam egy Billy könyvespolcot
-vettem egy durva szőnyeget

Fotók: Balogh Orsi

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM