2013.06.05.

Helló Billy!

Az átalakított Rast komódok után, egy újabb nagyon gyakran vásárolt Ikea darabot tuningoltam fel, méghozzá a Billy könyvespolcot. Erre a termékre is azért esett a választásom, mert keskeny, így nem foglal majd sok helyet, a polcain viszont sok könyv és játék elfér majd.

Ez a bútor is egy jó kis alap, lehet sokféleképpen alakítani, formálni. Festéssel, tapétázással, dekortapasszal és persze díszléccel.
Mi mással? :-)
A komód átalakítás után maradt még díszlécem és azokat most fel is használtam ennél az átalakításnál. Egyrészt, mert a díszlécezés mindig jó trükk, másrészt, mert így egységes stílusúvá alakítom az egyébként jellegtelen Ikea bútoraimat, hogy rímeljenek egymásra a fiúk szobájában.
Mivel azt akartam, hogy az egész polc régiesnek tűnjön és el akartam tüntetni az ikeás jellegzetességeket, be kellett tömnöm a polcoknak kifúrt számtalan lyukat. (úgyis tudtam, hogy azt a két polcot hova fogom tenni)
Ehhez a művelethez festhető, csiszolható szilót használtam. Csak fogtam a tubust, betettem a kinyomóba és belenyomkodtam az anyagot a lyukakba.

Csiszolható sziló

Csiszolható sziló

Ezután nem csináltam mást, mint a laminált felületet átfestettem a szokásos, visszafogott, kellemes bézses árnyalatú színre, úgy ahogy kell. A festék megszáradása után, a szintén lefestett, kétféle díszlécet fellőttem szögbelövővel a helyére.

Ez lett a végeredmény:

 

Díszléceket pedig ezeken a helyeken érdemes keresni:
www.zatik.hu
http://www.bohacs.eu/
http://www.maroszerszam.hu/index.php?categoryID=125
http://balintbarkacs.unas.hu/spl/251719/Fa_lecek

Eddig így alakul a fiúk szobája: (a posztok a képre kattintva érhetőek el)

Káoszból indulunk:

kaosz

Emelt ágyból szimpla:

fiuszoba_during

Egyszínűből színes:

 

DIY tároló:

diy_lada3

Dupla Rast Hack:

“Új” szőnyeg:
szonyeg_fiuszobaba

Kell még ruhásszekrény, íróasztal székekkel, világítás és kedves dekoráció!
Folyt. köv.

fotók: Balogh Orsi

Hozzászólások:

 • Kedves Kata!

  Egy kérdésem lenne:
  Mi az oka, hogy a sarkokon nem vágtad gérbe a díszlécet?
  Az úgy túlságosan “képekeretes” lett volna?

 • Kedves Szibea!

  Nem tudom, miért így csináltam. :-) Amikor készen lett, akkor jutott eszembe, hogy jé, nem vágtam gérbe a léceket. Szóval, nem volt tudatos, inkább elbambultam. Bár, ha gérbe vágom, pont nem lett volna elég a léc, de ez csak érdekesség, tényleg nem volt semmi koncepcióm a gérvágás ellen.

 • Anonymous

  Vicces, hogy mielőtt elolvastam a kommenteket, pont ezen gondolkodtam…. De izgi így gérbevágás nélkül! Jól alakul…

 • Ismét remekeltél! Kutya nem mondaná, hogy Billy:-) Nagyon szépek!

 • A mostani aldis akciós újságban van sarokfűrész gérvágó ládával. Szerinted azt megéri megvenni otthonra, ritka használatra?

 • Kedves Viktória! Persze, én is ilyesmivel kezdtem: http://akicsihaz.blogspot.hu/2012/04/gervagas-ahogy-en-csinalom.html

 • Nagyon szépek lettek a polcok, én egyszerűen imádom a fiúszoba színeit, pedig sem a piros, sem a kék nem a kedvencem, de ez így együtt a bézzsel valami fantasztikus… Billy-t mi is nagyon szeretjük, főképp a variálhatósága miatt, mert ugye az ajtókat is millióképpen lehet variálni, és hack-elni is pofon egyszerű… DE! Most rátapintottál egy lényeges dologra, ami nekem eddig egyszerűen nem jutott az eszembe, pedig totál logikus… :) Mi mindig meghagytuk a lyukakat a könyvespolcon, mondván: “sosem lehet tudni, hogy mikor akarjuk áthelyezni őket”… Persze soha többé nem helyezzük át a polcokat, de mégis ott az a sok lyuk “biztosítéknak”, ha valamiért meggondolnánk magunkat… :) De a lényeg Nálad van: totál felesleges meghagyni őket…
  Ismét nagyon szépet alkottál, nekem is csak a díszléc volt “fura”, de végülis ezért is különleges ez a polc! :)

 • Anonymous

  Én utálom, fölöslegesnek tartom a díszléceket (a kosz is jobban rájuk telepszik), de ezeknek a bútoroknak nagyon jól állnak. 😉

 • Anonymous

  Kata, annyira jó, hogy mindent leírsz, lépésről lépésre! Más simán elkérne pénzt – nem is keveset – ezért az irdatlan mennyiségű tudásért, sőt, részt vettem már olyan online tanfolyamon súlyos tízezrekért, ahol semmi újat nem mondtak. Szóval KÖSZÖNJÜK!

  Hatalmasat alkottál, egyszerűen szuper ez a polc, meg nem mondanám, hogy BILLY!:)
  Így tovább, Kriszta

 • Anonymous

  Névtelen, hogy lehe utálni a díszléceket? A szép minimált kedveled? 😀

 • Anonymous

  Igen, ahogy öregszem, egyre inkább vonz a minimalista stílus… 😉

 • Judit

  Szia Kata,

  Nem rég találtam rád!
  Szerintem nem véletlenül. Az amit csinálsz, mind stílusban és kreativitásban nagyon inspiráló. Szerintem jó, hogy ilyen tökös csaj vagy, és a világot amit alkotsz magad körül, úgy teszed, hogy te szűröd ki mi legyen benne, és mi nem. Ebben nem kell kompromisszum, csak a Család vonatkozásában, szerintem. Csak így tovább jó alkotást!

  Üdv: Judit

 • Kedves Kata,

  nagyon tetszik a fiúk szobája, sok inspirációt ad a gyerekszobához, amit a nyáron csinálunk majd.
  (A szőnyeget is imádom!!)

  Bútorfestés ügyben lenne kérdésem. Van valami tapasztalatod a JUB termékeivel kapcsolatban?
  A zománcfestékük környezetbarát, gyerekszobába is ajánlják.
  Persze nekem is a F&B a szívem csücske, de nagyon jelentős az árkülönbség.

  Kösz,
  Livi

 • Kedves Lívi!

  Nem ismerem ezt a céget, de majd jobban utánajárok! Amit láttam a honlapjukon, az meggyőző, egyedül azt “rónám fel” nekik, hogy 124 árnyalat meglehetősen kevés a mai világban, a mostani piacon, de ha lehet más rendszerekben is színre kevertetni, akkor jöhet! :-)

 • Anonymous

  Szia Kata,

  Alapozás előtt lecsiszoltad most a szekrényt? vagy kihagyható, úgymint a fogasnál?
  Köszi,
  Ági

 • Anonymous

  Kedves Kata,

  Hamarosan fejest ugranék egy bútorfestésbe, ami egy laminált felületű Ikea darab lenne és jó lenne biztató szavakat hallani tőled, hogy megúszható a bútor csiszolása. Sima fehér a bútor és feketére festeném.
  Van remény? vagy nincs menekvés a csiszolás elől?
  Köszi,
  Ági

 • Kedves Ági!

  Ha ez megnyugtat: én ezt a Billyt nem csiszoltam :-)

 • Kedves Ági!

  Ha ez megnyugtat: én ezt a Billyt nem csiszoltam :-)

 • Anonymous

  kedves Kata!
  gyönyörű ez a gyerekszoba! a kék gyerekágyakat is te festetted? melyik ez a szín pontosan? mi most szeretnénk a lányom kinőtt fehér babaágyát a hamarosan születendő fiamnak átfesteni, és ez a szín nagyon tetszik
  Fruzsi

 • Kedves Fruzsi!

  Náná, hogy én festettem :-) A színkódhoz meg kell keresnem a festékes dobozt. Hamarosan megteszem és mindenképpen megírom!
  Kata

 • Anonymous

  de kedves tőled, Kata! várom, h megírd, és köszi előre is!
  Fruzsi

 • Kedves Fruzsi!

  A színkód: Tikkurila N367

 • Anonymous

  Szia Kata! Tudom, nem könnyű, ugyanezzel szembesültem én is: két gyerek egy szobában, egyikük most kezdte az iskolát, és adott 12m2. Szóval a tippem (hasonlóan egyik előttem szólóhoz): két Billy egymás tetejére, így sajnos túl súlyos a falon, nyomasztó érzés alatta ülni, mellette elfér egy keskenyebb íróasztal(az asztallapot gondolom nem nagy ügy levágni) -ha a nagy tanul, a kicsi nem szerencsés, ha mellette ül- egyszer. A másik ötlet pedig, Billyk vissza a földre, föléjük galéria, s arra rakni az íróasztalt. Üdv. Zita

 • Anonymous

  Kedves Kata! És amit még elfelejtettem: gratulálni az eddigiekhez: kezdetektől fogva lelkes olvasód vagyok, nagyon tehetséges vagy, és biztos vagyok benne, hogy megtalálod a megoldást a gyerekszobára is! Zita

 • Anonymous

  nagyon köszönöm a színkódot, Kata! és az egész felvillanyozóan inspiráló blogodat!
  Fruzsi

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Google+
http://akicsihaz.hu/2013/06/hello-billy.html
RSS