2013.06.05.

Helló Billy!

Az átalakított Rast komódok után, egy újabb nagyon gyakran vásárolt Ikea darabot tuningoltam fel, méghozzá a Billy könyvespolcot. Erre a termékre is azért esett a választásom, mert keskeny, így nem foglal majd sok helyet, a polcain viszont sok könyv és játék elfér majd.

Ez a bútor is egy jó kis alap, lehet sokféleképpen alakítani, formálni. Festéssel, tapétázással, dekortapasszal és persze díszléccel.
Mi mással? :-)
A komód átalakítás után maradt még díszlécem és azokat most fel is használtam ennél az átalakításnál. Egyrészt, mert a díszlécezés mindig jó trükk, másrészt, mert így egységes stílusúvá alakítom az egyébként jellegtelen Ikea bútoraimat, hogy rímeljenek egymásra a fiúk szobájában.
Mivel azt akartam, hogy az egész polc régiesnek tűnjön és el akartam tüntetni az ikeás jellegzetességeket, be kellett tömnöm a polcoknak kifúrt számtalan lyukat. (úgyis tudtam, hogy azt a két polcot hova fogom tenni)
Ehhez a művelethez festhető, csiszolható szilót használtam. Csak fogtam a tubust, betettem a kinyomóba és belenyomkodtam az anyagot a lyukakba.

Csiszolható sziló

Csiszolható sziló

Ezután nem csináltam mást, mint a laminált felületet átfestettem a szokásos, visszafogott, kellemes bézses árnyalatú színre, úgy ahogy kell. A festék megszáradása után, a szintén lefestett, kétféle díszlécet fellőttem szögbelövővel a helyére.

Ez lett a végeredmény:

 

Díszléceket pedig ezeken a helyeken érdemes keresni:
www.zatik.hu
http://www.bohacs.eu/
http://www.maroszerszam.hu/index.php?categoryID=125
http://balintbarkacs.unas.hu/spl/251719/Fa_lecek

Eddig így alakul a fiúk szobája: (a posztok a képre kattintva érhetőek el)

Káoszból indulunk:

kaosz

Emelt ágyból szimpla:

fiuszoba_during

Egyszínűből színes:

 

DIY tároló:

diy_lada3

Dupla Rast Hack:

“Új” szőnyeg:
szonyeg_fiuszobaba

Kell még ruhásszekrény, íróasztal székekkel, világítás és kedves dekoráció!
Folyt. köv.

fotók: Balogh Orsi

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM