2013.09.27.

Új szerzemények

A konyha-nappali felújítás/berendezés kapcsán belelendültem a vaterázásba rendesen!
A terv, hogy karácsonyra szép nappalink és berendezett konyhánk legyen, egyre inkább megvalósíthatónak tűnik.

Azt hiszem, hogy a legnehezebb a függöny és a kárpit beszerzése lesz, mert e kettőből itthon nincs megfizethető áron jó felhozatal.
A konyhabútort jól kifundáltuk, hamarosan készül is, így a konyhával már nem lesz sok dolgom. A nappaliba viszont minden kell, mert ami most van, az még mindig az átmeneti!
A tervezés folyamatán már itt is túl vagyunk, így most nincs más dolgom, mint a megvalósítás.
Első szerzeményem egy gyönyörű szőnyeg. Legalább három éve fent volt a Vaterán, én pedig legalább három éve nézegettem, csodáltam és vágytam rá.
Nagyon drágán adták, ráadásul valahol Somogy megyében, így esély sem volt rá, hogy megnézzem élőben, mielőtt leütöm.
Egyszóval, egy drága zsákbamacskának tűnt. De reméltem, hogy a fotók visszaadják az eredeti színeket és állapotot, így egy hatalmas elhatározás után a tettek mezejére léptem és megajánlottam az eladónak a kikiáltási ár felét. Szerencsére, nem küldött el a fenébe, nyilván ő is unta már, hogy három éve hirdetgeti a szőnyeget, így az alkut azonnal megkötöttük.
Mi pedig nem csalódtunk, a szőnyeg gyönyörű, különleges, vibráló színű, nem kopott, nem foltos. Értékes darab.

 

 

Ezen felbuzdulva és ugyanakkor vérszemet is kapva, újabb akcióra készültem.
Szintén régóta szemezgettem egy szekrénnyel és egy asztalkává alakítható fiókos komóddal.
Ez utóbbit a hálószobába szántam tárolónak és fésülködő asztalnak, a szekrényt pedig a nappaliba TV-tárolónak. Mi ugyanis ritkán tévézünk, és a köztes időben utáljuk a látványát, így egyértelmű volt, hogy szekrénybe tesszük.
Szóval, szemezgettem ezzel a két szép darabbal, mindkettő egy eladó terméke volt. Így írtam neki is, és majdnem a fele áron megvettük a kettőt. Iszonyatos jó vásárt csináltam! A bútorok gyönyörűek, a szekrénnyel konkrétan semmi dolgom (nem, ehhez most nem is akarok hozzányúlni) a fésülködő asztalomnak pedig csak az asztal része sérült és csúnya, ezt kell majd kijavítanom.

 

haloszobai_komod

De néha a nagy vásárlásban belefutok rossz vételbe is, illetve előfordul, hogy olyan gyorsan leütöm a licitet, hogy végig sem olvasom a leírást, így kellemetlen meglepetés ér, amikor kézhez kapom a terméket. Mint például ennél az asztalnál, aminek a teteje úgy szét van menve, hogy azt bizony átfesteni nem tudom, mert a furnér alatt csak préselt faforgács van. Viszont, legalább nem került sokba, mindössze 500 Ft-ot adtam érte.

 

És ahogy nézegettem, ki is találtam a mentő ötletet, hogyan tudom hasznosítani ezt a menthetetlen asztalt. Kíváncsi vagyok, ti mit tennétek vele! Írjátok meg nekem ide kommentben, hogy mit alkotnátok ebből az asztalból!
Én pedig hamarosan megmutatom a saját verziómat :-)

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM