2013.05.15.

Szőnyeg! Szőnyeg! Szőnyeg!

Ez a szőnyegdolog olyan nehéz kérdés. Mert a szőnyeg adja meg a szoba végső hangulatát, a melegség, a puhaság érzetét.  El lehet vele rontani az egész szoba berendezését, vagy épp fordítva, javítani lehet vele rajta.

De annyira, de annyira csúnya szőnyegeket lehet itthon kapni! (úgy értem, megfizethető áron)
Már a nappaliba és az előtérbe is nézegettem, hogy mi az, ami nekem tetszene, de most, a gyerekszobába különösen aktuálissá vált, hogy válasszak valamit.
Mint tudjátok, engem a hideg kiráz a tipikus “gyerekszobai szőnyegektől“, nem is értem, hogy nem bántja a szemét a sok embernek aki megveszi őket a csúnya színösszeállítás, a harsányság és a rettentő grafika.
A fiúk régi szobájába festettem olyat, ami oda illik, és mégsem az elcsépelt bolti verzió, de ebbe az új szobába valami komolyabb, elegánsabb darabot kerestem.
Szeretem az Ikea fekete-fehér és geometrikus mintájú szőnyegeit, de ott nem találtam most olyat, ami a fiúk szobájába illett volna.
Nagyon szeretem viszont a kézi szövésű, iráni és török szőnyegeket, kilimeket, perzsákat.

Sok-sok éve, sportolói pályafutásom során, egy isztambuli versenyről hazatérve hoztam magammal életem első kilimjét, ami azóta is költözik velem mindenhová, és mindegyik általam tervezett enteriőrben megállta a helyét, sőt! Pedig annak már több, mint tíz éve….

Mert egy jó szőnyeg nem öregszik, nem megy ki a divatból.
A kézzel szőtt szőnyegek viszont nagyon drágák, fene a gusztusomat. (pedig a nappaliban az lesz majd egyszer, az tuti!)
A Vaterán viszont nagyon régi, kopott szőnyegeket viszont bármikor le lehet vadászni, ha nem is potom, de megfizethető áron.
Az ilyen típusú szőnyegekben pedig az a legjobb, hogy a kopottság nem árt, inkább sokszor használ neki. Viszont, a vételárba mindenképp bele kell kalkulálni a négyzetméterenkénti 1190 Ft-os  tisztítás árát!

Én legutóbb, egy hetven éves sárkányos szőnyeget fogtam ki, és azonnal beleszerettem. Még nem is volt készen a háromszögfal, de már tudtam, a fiúk szobájának fő dísze és berendezési eleme ez a szőnyeg lesz:

IMG_0413LR
IMG_0392LR
IMG_0395LR
fiuszoba_szonyeg4

Tudom, hogy nem gyerekszobai. Tudom, hogy ezt nem szokás. Tudom, hogy furcsa. De én szeretem. A sárkányos minta pedig a fiúkat is meggyőzte, ráadásul a színe piros és kék, ami a kedvenc színük.
És ahogy a művelt francia mondaná: Think outside the box!

A fiúszoba többi részlete:
háromszögfal
DIY ládák a plüssöknek
Ikea komód “antikolva”
asztali lámpa

Fotók: Balogh Orsi

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM