2013.11.15.

DIY karácsonyi ajándék ötletek

Már csak negyvenet alszunk karácsonyig. Keveset. Negyven nap úgy elrepül, hogy észre sem vesszük.

Ezért épp itt az ideje elkezdeni készülődni!
Főleg, ha DIY karácsonyi ajándékokkal szeretnénk kedveskedni szeretteinknek.

Arra gondoltam, hogy idén megmutatok nektek pár egyszerű, néhány óra alatt elkészíthető, olcsó és kedves ajándékot, mellyel meglephetitek családtagjaitokat, barátaitokat, munkatársaitokat.

Ahogy tervezgettem a munkákat, rájöttem, hogy a témában első posztként rögtön össze tudok állítani nektek egy tízes válogatást a régi ötleteimből, melyekre talán eddig nem néztetek olyan szemmel, hogy karácsonyra is hasznos lehet.
Pedig de!

Van itt néhány olyan régi cuccom, amit felhasználhattok a karácsonyi ötleteléshez, sőt rögvest bele is foghattok, hogy még időben elkészüljetek velük.
A legegyszerűbbtől a nehezebbek felé haladva íme pár saját kezűleg elkészíthető ajándékötlet:

1. Díszes dugó

Ezt bizony elég sok helyen “el lehet lőni”, mert egyszerű is, kedves is és hasznos is. Borozni szerető apósnak, nagybácsinak, munkatársnak tökéletes ajándék egy üveg bor mellé!
(részletes leírás ITT)

DIY karácsonyi ajándékötlet / Kicsiház
2. Könyvtámasz
Ha már úgyis elmegyünk a serlegboltba az előbb projekt miatt, célszerű rögtön ezzel a kis aprósággal is készülni. Szintén nem bonyolult, szintén nem időigényes, szintén nem drága.

Kisgyerekes anyukák előnyben :-)))
Jó ajándék lehet a nagyinak, barátnőnek, óvó néninek.
(részletes leírás ITT)

DIY karácsonyi ajándékötlet / Kicsiház

3. Egyedi ceruzák

Kreatív ismerősöket lehet megörvendeztetni sk készült egyedi ceruzákkal. Figyeljünk, hogy a színek és a minták passzoljanak a megajándékozott otthonához, stílusához. Kicsit pepecs de könnyű munka. A tartósság érdekében javaslom hogy kenjétek át a leragasztott ceruzákat dekupázs lakkal.
(részletek ITT)

DIY karácsonyi ajándékötlet / Kicsiház

 

4. DIY nyaklánc divatbolondoknak

Szuper barátnős ajándék, de az anyukátok vagy a kislányotok is tutira odalenne érte! Egyszerű, gyors és nagyon látványos! Nekem a mai napig kedvencem ez a struccos nyaklánc.
(részletes leírás ITT)

DIY karácsonyi ajándékötlet / egyedi nyaklánc / Kicsiház

 

5. Ünnepváró ajándék lelkes vendéglátóknak

Az egyik kedvenc ötletem, ha lehet ilyet mondani. Sokféle formában használtam már legutóbb például ITT, amikor virágszirmokat lamináltam. Nehézsége csupán annyi, hogy kell hozzá egy lamináló-gép, de talán az egy irodában is gyakori eszköz, viszonylag könnyű hozzájutni. Szóval, válasszuk ki a kedvünkre való csomagolópapírt, majd lamináljuk be A3-as méretben. Egyedi, személyre szabott ajándék.
Ha a gyerek rajzait lamináljuk (figyeljünk a méretekre), a nagyi tuti elérzékenyül majd!
(részletes leírás ITT)

DIY karácsonyi ajándékötlet / tányéralátét laminált tapétából

6. Egyedi párnák személyes üzenettel

Az Ikeában 1500 Ft-ért már nagyon jó anyagú fehér és színes párnákat lehet kapni. Ezek kiváló alapot adnak a feliratozásnak. Saját kezű stencillel is neki lehet vágni! Kis gyakorlatot igénylő projekt. Szerelmespároknak, házastársnak ideális ajándék :-)
(részletes leírás ITT)

 

DIY karácsonyi ajándékötlet / feliratos párna
DIY karácsonyi ajándékötlet / feliratos párna

 

7. Csinos kis váza befőttesüvegből

Kissé kényes darab, de mégis érdemes elkészíteni! Használjunk fémes árnyalatú sprayfestéket úgy sokkal drámaibb az összhatás. Ennek az ötletnek a nehézsége, hogy türelem kell hozzá. De egyébként filléres ötlet és nem kell hozzá komoly kézügyesség.
(részletes leírás ITT)

 

DIY karácsonyi ajándékötlet / design váza befőttesüvegből / Kicsiház

 

8. Dizájner koppintás képkeret

Anno  a Kartelltől nyúltam ezt az ötletet. Kissé időigényes, legalábbis a többihez képest és inkább gyakorlottabb olvasóknak ajánlom a szerszámok miatt. Ráadásul elég sok ceruza kell hozzá. Kisiskolás gyermekek mellett azonban van bőven ceruzacsonk, hát használjuk fel bátran!
Tanító néni, óvó néni, nagyi és anyu is örülne egy ilyennek!
(részletes leírás ITT)

DIY karácsonyi ajándékötlet / design képkeret / Kicsiház

 

9. Egyedi fogasok

Ha tudjuk, hogy milyen stílusú otthonba készül, miért is ne lepnénk meg valameliyk szerettünket egy fogassal. A fogas parktikus, szép és jó. Sokféleképpen használható vagy alakítható személyre szólóan. Lehet rajtuk ruhát, táskát, törölközőt, vagy ékszert tartani. Ha készítetek hozzá kis üvegtárolókat, ahogyan én tettem azt anno egy Éva Magazin fotózáshoz, akkor íróasztal fölé is kitehetjük ceruza tartónak!
Kétféle fogas, részletes leírásuk ITT és ITT

DIY karácsonyi ajándékötlet / egyedi fogas / Kicsiház
DIY karácsonyi ajándékötlet / Egyedi fogas / Kicsiház
DIY karácsonyi ajándékötlet / asztali tároló / Kicsiház

10. Játékkonyha az örök kedvenc

Ha szeretnénk gyermekünknek valami időtállót, kedveset és egyedit adni karácsonyra, ugyanakkor nem szeretnénk magunkat hatalmas költségekbe verni, kézenfekvő ötlet ez a játékkonyha. Gyakorlottabbak egyedül is bátran belevághatnak, kezdők kérjék férj segítségét. Jó kis móka lesz a közös alkotás, és határtalan az öröm, amikor a kicsi birtokba veszi.
(részletes leírás ITT)
Egyéb játékkonyha ötletek ITT, ITT és ITT

 

DIY karácsonyi ajándékötlet / Játékkonyha / Kicsiház

Itt az idő belevágni, hogy ne legyen kapkodás a vége!
Advent alkalmából igyekszem csak karácsonyi témájú posztokat hozni nektek, hogy még több ötletet és inspirációt kapjatok otthonotok dekorálásához, szeretteitek megajándékozásához.
Kövessétek a “karácsony” Kategóriát, hogy tematikusan keresgélhessetek a karácsonyi témájú posztok között!

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM