2013.03.17.

A jelszó: FYND

Van az Ikeának, hátul, a pénztárak előtt egy “turkálós” részlege. Ide kerülnek azok a bútorok, textilek, kiegészítők, melyek vagy szállítás, vagy a kiállítás során megsérültek, karcolódtak, eladásra, legalábbis teljes áron, alkalmatlanná váltak. Az a neve ennek a részlegnek, hogy FYND.

Olyan mint egy turkáló: néha csak sok haszontalan kacat van, néha meg igazi kincsekre lel az ember. Tudjátok, szeretek időnként turkálni, mert otthonra is sok izgalmas dolgot találhat az ember, például párnahuzatot, vagy lámpabúrát….

Legutóbb kicsit karcos konyhaszekrény ajtót “túrtam” ezen az akciós részlegen, nevetséges áron.

 

A szappan formájú lekerekítés tetszett benne, láttam benne fantáziát. Gondoltam, jó helyen lesznek rajta a táskáim, vagy a sáljaim. Hazavittem, és még csak át sem csiszoltam, hanem csak úgy, lusta asszony módjára rákentem a jó öreg Otexet. Tapadt szépen. Száradás után kapott két réteg fedőt, majd szemből kifúrtam a fogantyúk helyét.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Azért szemből, mert tapasztalatom szerint, a fúrószál mindig a kimeneti nyílásnál roncsol, ezért a festett részt ily módon védtem meg.

ilyen lesz a kimenet

A fúrás előtt persze kimértem a fogantyúk helyét, hogy egyforma magasra és arányosan elosztva kerüljenek fel a fogasom alapjára, azaz a konyhaszekrény ajtóra.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A felakasztást úgy oldottam meg, hogy vettem ilyen bepattinthatós, besüllyeszthetős kis izét. (már megint nem tudom a nevét)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehhez vettem ugyanolyan vastag fúrószálat, és a fúrószálon színes ragasztószalaggal kijelölve a fúrható lyuk mélységét, belefúrtam a fogasom hátoldalába.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezután kalapáccsal beütöttem az akasztót a helyére. Természetesen, fordítva…..úgyhogy szedhettem ki csavarhúzóval ügyeskedve…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
a hülye nő..áááááá

E

zután jött a felfúrós rész, amit most a kedvesemre hagytam, miután legutóbb sikerült átfúrnom egy gipszkarton falat. A falba erősített csavarokra már csak fel kellett illeszteni a süllyesztett kis akasztókat.
Mostantól már nem a földre teszem a táskáimat, végre rendes helyük van. Legalábbis, egy részüknek.

 

Ezek a bútorgombok még Amerikából vannak, de Magyarországon is jó lelőhelyre találtok például itt.
Ennek az egyszerű ötletnek pedig az a tanulsága, hogy az Ikea Fynd részlegén érdemes turkálni és hogy laminált bútorlapot is lehet festeni. Falat meg inkább fúrjanak a férfiak :-)

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM