2013.03.17.

A jelszó: FYND

Van az Ikeának, hátul, a pénztárak előtt egy “turkálós” részlege. Ide kerülnek azok a bútorok, textilek, kiegészítők, melyek vagy szállítás, vagy a kiállítás során megsérültek, karcolódtak, eladásra, legalábbis teljes áron, alkalmatlanná váltak. Az a neve ennek a részlegnek, hogy FYND.

Olyan mint egy turkáló: néha csak sok haszontalan kacat van, néha meg igazi kincsekre lel az ember. Tudjátok, szeretek időnként turkálni, mert otthonra is sok izgalmas dolgot találhat az ember, például párnahuzatot, vagy lámpabúrát….

Legutóbb kicsit karcos konyhaszekrény ajtót “túrtam” ezen az akciós részlegen, nevetséges áron.

 

A szappan formájú lekerekítés tetszett benne, láttam benne fantáziát. Gondoltam, jó helyen lesznek rajta a táskáim, vagy a sáljaim. Hazavittem, és még csak át sem csiszoltam, hanem csak úgy, lusta asszony módjára rákentem a jó öreg Otexet. Tapadt szépen. Száradás után kapott két réteg fedőt, majd szemből kifúrtam a fogantyúk helyét.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Azért szemből, mert tapasztalatom szerint, a fúrószál mindig a kimeneti nyílásnál roncsol, ezért a festett részt ily módon védtem meg.

ilyen lesz a kimenet

A fúrás előtt persze kimértem a fogantyúk helyét, hogy egyforma magasra és arányosan elosztva kerüljenek fel a fogasom alapjára, azaz a konyhaszekrény ajtóra.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A felakasztást úgy oldottam meg, hogy vettem ilyen bepattinthatós, besüllyeszthetős kis izét. (már megint nem tudom a nevét)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehhez vettem ugyanolyan vastag fúrószálat, és a fúrószálon színes ragasztószalaggal kijelölve a fúrható lyuk mélységét, belefúrtam a fogasom hátoldalába.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezután kalapáccsal beütöttem az akasztót a helyére. Természetesen, fordítva…..úgyhogy szedhettem ki csavarhúzóval ügyeskedve…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
a hülye nő..áááááá

E

zután jött a felfúrós rész, amit most a kedvesemre hagytam, miután legutóbb sikerült átfúrnom egy gipszkarton falat. A falba erősített csavarokra már csak fel kellett illeszteni a süllyesztett kis akasztókat.
Mostantól már nem a földre teszem a táskáimat, végre rendes helyük van. Legalábbis, egy részüknek.

 

Ezek a bútorgombok még Amerikából vannak, de Magyarországon is jó lelőhelyre találtok például itt.
Ennek az egyszerű ötletnek pedig az a tanulsága, hogy az Ikea Fynd részlegén érdemes turkálni és hogy laminált bútorlapot is lehet festeni. Falat meg inkább fúrjanak a férfiak :-)

Hozzászólások:

 • Nagyon mutatós lett, én is régóta szeretnék ilyen gombos fogast alkotni, a bolhapiacon régóta vadászom a régi gombokat, de sosincsenek… Viszont ezen a linken, amit írtál, valami gyönyörűségesek vannak! Köszi a tippet!

  Viki

 • bokonona

  Hasonlót csináltam én is, csak azon mágneses kulcstartó rész is van:)
  A tiéd persze sokkal szebb lett, már megint, de legalább nem csak én bénáskodom el az ilyesmit:)

 • Anat

  Huhú, köszi az oldalt, már régóta keresek ilyen gombokat én is! 😀

  És a bejegyzésednek hála, most én is lemegyek a garázsba, mert láttam valahol egy bútorlapot elfekvőben… :)

 • Éljen a bénázás!!!!!!!!!!!!!! Nagyon szeretem ezt a posztot, minden részét, és a “termék” csodás lett! További hasonlóan sikeres turkálásokat kívánok szeretettel! Szilvi

 • Nagyon tetszik! Nalunk a regi redonytokok jutnak erre a sorsra hamarosan, ugyhogy a gomblelo helyek kulonosen jol jonnek :)

 • rebeka

  Nagyon tetszik :) otletes! rebeka

 • Igazán inspiráló poszt! :)

 • Nagyon tetszik!!! :)

 • Baricsa Mónika

  Jó lett! Először azon akadtam fent, hogy egy fehér lapot miért kell fehérre festeni, de aztán végiggondoltam, és rájöttem, hogy te biztosan nem tennél ilyet, és nem fehérre festetted, csak az én monitorom gyenge :) A lyukszél kiszakadása ellen láttam valahol, hogy valami ragasztószalagot ragasztanak a területre. Én még nem próbáltam, de lehet, hogy te igen. Nem működik?

 • Mónika, nem tudom, még nem próbáltam. De itt mindegy is volt, mert nem látszik a háta.

 • Kedves Kata, festettem egy polcot itthon és rászereltem a bútorgombokat. Szép lett, de elakadtam. Mi legyen a hátul kiálló csavarrésszel? Lefűrészeljük, de még akkor is marad, ami kiáll. Hogy fog teljesen a falnak simulni?

 • Kedves Timo, ilyen csavarból különböző méretek kaphatóak, fűrészelés helyett inkább vegyél a csavarboltban kisebb csavart! Nálam nem áll ki, hajszálpontosan a falra simul, ha akarod, teszek fel róla képet. a lényeg, hogy pont akkora legyen a csavarod, mint a bútorlap és a gomb menete. A csavar feje pedig belesimul a furatba, ha jól megszorítod.

 • Kata, köszi a választ! A bútorgombokat a butortuningról rendeltem, és bár van amelyiknek kivehető a csavar része, de az eleje látszódna az új csavarnak. Jogos, hogy előre kellett volna gondolkoznom, hogy a kiválasztott deszka olyan vastag legyen, de ezek irtó hosszú csavarvégek :) Elhiszem, illetve látom, hogy a tiéd a falra simul. Szóval vegyek másik csavart a meglévő gombokba? És ha a deszkát tenném olyan vastaggá, mondjuk ha a hátuljára erősítenék fahasábokat?

 • Egyszerűbb és olcsóbb is új csavart venni :-)

 • Anonymous

  A hátsó kiszakadás ellen van módszer:
  kell alá tenni egy másik (hulladék) fadarabot szorosan a fúrandó alá. Ha lehet legyenek összefogatva.

 • Adri

  Szia! Kicsit buta kérdés lehet… Mit jelent az, hogy: “Száradás után kapott két réteg fedőt”. Felkented az Otexet, és 2 réteg lakkot neki? Köszi!

 • Kedves Adri!

  Az Otex egy alapozó, méghozzá egy speciális, tapadóhidat képező alapozó. ez a cucc arra jó, hogy a nem nedvszívó felületekre kenve (mint pl a laminált bútor) adjon egy olyan alapot, amire már lehet festeni. A “fedő” az maga a festék, a választott színnel. Ez lehet vizes vagy oldószeres zománcfesték, mint pl a Trilak festéke, vagy bármi más.
  Bővebben a témáról itt olvashatsz:
  http://akicsihaz.blogspot.hu/2012/05/hogyan-es-mivel-fessunk-butort.html

 • Pingback: Laminált bútor festése | Kicsi Ház()

 • Pingback: Ikea Rast a fehér vászon | Kicsi Ház()

 • Pingback: DIY karácsonyi ajándék ötletek | Kicsi Ház()

 • Pingback: Best of Kicsiház 2013 | Kicsi Ház()

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Google+
http://akicsihaz.hu/2013/03/a-jelszo-fynd.html
RSS