2013.12.01.

Kicsiház Advent 2013

És megint elkezdődött. :-)
Hihetetlen gyorsasággal telt el egy év újra, alig pislantottunk párat és ma már újra meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon. Illetve “koszorúnkon”.
Merthogy a tavalyi adventi díszemet (megnézhetitek ITT) idén egy egyszerűbb, kissé minimál hangulatú de szintén nem koszorú formátumú DIY dekorációra cseréltem.

Ez az időszak számomra az év legszebb, legszentebb időszaka. Ilyenkor megpróbálunk kicsit lelassulni, többet otthon lenni, és készülni, készülni, készülni a karácsonyra.
Felkerülnek a fények a házra, és elkezdem kidekorálni a lakást. Nekilátunk a mézes sütiknek, levelet írunk az angyalkának és minden este karácsonyi dalokat hallgatunk a vacsoránál.
Nem tudjuk megunni.

advent.jpg
A szezonális dekorációkban viszont ennek ellenére nem igazán szoktam jeleskedni itt a blogon, leginkább azért, mert nem igazán tudok újat mutatni nektek, bár a tavalyi dekorációm pont úgy sikeredett hogy nem nagyon futhattatok bele máshol :-)
Hiszen annyira kötött a téma, legyen az adventi kalendárium, vagy koszorú hogy nincs olyan, amit már valaki valahol ki nem talált és meg nem valósított és ti már ezredjére futtok úgyis bele a Pinteresten, meg a különböző magazinokban.
Ezt a dekorációt több blogon is láttam, meg a Pinteresten, többféle elemmel, többféle kivitelben. (Az eredeti ötlet ITT)
Szerintem nagyon izgalmas, hogy ki hogyan integrálja az egyes ötleteket az otthonában és hogyan teremt végül egyedi karácsonyi dekorációt az alapokból.
Divat most a minimál megint és nagyon divat a vörösréz és a natúr fa. Szerencsére a vörösréz nekem is nagy kedvencem és illik is a lakásunkba, ahogyan ez a visszafogott vonalvezetésű, már-már dizájn-elemként ható asztali dekoráció is.
Gondoltam, ilyen kell nekem is!

DIY adventi dísz
DIY adventi dísz

Nagyon egyszerűen elkészíthető, csak kell hozzá megfelelő vastagságú vörösréz T-idom (figyelve arra, hogy a T-idom összes nyílása egyforma átmérőjű legyen!) és belevaló fa rúd. Mindezeket bármelyik nagy barkácsboltban megvehetitek, de próbáljátok össze, nehogy otthon derüljön ki, hogy nem passzolnak.
Aztán jöhet az összerakás, amihez vagy ragasztópisztolyt, vagy pillanatragasztót használjunk, hogy a végén majd ne csússzon szét a mű. A ragasztópisztolynál vigyázni kell, hogy ne nyomjunk túl sokat a T-idomba, nehogy oldalt elkezdjen kifolyni, amikor beletesszük a rudat.
Pár perc alatt elkészülhetünk vele!
A gyertyák még egy régi készletből valók, ezt a színt azóta sem kapom sehol, pedig annyira imádom! Munkafolyamat lépésről-lépésre ITT.
Nektek melyik dekorációm tetszik jobban? Ez vagy a tavalyi?

DIY adventi dísz
DIY adventi dísz
DIY adventi dísz
DIY adventi dísz

 

Fotók: Balogh Orsi

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM