2013.12.03.

Karácsonyi készülődés Mercinél

Merci és Ancsa szomszédok, jó barátnők és mindketten lelkes dekoratőrök.
Úgy ismertem meg őket, hogy pár évvel ezelőtt egyszer a Lakáskultúrában vagy Otthonban láttam Merci lakását, ami kiemelkedett a magyar otthonokat felsorakoztató képanyagok közül, mert bevállalós volt, mentes a konvencióktól és rengeteg apró és provokatív ötlet tette kedvessé és otthonossá a teret.

Gondoltam na, végre valami, ami nem sablonos!
Merci és Ancsa azóta már virtuálisan is ismerőseim, kölcsönösen követjük egymás munkásságát a Facebookon és a Pinteresten.

Merciék legnagyobb hobbija ugyanis saját otthonuk. Illetve Saját otthonaik folytonos alakítása, szépítgetése, rendezgetése és dekorálása.
A folyamatos átalakulásokat pedig bárki követheti ITT és ITT.
Szeretem Merciék pimasz, provokatív, fekete-fehér stílusát és így arra gondoltam, érdekes és inspiráló színfolt lehetnének ők itt a Kicsiház blogon is.
És bár stílusuk nagyon eltér az enyémtől, kedvelem ahogyan a tárgyakhoz nyúlnak, ahogyan a tereket formálják, van meghatározó stílusuk, tehát lehet tőlük tanulni sokat és ez nagyon fontos szempont!
Az M&A Dekor az úgynevezett “eyecandy” mesternői, ismerjétek meg őket!

Merci így ír magukról és stílusukról és a karácsonyról:

“Kb. 13 éve vagyunk barátok. Talán nem meglepő ha azt mondom, a lakberendezés szeretete hozott össze bennünket. Elválaszthatatlanok vagyunk, mióta felismertük, mennyi közös van bennünk, olyannyira egy rugóra jár az agyunk, hogy az egyikünk elkezd egy mondatot, a másik befejezi.
A szép tárgyak iránti rajongás, nálam gyerekkorban kezdődött.
Anyám mindig  arra tanított, hogy ne az aktuális divat, hanem a saját stílusom legyen mérvadó. Ösztönösen érzi, mit hova tegyen, mit mivel párosítson. Akár lakberendezésről, akár öltözködésről van szó.
Nem tanultam lakberendezést, amit tudok, azt mind tőle örököltem. Ez arra is válasz, honnan jött ez a hobbi. Gyerekkorom óta “rendezgetek” ezt -azt, amióta az eszemet tudom ezt csináltam, ez érdekelt.  A karácsony számomra nagyon fontos, gyerekként maga volt a csoda.
A fények, díszek, a hangulat, illatok és ízek. Még most is érzem azt az izgalmat, azt az örömet ami átjárta ezt az ünnepet. :-) Ma sem változott ez az érzés, most is ugyanolyan fontos, főleg, hogy egy 3 éves kislány büszke anyukája vagyok. Szeretném ezt neki is átadni, szeretném, ha Ő is megérezné a karácsony” ízét”:-) Az aktuális trendek nem érdekelnek, biztos hatással vannak ránk is, de nem ez mozgat. Nem számít. A fa mindig más színű, az alapdekoráció viszont változatlan, mindig fehér…:-”

És most itt a blogon is megnézhetitek milyen az, amikor Merci  karácsonyra készül:

 

Ha tetszett a képsorozat, kövessétek a lányokat a Facebookon!
A többi karácsonyi témájú bejegyzést ITT követhetitek figyelemmel.

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM