2011.10.13.

Játékkonyha “girl power” módra

Na lássuk, hogy mit is lehet készíteni egy székből, deszkából, polctartóból, dekorgumiból és tálkából? Hát persze! Játékkonyhát!

Sajnos ez a nagyszerű ötlet nem az enyém, csak a kivitelezés saját. Tavaly karácsonykor, Kata barátném is kedvet kapott egy játékkonyha összerakására. Volt fél napja, és a két ügyes keze, semmi több. Azért szétnézett még otthon, és talált egy széket, meg pár konyhai polcelemet, amit a konyhájukba vettek, de végül nem használtak fel.
Nem várt férfi segítséget, összedobta egyedül.
Az ötlet egyszerű, ugyanakkor egyszerűségében zseniális. Te is képes vagy rá!

Végy egy fa széket, fesd vagy pácold kedved szerint, a lábaira fúrj polctartó elemeket, arra pedig rétegelt lemezből, vagy maradék polclapból szabj “pultot”. Az egyik “pultba” dekopír fűrész segítségével vágj akkora kört, hogy beleférjen egy tálka, ami lehet kerámia, műanyag vagy fém. Rögzítsd a “pultot” a polctartókhoz, majd szilózd ki a tálkát, hogy a helyén maradjon.
Csapnak használj régi sétabotot, amit csavarral rögzíts a fához. Ez a fantasztikus ötlet sem sajátom, Szentpyr blogján találtam, és muszáj volt lenyúlnom 😉
A gázlapokat dekorgumiból vágtam ki, a sütő pedig festve van egy textildarabra. A “sütő” mögött egy polcon pedig kosárkában tárolható a babaeledel.
Ennyi!
Egy hétvége alatt (festéssel együtt) elkészülhet, akár férfi segítség nélkül is. Alakíthatod a saját kedvedre, színezheted, varrhatsz az aljára függönyt, vagy akár több széket összekapcsolva, építhetsz nagyobbat. Karácsonyra tökéletes ajándék!

ivar-szek__20329_PE105494_S4.jpg
jatekkonyha4
jatekkonyha6

Plusz egy ötlet: tortatál kicsiknek, a nagy mintájára:

jatekkonyha5

Szóval, van egy felesleges széked?

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM