2018.05.24.

Egy korszak vége

Szerelem volt első látásra. Nem gondolkodtunk, nem mérlegeltünk, tudtuk hogy a sorsunk összefonódik. Csodálatos hat évet töltöttünk együtt. De most eljött a búcsú ideje, mert egyre nőtt bennem a késztetés: szükségem van a változásra. A hetedik év mindig a váltás éve.

Nem unalom ez, nem is arról van szó hogy már nem tetszik az orgonás tapéta, de hat év után ideje a váltásnak.

Én is és a férjem is sokáig ragaszkodtunk ehhez a karakteres mintához, ami csodás hangulatot adott az otthonunknak.

Nagyon illett hozzánk és a házhoz.

Kicsiház ikonikus orgonás tapéta

Kicsiház étkező az orgonás tapétával

Tavaly karácsonykor döntöttük el, hogy bármennyire is szeretjük, jó lenne kipróbálni valami mást, valami újat. Úgy döntöttünk hát hogy leszedjük az orgonás tapétát.

Kicsiház orgonás tapéta

Sokáig kerestem helyette másik tapétát de egyelőre nem találtam olyat, ami mindkettőnknek egyformán tetszik amiért ugyanúgy rajongunk. Így a változás csak új színeket hoz, új tapétát nem. Egyelőre.

Elég konkrét elképzeléseink voltak arról, hogy mit szeretnénk. Itt van például ez az enteriőr ami az egész átalakítás legfőbb inspirációja:

Kicsiház /Nappali átalakítás inspiráció

Kicsiház /Nappali átalakítás inspiráció

Nagyon szeretjük ennek az enteriőrnek a hangulatát, a stílusát és a színeit. Ez az amit itthon is meg akartunk valósítani.

Így egyértelmű volt hogy megváltoztatjuk a színeket, újrafestjük a falat a nappaliban és a konyhában is. Ha már újrafestünk, a berendezésen is változtatunk, így egy-két bútort lecserélünk és egy-egy új darabot is beszerzünk. Az első ilyen új darab ez a Nathan’s Circles sideboard, amit gyönyörű állapotban szereztünk meg az Endrédi Antikvitásból.

Nathan's Circles sideboard

Gyakorlatilag a bútor köré építjük most fel a nappali berendezését.

Színeket nehezen választottunk. Nehéz jó kékes-zöldes-zöldes-kékes, meghatározhtatalan vízszerű finom árnyalatot találni. Decemberben, amikor elkezdtük a tervezést, még csak a konyhát akartam kifesteni, és akkor vettem öt litert a Farrow and Ball Borrowed Light festékéből. Végül karácsony előtt mégsem álltunk neki a nagy átalakításnak így félretettük a projektet ami időközben grandiózusabbá nőtt.

Nappali-konyha-étkező átalakítás / Kicsiház

IMG_6818

Májusban, mikor szólt a festő hogy na, most tud jönni és van öt napja, akkor jöttem rá, hogy az a festék  bizony a nappaliba is kell, meg a faburkolatokra is kell és mivel egy hét a festék rendelési ideje, buktam a Farrow and Ball színt.

Kezdődött a színvadászat, hogy gyorsan találjunk valamit, ami hasonló ahhoz, amit már egyszer kiválasztottunk. Mindig több színből választok, a mintán nem szoktam spórolni. Több, különböző falszakaszokra festem fel a színmintát és több napszakban, más-más fényviszonyok mellett tesztelem a választás előtt. Színválasztári technikámról még ITT olvashattok bővebben.

Nappali-konyha-étkező átalakítás / Kicsiház

Nappali-konyha-étkező átalakítás / Kicsiház

Így lett Tikkurila Y444 a fal színe. Az előszobába elég lett a szintén decemberben megvett Farrow and Ball Pink Ground színben.

Nappali-konyha-étkező átalakítás / Kicsiház

Mire kifestettük a szobát, az új lámpa is megérkezett, amit az Aliexpressről rendeltem. Aliexpresszes lámparenedléseimről megírtam már a tapasztalataimat ITT és ITT.

Nappali-konyha-étkező átalakítás / Kicsiház

Ez a Lindsey Adelman lámpa eredetileg 21 000 USD. A kínaikatól érkezett koppincs 266,79 USD-be fájt nekünk, plusz vám. Volt gyártó aki ennek a duplájáért kínálta ezt a lámpát de nekik csak áttetsző illetve szürke búrával volt készleten, így a kék színű búra miatt bekockáztattam az olcsóbb koppintást, ráadásul úgy, hogy a cégnek értékelése sem volt még.

IMG_6943

IMG_6944

IMG_6948

Na ez az amit nem szabad Aliexpresszen. Jó szar minőséget kaptunk. Végül én fújtam le az egészet aranyfestékkel, hogy kinézzen valahogy. Tanulság: jó az aliexpressz, klassz dolgokra lehet lelni de itt mindig a legdrágábbat kell megvenni! Minél drágább, annál biztosabb hogy jó a minőség is. Na és persze, nézni az értékeléseket. Ha nincs értékelés akkor az kockázat.

 

Ennek ellentmond, hogy vettem falikart, szintén értékelés nélküli cégtől, teljesen normális áron és tökéletes minőséget, igényes kivitelezést kaptam:

Nappali-konyha-étkező átalakítás / Kicsiház

Egyelőre itt tartunk. Van új falszín, új lámpák, csodás új komód és még pár dolog…….jön majd a folytatásban….:- )

Nappali-konyha-étkező átalakítás / Kicsiház

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM