2017.11.09.

Titkos fegyverem a tapéták védelmére

Bolondja vagyok a különleges, látványos karizmatikus tapétáknak. Egy jól megválasztott tapétával életet lehet lehelni a térbe, ahogy irányítani is lehet velük a tekintetet. Vallom, hogy tapétában a minőségi, dizájn darabok használhatóak csak.

Egyszerűen azért, mert ha nincs benne meg a wow-faktor, akkor pont ellenkező hatást érünk el vele.

A tapétának lenyűgözőnek, érdekfeszítőnek kell lennie, hogy karaktert adjon és eddigi tapasztalataim szerint az ilyen tapéták mindig a felső kategóriába esnek. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen élettartammal tudunk számolni egy tapéta esetében.

No, de az ilyen drága tapétát hogyan tudjuk tartósabbá, ellenállóbbá tenni? Hogyan óvhatjuk meg a kis koszos gyermekmancsoktól, az apró balesetektől, az általános elpiszkolódástól? Hogyan őrizhetjük meg állagát évekig?

Van erre egy jól bevált termék, amit évek óta használok, ha tapétázásról van szó. Alapvetően festett fal védelmére fejlesztették ki, de nekem a legnagyobb segítséget az a tény jelentette, hogy bármilyen tapétát moshatóvá tudok tenni a használatával.

Ugye nem kell ecsetelnem, hogy a moshatóság mekkora előny? Ezzel tettem “konyhaképessé” saját otthonomban a tapétánkat, ami igen nagy előny is volt, amikor pár éve felrobbant a kotyogós a tűzhelyen. Nem volt para, egy nedves ronggyal nyom nélkül távolítottam el a kávét a világos tapétáról.

Poli Farbe falfény a tapéták védelmére / Kicsiház

Poli-Farbe Platinum falfénnyel még a konyhába is tehetsz tapétát. Fotó: Balogh Orsi

Akkor is írtam róla, de talán már kevesen emlékeztek. Az én titkos fegyverem a Poli-Farbe Platinum falfény.

platinum_falfeny

 

Ezzel van lekenve nálunk a tapéta az előtérben, az étkezőben és a konyhában. Ezzel kentük le a lépcsőházban lévő gyönyörű (és méregdrága) Cole & Son tapétánkat és ezt használtam a Cinq Filles Budapest üzletünk tapétáján is, hogy mindig makulátlan legyen a fal és ne parázzunk a balesetektől.

Poli Farbe falfény a tapéták védelmére / Kicsiház

Fotó: Batár Zsolt

Poli Farbe falfény a tapéták védelmére / Kicsiház

Poli Farbe falfény a tapéták védelmére / Kicsiház

Cinq Filles Budapest üzlet felújítás

Cinq Filles Budapest üzlet felújítás

Cinq Filles Budapest üzlet felújítás

Fotó: Kövesdi Réka

Két rétegben kell felkenni, selyemfényt ad a falnak és kvázi olyan, mintha lelakkoztuk volna a felületet, legyen szó sima festett falról, vagy tapétáról. Bármilyen kosz kerül rá, nedves ronggyal letörölhető.

Mivel a termék alapvetően nem tapétára van fejlesztve (ezt a használati módját én találtam ki), mindig tesztelem előbb az anyagot az adott tapétán, nehogy például egy kézzel festett, minőségi darabnál feloldja a festéket, vagy leszedje a tapétát a falról.

Nem volt még ilyen eset, de olyan ez mint a hajfestés: mivel minden helyzet más, tesztelni mindig érdemes, sőt, kell!

Poli Farbe falfény a tapéták védelmére / Kicsiház

Titkos fegyverem

Én általában egy kevésbé látványos helyen tesztelek, lehetőség szerint olyan részen ahol akár bútor is takarhatja a falat. Felkenek egy csíkot a tapétára és hagyom egy napig, megnézem mi történik.

Ha valami rossz kölcsönhatás alakulna ki a tapéta és a falfény között, az egy nap alatt kiderül. De mondom, eddig még nem volt semmi gondom.

Poli Farbe falfény a tapéták védelmére / Kicsiház

A fürdőszobában megvédi a kifröccsenő víztől a tapétát.

Két réteg, és nem aggódom a tapéta állaga miatt többé, ami ezután sokkal többet fog bírni, mint falfény nélkül.

Ajánlom nektek is!

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM