2017.03.26.

Lámpát az Aliexpress-ről?

Különleges lámpát találni megfizethető áron: ez mindig nehéz feladat. Sajnos itthon ezen a téren sem vagyunk elkényeztetve és pár üdítő kivételt tekintve, igazán nehéz hozzájutni izgalmas, stílusos darabokhoz.

A készülő üzletünkbe is sokáig keresgéltem a megfelelő világítást. Nem volt könnyű dolgom, főleg hogy elég sok kiállást terveztem az üzletbe a büdzsé meg a dekorációs részhez érve igencsak szűkössé vált.

Látványos, elegáns és egyedi megoldásra vágytam, de nem volt keret a dizájner darabokra. Sokat böngészgettem a külföldi online boltok kínálatát, de irgalmatlanul sokba került minden egyes darab, nekünk meg sokra volt szükségünk.

A megfelelő világítás és hangulatfények miatt csak az üzlettérbe 14 kiállást terveztem, ami komolyabb lámpák esetében simán milliós tételt jelent.

Eléggé patthelyzetnek tűnt és a DIY ötleteim sem váltották be a hozzájuk fűzött reményt, mert a luxust és csillogást nem sikerült elérnem a kivitelezés során.

Nem is tudom miért kezdtem el keresgélni az Aliexpress-en. Különböző keresőszavakkal próbálkoztam, (glass globe pendant, modern wall scones, brass chandelier) csak pörgettem, pörgettem az oldalakat, végül belefutottam valamibe, ami nagyon megtetszett és attól kezdve, sorra tárultak fel előttem a szebbnél-szebb falikarok, csillárok.

Végül falikar tekintetében EZT a darabot válaszottam:

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

A csillárok közül meg EZT:

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

A két lámpát két különböző cég gyártja, de nagyon jól kiegészítik egymást. Teljesen beléjük szerettem és bár még sosem rendeltem az Aliexpress-ről, pláne nem ilyen tételben, úgy döntöttem hogy kockáztatunk. Elolvastam az értékeléseket és ez megnyugtatott. aztán elküldtem a linkeket a villanyszerelőnknek és ő is azt mondta, hogy vágjak bele.

A lámpák azóta megérkeztek, felkerültek a helyükre és nagyon örülök nekik. Szó szerint ékesítik a helyiséget, megadva azt a csipetnyi luxust, amit vártam tőlük.

Ha így akarsz vásárolni, először létre kell hoznod egy fiókot az oldalon. Gyakorlatilag lesz egy profilod, amin keresztül zajlik a kommunikáció és a fizetés. A profillal védve is vagy: az aliexpress így garantálja hogy valóban megkapod az árut, ha pedig nem akkor visszakapod a pénzed.

A kommunikáció az aliexpress felületén gyors volt, mindig azonnal reagált az eladó a leveleimre. A csomagolás alapos, így mindegyik lámpa épen, sértetlenül érkezett. Nem bántam meg a döntést, de ha ti is ilyesmiben gondolkodtok, érdemes az alábbiakat is megfontolni, mielőtt vásároltok:

Szállítás

A szállítás a legtöbb esetben díjtalan, de cserébe nem gyors. Hazai terepen a Magyar Postára tartozik a dolog, ami nem egy főnyeremény, és erről még írok részletesebben.

A csomag érkezésének körülbelüli időpontját már a vásárláskor feltünteti az eladó, és ez általában 3-6 hét. A saját fiókodban végig tudod követtni, mikor mi történik a rendeléseddel. Nekünk mindkét esetben a közel két hónapos várakozás jutott. Szóval, ha holnapra kell a lámpa, ne itt vásárolj!

Az Aliexpress egyébként ad egy bő két hónapos intervallumot, amíg a rendelésed védett, vagyis ha nem vagy elégedett vagy nem érkezik meg a rendelt terméked ezen idő alatt, visszakérheted a pénzt és ezt az Aliexpress biztosítja.

Minőség

Jó ha tudod, hogy az aliexpress-en vehető lámpák valamilyen ismert design cég lámpáinak a koppintásai. Elég sokat felismertem, volt amit nem, de tök egyértelműen nem saját tervezésű darabokat árulnak. A minőségük nem rossz, de nem is lehet egy napon említeni azokkal a bizonyos eredeti dizájner darabokéval. Igaz az árukat se…

Minél olcsóbb egy lámpa, annál biztosabb hogy gyenge minőségű alapanyagból készült. A csillárok, amiket rendeltem, nem nevezhetőek olcsónak (csak ahhoz képest hogy amúgy egy ilyen csillárt mennyiért vettem volna bárhol Európában) ennek megfelelően a minősége is teljesen jó és már a súlyából is érezhető, hogy jó minőségű a fém és az üveg. Sokkal magasabb minőséget képviselnek mint pl a falikarok, de azokkal is meg vagyok elégedve. Fontos, hogy a szerelőknek ezekkel több lesz a munkájuk, mert amit viszont kispórolnak az a munkát megkönnyítő alapanyagok..

A fotók szerintem pontosak, jól adják vissza hogy mit kapsz. Fontos, hogy elolvass mindent, hogy milyen anyagokból készült a lámpa és mi jár hozzá. Például hogy melyik része van műanyagból, hogy milyen izzó való bele és lehet-e azt a fajta izzót itthon is kapni. Így nem érnek meglepetések.

Árak

Elég széles a skála. 40-50 dolláros lámpákból vannak jó darabok de határ a csillagos ég. Gyönyörűséges lámpákat találtam, de már magas, 200-400 dolláros áron. A következő posztban készítek egy válogatást is, hogy lássátok, mire gondolok.

Érdemes alaposan körbenézni egyébként, mert a falikart amit vettem, láttam 48 dollárért is, meg 150 dollárért is. Ugyanazt. Ha egy lámpát aukcióznak és pörög a számláló hogy még öt nap, még négy…..az akkor nem kamu, meg kell venni mert ha lejár az akció, brutálisan felemelik az árát!

Vám

Amit az árba bele kell kalkulálni, ha 100 EUR fölé megy az összeg, az a vám. Kedves ázsiai barátaink a számlát mindig úgy állítják ki, hogy vagy ne kelljen vagy keveset kelljen fizetni. Ráadásul, több darab esetében, ha egyenként nem magas az áruk, nem restek külön feladni őket, pár nap különbséggel, hogy tutira ne fizess semmit. Ám a kedves magyar vámosok is tudhatják ezt, mert rendelés visszaigazolást és fizetési bizonylatot is kérnek. Magánszemélyként szerintem ezeket nem kell megőrizned, én legalábbis nem őrizném meg, nem vagyok az az adminisztrálós típus ;- )

De ha cégként rendeled, akkor ezeket a dokumentumokat kutya kötelességed bemutatni. Magánszemélyként a vámeljárás is olcsóbb, úgyhogy ha nem kell elszámolnod, akkor jobban jársz, ha magánszemélyként rendeled  a lámpát és magánszemélyként intézed a vámot.

Sajnos a Magyar Posta ebben is alulmúlja magát, míg a DHL-nél kb négy nap egy ilyen ügyintézés, addig a postánál bő három hét. Elég idegörlő, amikor már a villanyszerelő is csak a lámpákat várja hogy végre feltehesse őket és levonuljon a terepről.

Összességében tehát ha alaposan átolvasod az egyébként minden részletre kiterjedő leírásokat és jól megnézed a fotókat valamint elolvasod a visszajelzéseket akkor nem hibázhatsz.

Én valósznűleg fogok még rendelni, mert jó pár darab megdobogtatta a szívem és a tetőtéri otthoni irodánkba is kinéztem egyet..

Következő posztban jövök is egy válogatással!

Addig is: hát nem csodásak ezek a lámpák?

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

Amikor végre kézhez kaptam őket

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

A falikar

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

Csillár felrakás előtt

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

És már a helyén

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

Jöhetnek a bútorok!

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

 

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

Lámpát az Aliexpress-ről? /Kicsiház

Klasszikus kiegészítőket választottam a modern bútorok mellé.

Folyt. köv. egy Aliexpress lámpaválogatással!

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM