2014.08.24.

Kislányszoba készül

Egy ideje már tervezgetjük ezt a dolgot, de valahogy sosem beszéltünk konkrétumokról. Tudtuk hogy kelleni fog, de még nem volt igazi aktualitása. Egy este viszont “ihletet” kaptam és megrajzoltam az egész szobát, ami a fejemben volt. Egy modern, vagány, bájos, kedvesen bohém kislányszobát.

Orsi barátnőm kislányának, Effie-nek készül ez a szoba. Effie idén kezdi az iskolát, és ennek apropóján önálló szobát kap majd. (eddig kistestvérével osztozkodott egy nagyobb szobán)

A szoba tervezésekor igencsak szabadjára engedtem a fantáziámat, főként ami a színeket illeti, de végül Orsi kívánságára egy sokkal visszafogottabb, egyszerűbb verziót kezdtünk el megvalósítani.

Teljesen üres térrel dolgoztam, mert a jövőbeni kislányszobába nem kerülnek át régi bútorok, azok már úgyis megérettek a cserére (pl a kiságy helyett már felnőtt méretű ágy lesz, a bababútorok helyett pedig szintén komoly, időtálló darabok jönnek). Tulajdonképpen egy kisiskolás igényeit igyekszem kiszolgálni: kell egy nagyobb, kényelmes ágy, olvasókuckó, hatalmas íróasztal, ahol lehet alkotni, rajzolni, de akár legózni is, sok tároló a babáknak, gardróbszekrény a ruháknak és egy pici extra: egy fésülködőasztal, tükörrel.

A szoba eddig raktárként funkciunált

A szoba eddig raktárként funkcionált

A koncepcióm hogy legyen benne némi esetlegesség, izgalmas színkombinációk és visszatérő elemként egyfajta “vízfesték-hatás” (watercolor-effect), ami főként a textileken, dekorációkon tűnik fel majd.

A színekkel sokat variáltunk, mert én nagyon igyekeztem meggyőzni a lányokat egy gyönyörű smaragdzöld színről, de végül egy halványabb, pasztelesebb sárgánál maradtunk, ami egy méter magasságig fut majd körben a falon. Egy sötét türkizzöldet választottunk arra a falra, ahol majd a beépített szekrény és hozzá kapcsolódó nyitott polcok lesznek. Ez a két szín tehát a fő vezérvonal a fehér mellett, ami jó bázist ad az erőteljesebb árnyalatoknak. A bútorok zöme tehát hófehér lesz, de itt-ott megbolondítjuk még őket, majd látjátok hogyan. Lesz még egy extra szín, a pink, amit bele fogok csempészni az enteriőrbe.

így választunk színt

Színválasztás á la Orsi

 

Falfestés ON

Falfestés ON

 

_MG_0360_LR

_MG_0491_LR

Színharmónia

Színharmónia

 

_MG_0362_LR

Ikea Tarva átalakulóban

Ikea Tarva átalakulóban

 

bútorfestés

Orsi besegít

 

_MG_0501_LR

 

_MG_0498_LR

Jó így elkezdeni a nulláról, mert nem köti a kezünket semmi. Így együtt vettük meg a bútorokat, többnyire az Ikeából és többnyire úgy, hogy biztosan tuningolunk rajtuk házilag valamit.

Ez egy “real time” átalakítás lesz, most még csak az előkészületeket mutatom, de folyamatosan érkeznek majd a posztok, ahogy haladtunk valamivel. Várjuk a szünet végét, és akkor belehúzunk!

Effie-szoba projekt ON.

Amíg látványos részhez nem érünk, nézzétek meg inspirációimat a szoba kialakításához ITT:

Follow Szentgyörgyi’s board Effie szoba inspirációk on Pinterest.

UPDATE: A szoba átalakulásának egyes állomásai már olvashatóak a blogon:

-bevállalós  Ikea hack komód ITT

-retro sámli csajosan ITT

– vibrálóan merész képkeret ITT

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM