2010.12.17.

Újból régit avagy hogyan (ne) antikolj padlót!

Régi betegség nálam, hogy szeretem a nehezebbik utat választani. Aztán persze, mérges vagyok magamra a bénaságomért, de mégis, újból és újból a rögös út felé visz az utam. Ez a rossz szokásom alaposan kiütközött a házfelújítás alatt, és azt hiszem, tulajdonképpen, a padlóban csúcsosodott ki, formálódott már-már őrületté.

Azt vettem ugyanis kicsi fejembe, hogy a hálóban lévő nyers fenyő hajópadlóból csinálok régi, málló festékű, kopott padlásdeszkát.
Iszonyatosan szívtam ezek után. főleg, hogy nem volt időm pont akkor csiszolni, amikor kellett volna, és jó alaposan kiszáradt a festék, mire nekiláttam a dörzsizésnek. A hajam hullott közben, s a felszálló szürke pornak köszönhetően, meg is őszült. No, jól eljátszadoztam néhány hétig……..

Padló antikolás
innen indult a móka
Padló antikolás
aztán folytatódott…….
Padló antikolás
……és még mindig folytatódott…..

 

Majd végül, jó sűrű anyázás közepette, kilyukadtam oda, ahová el akartam jutni.  Szerintetek jó lett?

 

Padló antikolás
Padló antikolás
Padló antikolás

Kiegészítés 2011. március 8-án: Az antikolással kapcsolatos egyéb tapasztalataimat, és a fenti projekt konklúzióját ITT olvashatjátok.

 

Padló antikolás
a fotó 2011.márc.8-án készült

Hozzászólások:

 • Sztem nagyon szép, én elfogadnám.

 • Tök jó! Bár a szürke fázis kicsit félelmetes lehetett! :-)Hogy a fenébe van időd minderre a két gyerkőc mellett???!!!Mikor én a gyerekszoba falát pingáltam egy óvatlan pillanatban a kétévesem össze-vissza firkálta a nagy kínnal megrajzolt teknősbékát. És rettenetesen büszke volt magára… :-)

 • Kinga, a szürke fázisnál tényleg betojtam :-)
  Hogy van minderre időm? egyrészt, a férjem és a nagymamák nagyon sokat segítenek, másrészt, október óta a kicsi is délelőttönként családi napköziben van, a nagy meg már ovis. ez a padló amúgy egy hónapig készült, apránként. A fiúk mellett én semmit nem tudok inálni, nemhogy kreatívkodni. örülök, ha mindkettő túléli komolyabb sérülések nélkül a napot :-)

 • Nekem is nagyon tetszik! :)
  Megmondanád, hogy a második fázishoz milyen terméket (színt, lazúrt, viaszt, vagy mit?) használtál? Mi most állunk a nappali hajópadlózása előtt, és valami hasonlót gondoltunk! A hálónkban natúron (színtelen habiollal keményítettük ki) hagytuk a hajópadlót, de a nappaliban ne memrnénk, félő, hamar koszolódna…
  kÖszi előre is!

 • És még kérdezném, a gerendákra mit kentetek? Nálunk még azok is natúrak, nem mertünk eddig rákenni semmit (valahogy a lazúrokkal eddig mindig befürödtünk -. soha nem azt kaptuk, amire vágytunk volna…).

  Nagyon köszönöm!

 • Kata, a padlóra tikkurila padlófestéket kentem, a lakkbenzines pác fölé. Majd írok részletesebben a metódusról, mert elég sokféleképpen el lehet rontani 😉
  A gerendákra semmit sem kentünk, csak átcsiszoltuk, de nekünk megvan az az előnyünk,hogy ezek eredetileg is 100 éves gerendák :-)

 • Anonymous

  Nem hiszem, hogy lenne bátorságom belefogni, de NAGYON TETSZIK a végeredmény!!! Kb. mennyi időt töltöttél a szürke csiszolásával?

 • Pingback: Hogyan öregítsünk fát? | Kicsi Ház()

 • Pingback: Bemossak vagy ne mossak? | Kicsi Ház()

 • Pingback: Festés alapismeretek. Hogyan csiszoljunk? | Kicsi Ház()

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Google+
http://akicsihaz.hu/2010/12/ujbol-regit.html
RSS