2017.11.05.

Villámgyors glettelés

A glettelés hihetetlenül egyszerű dolog, csak körüllengi valamiféle mítosz, amitől az egész olyan nagyon nehéznek tűnik. Pedig a trükk annyi csak, hogy egyszerre kevés anyagot használjunk, gyors, több oldali simító mozdulatokkal dolgozzunk és a spaklival a felesleget is dolgozzuk el vagy szedjük le.

Tényleg csak ennyi. Ha nem hagyunk felesleget, szinte utólagos csiszolásra is alig van szükség. Persze, egy egész szobát kiglettelni már idegtépően hosszadalmas lehet és sok a buktató is (fal minőségétől függően) de egy-egy hibát, kisebb repedést, régebbi fúrt lyukakat könnyedén ki tudunk magunk is glettelni.

A glettanyag kikeverése okozhat némi problémát és nagy koszt, de nemrég megismerkedtem a Dulux Super Filler előre bekevert glettjével, amivel már tényleg nagyjából öt perces műveletté válik a nem kívánt lyukak eltüntetése.

A Dulux Super Filler különleges, könnyű glett kisebb, mély lyukak és sérülések javításához. Egy mélyebb lyuk kitöméséhez régebben több rétegben kellett dolgozni, de a Super Filler gyorsan kötő összetételének köszönhetően nem zsugorodik és különösen alkalmas akár 50mm mély lyukak egy lépésben történő kitöltésére. Tökéletesen sima állaga lehetővé teszi csiszolás nélküli átfestését is.

Ebben a filmecskében megnézhetitek hogyan glettelek én:

A munka menetrendje a következő:

A felületről és a repedésekből egy kis ecset segítségével eltávolítom a port és a rosszul tapadó, laza részeket. Egy kicsit meg is csiszolom a sima felületet a még jobb tapadás érdekében.

Ezután megnedvesítem  kissé a mélyedést szintén a jobb tapadás érdekében. Az anyagot közvetlenül a mélyeésbe nyomom és elsimítom. Csak annyi glettet használok ami pont betömi a lyukat, a felesleget pedig nedves ruhával eltávolítom.

Pár perc száradás után már festhető is a fal!

Hát nem szuper Super?

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM