2016.09.16.

Kis iroda, sok ötlettel

Jó régen volt, hogy megmutattam nektek az irodánk “ELŐTTE” fotóit. Most végre rászántam magam, mindenkit kipateroltam pár órára a helyéről, mert már nagyon meg szerettem volna mutatni, mit hoztam ki egy teljesen jellegtelen irodai szobából.

Az iroda egyébként két részre oszlik, két cégnek ad helyet, az egyik felét az Unger birtokolja, a másik felét a Cinq Filles Budapest. (férj, feleség szekció, hehehe)

Most az egyik szobát mutatom meg.

A Cinq Filles Budapest jelenlegi irodája sokáig valójában csak raktár volt, és a két cég szűkös helyen dolgozott. Végül vettem egy nagy levegőt, külső raktárat kerestem és így már neki lehetett állni a csodás, nagyon feminin, nagyon glamour, nagyon Cinq Filles stílusú iroda kialakításához.

img_8086

img_1105

img_8084

Az átalakításnál megint a költséghatékonyság volt a fő szempont, és persze az, hogy ha egy forintot költök, az tíznek látszódjon.

Négy dolgozóállomást kellett kialakítanom egy 14 nm-es helyiségben. Az asztal elhelyezése és azok kialakítása volt a kulcs. A szoba adottságai miatt a két oldalt elhelyezett két -két állomást képteltem el, hosszú, teljes falszélességben futó asztallapokkal.

Nem akartam több kicsi, készen vett asztallapból összerakni, mert szerintem az nem lett volna elegáns. A készen gyártatott asztal viszont horror árba került volna, így megint a kreativitásomra hagyatkoztam.

Ennél a hosszúságnál (több, mint 3m!) már a sima asztallap vastagság meghajlik, alátámasztás ide vagy oda. Így arra jutottam, hogy egyszerű hófehér konyhai pultot veszek, aminek a 3,5 cm-es vastagsága már ebben a hosszban sem hajlik meg, sőt pont a vastagsága miatt lesz nagyon elegáns.

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

Mivel az asztallapunk vastagabb az átlagnál, állítható méretű iroai asztallábakat vettem hozzá, egyet-egyet a szélére és egyet középre támasztéknak, magát a konyhai pultot pedig egy falra erősített tetőlécre fúrtuk fel.

Ezután a tárolást oldottam meg: Egy nagy fémpolc került a bejárat mellé a sarokba, ezen tartjuk a dossziékat, szerződéseket, iratokat. Szigorúan kiadtam, hogy csak fehér vagy arany színű dossziékban lehet iratot tárolni :- ) És igen, tudtunk szerezni arany színű dossziét :- )

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

Került még ide kis fiókos tároló az asztalok alá és több nyitott polc az asztalok fölé. Ezek mind az IKEÁ-ból, melyek közül jó párat egy kis arany festékkel tuningoltam fel.

A székekkel voltam nagyon nagy bajban. Mert a fehér, elegáns, kényelmes és leginkább megfizethető árú irodai székekből nincs túl nagy kereslet.

Először költséghatékony módon EZT a széket turbóztam fel arany festékkel lefújva a lábait. Mindenki utálta, hosszú távon sajnos nagyon kényelmetlennek bizonyult.

Így nekiálltam keresgélni. Ám azon túl, hogy iszonyat nehéz elfogadható árú ÉS fehér irodai széket találni, szembe kellett néznem azzal, hogy különbözőek vagyunk, és mindenkinek más a kényelmes. Tehát végül nem egyforma székek lettek, hogy mindenkinek megfeleljen a kényelmi szint is. Bár mindegyik fehér legalább…

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

Ami a dekorációt illeti: alapvetően a gyönyörű Cinq Filles dobozok már önmagukban dekorálják az enteriőrt.  (lásd ITT)

Én az írószereimet is ilyen dobozokban tartom. Dekorációnak használtam még az üzenő táblákat is, kettő az egyben alapon. Az egyik falon egy tükör lett az üzenőtábla, melynek leírását ITT olvashatjátok, a másik oldalon pedig egy sima üveglapot szereltettem fel, egyszerű tükörtartókkal. Hogy egy kicsit rafináltabb legyen a végeredmény, arany színű dekortapasszal kereteztem be. Egyszerre tölt be fontos funkciót és egyszerre dekorálja is a teret.

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

A szőnyeg is kulcs darab, imádom a színeit, mert visszaközsönnek a Cinq Filles dobozok színei rajta és így szépen fogja össze az egész teret.

Ötletes iroda átalakítás / Kicsiház

Törekedtem rá, hogy arany színű kiegészítőket csempésszek a térbe, a glamour kedvéért. Arany színű lett az IKEA hack csillár (leírása ITT), az asztali lámpák egy része és aranyra fújtam a legolcsóbb IKEA irattartókat, kukát, mindent amit értem.

Kreatív iroda átalakítás / Kicsiház

Ötletes iroda átalakítás / Kicsiház

Végül pár kép került még fel. A Vouge magazinok címlapjai szerintem nagyon illenek ide és a budapesti metszetek is. De került ide dekorációként képeslap, vagy kinyomtatott üzenet is.

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

Kíváncsi vagyok kitaláljátok-e hogy melyik az én helyem? :- )

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

Kis iroda, sok ötlettel / Kicsiház

Hát persze hogy EZ :-)

 

És végül a “bevásárló lista”

asztal (konyhai munkapult) : BAUHAUS

irattartó polc: IKEA

nyitott polcok: IKEA aranyra fújt konzollal

irodai székek: teirodad.hu

tükör: JYSK

szőnyeg: Carpetvista (érdemes figyelni az akciókat, mert nagyon sokat lehet spórolni ha épp leárazott szőnyegre csapunk le!)

fiókos elemek: IKEA

asztali lámpák: IKEA

arany irattartók: Office Market

dobozok: Cinq Filles Budapest

 

A csattanót a végére hagytam!

Szeptembertől kibéreltünk egy üzlethelyiséget a belvárosban, ami eredetileg szépségszalon volt és hát…….van mit csinálni vele na! A feladat: kreatívan, költséghatékonyan látványosat alkotni.

Innen indulunk:

img_7795

img_7805

img_7806

Elsősorban műhelynek készül, de 2017 májusa környékén boltot szeretnénk itt nyitni. Izgalmas feladat, nagy kihívás!

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM