2015.10.05.

Tükrös üzenőtábla

Elvonási tüneteim voltak már. De most komolyan, ti is biztosan megjegyeztétek már magatokban, hogy iszonyú régen volt Kicsiházas, Katás DIY! Rengeteg munka volt az irodában, de ahogy van egy kis szuszanásnyi idő, én fújok, festek, ötletelek. Mert hiányzik az alkotás!!!

Az iroda is szépen alakul, muszáj is neki mert egyre többen vagyunk! A mostani öteletemet a Cinq Filles szép új irodájába terveztem.  Maga az iroda nagyon nőies, elegáns, ugyanakkor egyszerű és modern is.

Négy munkaállomást kell itt kialakítanom úgy hogy legyen helye a mappáknak is bőven!

Emlékeztek? Erről is írtam ITT:

kisszoba1

A tervek szerint, ezt a hangulatot hozom majd össze igazán hamarosan:

Cinq Filles iroda mood board / Kicsiház

Cinq Filles iroda mood board

Pár részletet már most is láthattok a tükrös DIY kapcsán, hiszen a tükör sok mindent megmutat!

Olyan extra kis frivol ötletet akartam, amivel a szoba nagyobbnak hat, és látszik hogy itt csak nők dolgoznak igazán nőies termékekkel.

A tükröt egyébként is akartam, mert szerintem bármilyen enteriőrben nagyon jó szolgálatot tesz és nem csak az alap funkciója miatt, hanem mert növeli a teret, szórja a fényt és luxus hatást is ad a szobának.

Tükrös DIY üzenőtábla / Kicsiház

Otthon volt elfekvőben egy JYSK tükrünk. (EZ) Még anno akciósan vettük kb hatezerért. Évek óta várt felhasználásra, és most megkapta a nagy lehetőséget! De sajnos az ezüst szín nem passzolt a terveimhez így át kellett feseten aranyra.

Blondel keretnél tilos a sprayfesték használata és ugyanez igaz egyébként a polifoam stukkókra is.

Anno ezért ÍGY újítottam fel blondel képkeretet, de most volt a nálam egy szuper új festék, a Novasol arany színű akril sprayfestéke, amivel már olyasmit is le lehet fújni, amit eddig egyébként nem lehetett! Úgyhogy kb 10 perc alatt alakult át az ezüst tükör arannyá.

pinytplus_evoluiton_metal_gold

 

Tükrös DIY üzenőtábla / Kicsiház

Az volt a tervem, hogy a tükör valójában egy vicces üzenet kerete lesz, és egyben üzenőtáblaként is funkcionál majd.

Az elméletem szerint, ha veszek egy méterben kapható mágneses fóliát, amit a tükör mögé illesztek, akkor az egész tükör felülete mágneses lesz és így bármi megmarad rajta mágnes segítségével.

Nos, az elmélet a gyakorlatban nem állta meg a helyét, mert a hűtőmágnes készítéséhez használatos mágnesfólia sajnos nem volt elég erős ahhoz, hogy a tükör üveglapján keresztül is megfelelő mértékben fejtse ki a hatását.

Tükrös DIY üzenőtábla / Kicsiház

A tükör hátlapját el kell távolítani, ha bármilyen mágneses cuccal akarunk kisérletezni!

Tükrös DIY üzenőtábla / Kicsiház

A mágneses fólia a tükrön “nem jöt át”

Miközben az új megoldáson agyaltam, a játékboltban vett mágneses betűket fújtam le aranyra. Ehhez a Novasol műanyag spray alapozóját használtam, majd száradása után elővettem a már használt metál arany festéket.

Csak mert szeretem a ragyogást!

Tükrös DIY üzenőtábla / Kicsiház

A betűket mindkét oldalán le kell fújni, mert a tükörben a hátoldal is látszódni fog!

A betűkből egy saját magunknak szóló üzenet lett, mert hát be kell vallanom, itt az irodában különösen nagy a kísértés, hogy egyfolytában kekszet, cukorkát, drazsét zabáljunk!

Mutatom:

Cinq Filles drazsé

Úgyhogy ennek véget kell vetni: No More Dragée!!!!!

A mágneses betűk mágnese is elég gyengécske volt, ezért végül úgy döntöttem hogy erős mágneseket veszek a hobbiboltban. Az ujjam két oldalára tettem a mágnest, hogy lássam, elég erős-e hogy a tükrön keresztül is hasson.

A lefújt betűkre felragasztottam a mágnest, és álló helyzetben tartva a tükröt, bejátszottam a mágnes párját a betű másik oldalára, a tükör túloldalán. Így egyébként már bátran mozgatható is a betű, mert szépen húzza maga után a tükör mögötti párját.

Tükrös DIY üzenőtábla / Kicsiház

Ez így már jó lesz..

És ennyi. Kész is lett az egyszerre dekoráció, üzenőtábla, tükör, fényszóró. Vagy amit akartok. Mi szeretjük! És igyekszünk az üzenetnek szót fogadni…..

 

Tükrös DIY üzenőtábla / Kicsiház

Tükrös DIY üzenőtábla / Kicsiház

Tükrös DIY üzenőtábla / Kicsiház

Tükrös DIY üzenőtábla / Kicsiház

Saját fotó, irodai hangulattal

 

Szép fotók: Surányi Miklós

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM