2015.03.30.

Remodel: szociális bútormentők

Sokat szoktam gondolkodni azon, hogy mi lesz a fiaimból ha felnőnek. Hogyan egyengessem már most úgy az útjukat, hogy ne csak boldogságukat de boldogulásukat is megtalálják. Nehéz a helyzet, mert szerintem nagy változások vannak ezen a téren is. Olyan tudásra és képességekre van szükség amire régen nem volt és olyan tudás és képesség halmaz válik értéktelenné ami régen értékes volt.

És látom azt is, hogy nagyon, de nagyon kevés az olyan fiatal, aki valóban, kimagasló szinten és kimagasló minőségben ért valamihez, amivel bárhol, bármikor megállhatja a helyét.

Ezeken a gondolatokon továbbmenve: nagyon hiányolom azokat, akik úgy válnak kétkezi munkásokká, sőt méginkább mesterekké hogy közben értelmesek, okosak, kreatívak, munkájukban magas minőséget képviselnek és folyton tanulják az újdonságokat!

És valószínűleg igazam van amikor azt gondolom hogy hiány van ilyen mesterekből.

Remodel / Kicsiház

 

A Remodel  hátrányos helyzetű fiatalokat képez ki és foglalkoztat, mesterek útmutatásai alapján. Újjáélesztett és újjá gondolt bútorok menekülnek meg így az enyészettől, közben pedig olyan fiatalok kapnak munkát és szakmát a kezükbe, akik egyébként valószínűleg munkanélküliként tengetnék életüket.

 

Kis Mónika nonprofit társadalmi vállalkozása használt, régi és antik jellegű bútorok felújításával, újragondolásával foglalkozik, Varsányi Anna designer tervei alapján.A cél, hogy a nem régiségnek számító, mégis értéket képviselő bútorokat kreatív módon, ma is fogyasztható formában élesszék újjá, közben segítve a pályakezdő fiatalok tapasztalatszerzését is.

Remodel / Kicsiház

A szervezetről bővebben ITT olvashattok, és örömmel jelentem be, hogy munkáikat közvetlen közelről is nyomon követhetitek majd itt a blogon, méghozzá step by step útmutatókkal bemutatva.

Remodel / Kicsiház

Ilyen bútorok újjászületését (is) láthatjuk majd

 

Az elkészült bútorokat pedig meg is vehetitek!

A Remodel Facebook oldalán már szemezgethettek is a szebbnél-szebb bútorok között ITT

Véleményem szerint ez egy nagyszerű és nagyon hasznos kezdeményezés, több ilyenre lenne szükség hazánkban!

Remodel / Kicsiház

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM