2005.01.06.

Jacsó Györgyi és Nyirő Anita

Mindketten kreatív emberek vagyunk, ebből élünk. Barátságunkban pedig egyesítettük kreatív vénáinkat is.
Leginkább azzal a képpel írhatjuk le azt ami velünk történt, amikor egy üres üvegbe beletöltesz mindenféle hozzávalót, összerázod, majd valami feljön belőle a felszínre.
Miket raktunk mi bele?

Grafikai tervezést, fotózást, varrást, lakberendezést, szerelést, festést, nyomtatást, szobrászkodást.
A katalizátor hozzávaló pedig egy nyári napon dőlt el, amikor dinnyeevés helyett a kiselejtezett háztartási lomhalmazok nézegetésével töltöttük időnket, amiből mára szenvedély lett.
Leginkább kárpitozott bútorokat és kisebb lakberendezési tárgyakat gyűjtöttünk össze, amikben láttunk fantáziát, majd elkezdtünk új formát adni nekik. Stílusunkat leginkább a holland tárgykultúra szeretete jellemzi, ahol a múlt öröksége együtt él a jelen új tapasztalatával, friss, élénk színekbe öltöztetve.

Nevünk, a Manohuis is, a holland “ház=huis” szóból ered.
Az első fotelt 5 évvel ezelőtt újítottuk fel.

_MG_1165

_MG_0414

 

Gondoltuk, megnézzük milyen belül, fényképeztük a szétszedés fázisait, hogy tudjuk hogy kell majd újra összerakni. Ekkor még semmilyen előképzésünk nem volt, de beleszerettünk a kárpitozásba és ma már túl vagyunk a kárpitos vizsgán.

A kicsiház blogon bemutatjuk néhány kárpitozott bútor felújítását lépésről-lépésre, hogy akit ez érdekel, segítséget kapjon és ne féljen belevágni.

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM