2015.01.01.

Előrejelzés DIY fronton

Nem szoktam fogadalmakat tenni újévkor, inkább csak felmérem a feladatokat és próbálom rendszerbe tenni őket. Erre az évre is van már egy csomó ötletem, tervem! Sok ezek közül már vagy készen van, vagy közel áll a befejezéshez, úgyhogy most bátran mutogatom nektek hogy mire is számíthattok a következő hetekben, hónapokban:

Az egyik legfontosabb bejelentésem, hogy elkészült a fiaim új szobája!

A szoba már több verziót megélt, de valahogy eddig egyik sem állta meg  ahelyét a gyakorlatban, mert nem volt megfelelő egy ilyen kis térbe. Rá kellett jönnöm, hogy minél kisebb egy szoba és minél több funkciót kell betöltenie, annál inkább költeni kell a méretre szabott, beépített és mindenképpen többfunkciós bútorokra.

Mi végül így is tettünk, erről már olvashattatok is ITT.

A szoba karácsony előtt elkészült és birtokba vehették kis tulajdonosai! Egyelőre csak egy kis részletet mutatok, mert még az apróságok hiányoznak a szobából, azok az apróságok, melyek végül a szoba hangulatát adják. Szóval kis türelem, még egy kis beszerezni illetve megcsinálni való akad itt és ha minden a helyén, jön a szoba teljes bemutatása!

A fiúk új szobája (részlet)

A fiúk új szobája (részlet)

Effie szobája is hamarosan elkészül az összes kis aprósággal együtt és remélhetően még januárban be tudom nektek mutatni teljes pompájában! Már most megígérem, hogy számtalan remek DIy-ötletet találtok majd benne és azt is állítom, hogy igazán vagány, bevállalós szobát láthattok majd.

_MG_0362_LR

 

Ami a házunkat illeti, 2015-ben is több nagy átalakítást tervezünk bár még nem tudjuk hogy mindent meg tudunk-e csinálni ebben az évben, vagy lesz olyan projekt ami átcsúszik 2016-ra. Tavasszal folytatni szeretnénk a kert szépítését, azt amit tavaly elkezdtünk ITT.  A ház teljes külseje megújulna a terveink szerint, leginkább attól, hogy eltüntetnénk a kőburkolatot a ház oldaláról és szeretnénk a mostani kis veranda helyére egy nagy, szoba szerű teraszt építeni. Ez az egyik tervünk.

rsz_kert_nyito.jpghazeskert.jpg

 

A másik terv, hogy végre a fürdőszobákat is felújítjuk. Ezeket eddig nem láttátok, mert nincs is mit mutogatni rajta, de lassan megérik bennünk hogy mit szeretnénk és ha marad még erő (és pénz) a terasz  építés után, akkor nyáron a fürdőszoba-projektnek is nekilátunk!

Nem valami szép, de majd az lesz :-)

Nem valami szép, de majd az lesz :-)

 

Bútorok tekintetében is vannak ám terveim!

Régóta piszkálja a fantáziámat az IKEA Fyndig faliszekrény ami attól olyan izgalmas, hogy hihetetlenül olcsó, viszont rendkívül sokféleképpen alakítható! Szeretnék mutatni nektek majd általam elképzelt változatokat.

IKEA Fyndig faliszekrény

IKEA Fyndig faliszekrény

 

Aztán a férjem nagymamájának széke vár új életre a tetőtéri irodánkban. Hát nem gyönyörű darab? Alig várom hogy készen legyen!! Lecsiszoltam, szóval a nehezén már túl vagyok….

retró fotel

retró fotel

 

Ha már a székeknél tartunk: Effie szobájába is készül egy vagány darab, ami jelenleg lehangoló állapotban van, de a tervek szerint egészen egyedi, nagyon “katás”, nagyon “kicsiházas” kárpitot kap majd. Kíváncsiak vagytok??

regiszek_elotte

 

És itt van ez a kis cuki retró komód, az első átalakítás amit 2015-ben láthattok majd tőlem! Egy egészen új eljárást és felújítási módot mutatok meg nektek egy új anyaggal, amiről már régebben írtam is ITT.

 

Retró komód "előtte"

Retró komód “előtte”

 

Retróbol sosem elég alapon, vettem egy hatalmas tálalót, vagy komódot vagy iratszekrényt….. én nem is tudom mi ez. De jó lesz neki nagyon!

talaloszekreny

 

2014-ről pedig van két adósságom is, egy szocreál ülőke és egy pad! Emlékeztek? (ITT) Nos, a padhoz bevallom még hozzá sem szagoltam azóta sem, de az ülőke már a végső fázisban van. Csakhát történt egy kis baki. Már rozsdátlanítottam és felújítottam a vázat….már elkezdtem az ágyvégünkhöz hasonló tűzést az ülőrészen….amikor kiderült, hogy nem lesz elég a megmaradt kárpit!

És ezt a gyönyörű zöld bársonyt már nem is gyártják! Sokfelé kerestem sokáig, de feladtam így az ülőke más formát fog ölteni végül az előzőleg elképzeltekhez képest És mennyivel jobb is lesz úgy……….hamarosan!

 

uloke_elotte

Emlékeztek? Ez az a bizonyos ülőke.

 

Kárpitozás közben

Kárpitozás közben

 

Elakadtam.....folyt.köv. a "B" terv szerint!

Elakadtam…..folyt.köv. a “B” terv szerint!

 

És végül de semmiképpen sem utolsó sorban, 2015-ben mindenképpen kipróbálom az Annie Sloan Chalk Paint-et, hogy személyesen is tudósíthassak a köztetek egyre népszerűbb festékről. Mondjuk tesztelhetném ezen a bútoron???

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Maradjatok velem, hogy ne maradjatok ki semmi jóból!

2015-ben is várnak rátok meglepetések , új információk és nagyszerű inspirációk!

 

Mert az otthonod veled fejlődik!

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM