2014.12.29.

Új társbloggerek a Kicsiházban!

Tavaly novemberben Szigeti Zsófi volt az első “kicsiházas” társblogger, idén nyártól Varga Biankát ismerhettétek meg itt a blogon 2015-ben pedig újabb két fő nyújt majd nektek információkat, ötleteket és nem utolsó sorban nagyszerű kárpitos ismereteket! Anita és Györgyi ugyanis kárpitosok. Méghozzá nagyszerű ízléssel és kreatív szemléletmóddal megáldott kárpitosok, akik most készek arra, hogy tudásukat és tapasztalataikat megosszák veletek!

Györgyiéket véletlenül “találtam”. Az origón olvastam egy cikket a lelkes lomizókról, akik nagyszerű dolgokat alkotnak a mások által kidobott lomokból. Gyönyörű képek is voltak a cikkben. Én pedig azonnal írtam a cikk szerzőjének, aki ismert engem, ő azonnal írt a lányoknak, akik szintén olvasták a blogom így hamar tudták hogy miről is lenne szó :-)

Györgyi "terepen"

Anita “terepen”

 

Gubizás

Gubizás

 

Jacsó Györgyi és Nyirő Anita. Így írnak magukról:

 

“Mindketten kreatív emberek vagyunk, ebből élünk. Barátságunkban pedig egyesítettük kreatív vénáinkat is. Leginkább azzal a képpel írhatjuk le azt ami velünk történt, amikor egy üres üvegbe beletöltesz mindenféle hozzávalót, összerázod, majd valami feljön belőle a felszínre. Miket raktunk mi bele? Grafikai tervezést, fotózást, varrást, lakberendezést, szerelést, festést, nyomtatást, szobrászkodást. A katalizátor hozzávaló pedig egy nyári napon dőlt el, amikor dinnyeevés helyett a kiselejtezett háztartási lomhalmazok nézegetésével töltöttük időnket, amiből mára szenvedély lett. Leginkább kárpitozott bútorokat és kisebb lakberendezési tárgyakat gyűjtöttünk össze, amikben láttunk fantáziát, majd elkezdtünk új formát adni nekik. Stílusunkat leginkább a holland tárgykultúra szeretete jellemzi, ahol a múlt öröksége együtt él a jelen új tapasztalatával, friss, élénk színekbe öltöztetve. Nevünk, a Manohuis is, a holland “ház=huis” szóból ered. Az első fotelt 5 évvel ezelőtt újítottuk fel. Gondoltuk, megnézzük milyen belül, fényképeztük a szétszedés fázisait, hogy tudjuk hogy kell majd újra összerakni. Ekkor még semmilyen előképzésünk nem volt, de beleszerettünk a kárpitozásba és ma már túl vagyunk a kárpitos vizsgán. A Kicsiház blogon bemutatjuk néhány kárpitozott bútor felújítását lépésről-lépésre, hogy akit ez érdekel, segítséget kapjon és ne féljen belevágni.”

 

Átalakított fotel

 

IMG_1823 copy 3

 

_MG_1165

 

_MG_0414

 

 

Mit szóltok hozzá? Remélem tetszeni fog!!!

 

Fotók: Jacsó Györgyi

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM