2014.12.10.

Karácsony az ablakban

Többször említettem már az én kedvenc karácsonyi ablakdekorációmról de még soha nem mutattam meg hogyan készül és mi a trükkje. Este, amikor megvilágítom, ez a látványos ablakdekoráció megállítja az utcán sétálókat és a szomszédokat hogy gyönyörködjenek benne.

Először ilyen dekorációt a Gerbeaud cukrászda ablakaiba készítettem (erről ITT   és ITT) ami irtózatos munka volt, lévén elégggggé nagy ablakai vannak.

Egy évvel később már egy keretet készíttettem ehhez a mutatványhoz de még így is jó pár óra alatt készült el a csodálatos kirakatdekoráció:

gerbeaud karácsonyi ablakdekor

gerbeaud karácsonyi kirakat

Viszont annyira beleszerettem a látványba, hogy azóta itthon is így dekorálom az utcafronti ablakainkat.

Szerencsére adott hozzá egy falon kívül futó fűtéscső (néha milyen jó hasznát veszem ennek!) és az hogy van más ablak is a szobában, ezért ezeket az ablakokat nem kell naponta nyitogatni a szellőztetés miatt.

Ha nincs gázcsöved, akkor jól jöhet az ikeás fürdőszobai zuhanyfüggöny karnis, ami fúrás nélkül is felhelyezhető egy ablakmélyedésbe. Ilyen karnist használtam itt is, szalagba csavarva hogy ne látszódjon hogy műanyag. Nem lehetett megfúrni a falburkolatot ugyanis …:-P

De ha nem akarod az ablakba tenni, hát tedd csak egy sima fal elé!!

 

Gerbeaud Karácsonyi dekoráció

Itthon már jó sok díszünk van, elég sokat hordtunk már haza az évek alatt Londonból, Bécsből de mindig rejtek a drága szépségek közé filléres tescós díszeket is és nem annyira filléres ikeásakat.

Nem is tudom, ki tudnátok szúrni melyik dísz kacat és melyik kincs?

Karácsonyi ablakdekor

Ennek a dekorációnak a legnehezebb tulajdonsága hogy alapvetően két fő szükségeltetik hozzá. Egy aki a látra tetején állva billegve kötözget és egy aki messziről nézi hogy a díszek egy szintben vannak-e. Hogy ne kelljen hozzá feltétlen két ember, azt találtam ki, hogy tesa tapasszal kijelölöm a “szinteket” így tán a létra tetejéről lefelé nézve is látom, hogy hol lesznek egyenlő magasságban az adott díszek. (na jó, majdnem. tényleg nehéz onnan magasból) Nézzétek a GIF képet:

Ablakdíszítés

 

És szépen elkezdem damillal felkötözgetni a gömböket és különböző formájú díszeket. Én csak az egységes színhez ragaszkodtam (az arany különböző formái) de az alakzatokhoz nem, hogy még játékosabb legyen az egész dekoráció.

 

Karácsonyi ablakdekoráció

És kb fél óra alatt végeztem az egésszel!

Így díszíts ablakot karácsonyra!

ablakdíszítés karácsonyra

A geometrikus és az antik arany dísz az IKEÁ-ból jött haza.

A geometrikus és az antik arany dísz az IKEÁ-ból jött haza.

 

Ez a gyönyörűség meg a Harrod's-ból

Ez a gyönyörűség meg a Harrod’s-ból

 

A hosszúkást a Tescóban szereztem

A hosszúkást a Tescóban szereztem

 

_MG_3269_LR

Karácsonyi ablakdísz

Imádom ezt a látványt, felemelő, ünnepi és igazán hangulatos. A szobában az ünnepre a párnákat is lecseréltem még az őszi New York-i utunkról hoztam haza ezeket a szép art deco jellegű párnákat és a különleges színű takarót.  A szőrmék, a párna és a takaró a Butlersből vannak, az ágyvéget meg ki más készíthette mint én. (ITT).

puha ágy

A végén csak a világítást ne felejtsük el, mert este majd ez emeli ki az egész dekorációt. Ugye milyen gyönyörű?

Karácsonyi ablakdekoráció

ablakdisz-kezdo-gif

A többi karácsonyi részletet pedig nézzétek meg az A Mi Otthonunk magazin decemberi számában!

 

A Mi Otthonunk decemberi címlap

Én ezzel a poszttal már szeretnék Nektek boldog karácsonyt kívánni és kívánom azt is, hogy töltsetek minél több időt azokkal, akiket szerettek!

A fotókat Balogh Orsi készítette.

Még több karácsonyi dekorációs és ajándékötlet ITT

 

 

 

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM