2013.12.05.

DIY karácsony: dekorálás origamival

Az idei karácsonyi trend nagyon kedvez azoknak akik szeretik a dekorációt maguk készíteni. Az egyik fő irányvonal a letisztult, skandináv, leginkább fehérben játszó otthonok karácsonyi hangulatát idézi. Egyszerű, olcsó és könnyen kivitelezhető, akár gyerekekkel közösen is!

Ez pedig nem más, mint az origami-dekoráció!
Nem kell hozzá más, csak papír, olykor pedig olló és ragasztó.
No meg egy kis türelem.

Akiknek tetszik ez a kicsit minimál, kicsit skandináv irány, azok gyakorlatilag fillérekből ki tudják hozni a teljes lakás kidekorálását.
Ha most elkezditek, karácsonyig még számtalan dísz elkészülhet! Szerintem jó kis esti program, ha forralt bor, mézes süti és karácsonyi zene jár hozzá. A végeredmény pedig valami ilyesmi lesz:

Az egyik origami-dekor egy papírcsillag, amit ablakba is tehettek, falra, de kisebb méretben elkészítve a fára is. Az elkészítése pofonegyszerű, csak kövessétek végig a mozgókép állomásait! Ha megvan az összes elem, akkor már csak egybe kell csúsztatni a csillag darabjait, amiket, ha tartós végeredményt szeretnénk, nem árt ragasztóval meg is erősíteni az összecsúsztatás előtt!

 

diyorigami_karácsony

 

A másik dekoráció, ez a csillag, szintén nagyon egyszerű:

 

 

Az elkészítés pontos útmutatóját ITT találjátok.
A geometrikus formákhoz pedig számtalan sablont találtok az interneten, például EZT.

A hajtogatott, hófehér dekorációhoz jól passzolnak a természetes hangulatú díszek. Mert minden DIY cuccot felértékel egy kis bolti luxus! Például a  Butlers natúr hangulatú díszei nagyon szépen illeszkednek az általunk hajtogatott díszekhez:

A díszítés nagyon vicces volt, mert Zokni, a cica konkrétan megőrült a műfenyőtől és egész nap nem szállt le róla és egyfolytában a díszeket vadászta. Mi lesz vele karácsonykor? :-)

 

Kellemes készülődést kívánok!

Fotók: Balogh Orsi

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM