2014.08.31.

Ikea Tarva: tippek átalakításra

Effie szobájába készül majd egy komód is. Az Ikea jóvoltából hozzájutottunk egy Tarva három fiókos komódhoz, ezt fogjuk tehát feltuningolni. Már fejemben a terv, bár fogalmam sincs, “élesben”, vagyis a kivitelezés során is működni fog-e. De alig várom, hogy nekilássunk! Addig is gyűjtöttem nektek egy szuper anyagot arról, hogy másokat mire ihletett meg a Tarva komód.

Ez a komód natúr fenyőből készült mint a RAST (erről a bútorról is írtam már ITT) de sokkal jobb minőségű, főként ami a fiókjait illeti. Formájának és anyagának köszönhetően millióféleképpen alakíthatjuk a kedvünkre, határt csak a fantáziánk szabhat. Vagy még az sem, mert most adok néhány tippet nektek ha tanácstalanok lennétek:

tarva_fiokos_szekreny

Ikea Tarva az alap

 

Rögtön a legdurvább ötletel kezdeném. Kezdőknek nem ezt ajánlom, viszont a látvány, az átváltozás önmagáért beszél. Lehajtható bárszekrény lett az uncsi fenyő komódból. Zseniális és egyben hihetetlen! Pedig ez a bárszekrény valóban Ikea Tarva!

Részletek és útmutató az átalakításhoz ITT.

via In my Own Style

via In my Own Style

 

Szintén nagyon ötletes és különleges átalakítás ez a korall színű tároló. Itt még a komód oldalát is kihasználták. Részletes leírás ITT.

tarva_by_thistlewoodfarms.jpg

De nem kell ennyire bonyolult dolgokba belemenni ha nem akartok, a Tarva akkor is képes átalakulni, ha festéken kívül mást nem használtok:

De olykor elég az is, ha szépen csak sötétre pácoljátok. Érdekes, mennyi bloggert ihletett meg ez arra hogy bútor bárszekrény funkciót kapjon! Leírás ITT.

tarva_by_myfabulessLife

Ha fiókos komód, akkor nem maradhat el a színátmenetes, vagy más néven ombre dekorációs technika sem. Színátmenetes festésről részletesen ITT olvashattok.

Ennél az átalakításnál a festés mellett a lábait is lecserélték görgőkre. Leírás ITT.

tarva_by_styleathome

De nem hagyhatom ki a textillel vagy tapétával burkolt változatokat sem, mindkettő az Ikea átalakításában:

Textillel burkolva

Textillel burkolva

Tapétázott Tarva

Tapétázott Tarva

És végül, itt egy meglepő átalakítás a tavalyi Ikea katalógusból. Furcsa ugyan, de tiniszobába simán el tudnám képzelni. És ti?

Ikea katalógus 2014

Ikea katalógus 2014

Remélem, sikerült megihletnem benneteket!

Hamarosan mutatom az én verziómat!!

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM