2014.04.01.

Különleges tapéták

Emlékszem, amikor még a Kicsi Ház berendezéséről álmodoztam, már akkor a szívemhez nőtt a  Farrow & Ball tapétaválasztéka, azon belül is EZ a lilaakác mintájú. Azt hiszem ez a tapéta volt az egyetlen, amiben kölcsönösen megegyeztünk a volt férjemmel és egyformán szépnek láttuk.

A tapétázásig végül nem jutottam el a Kicsi Házban, de a FB tapéták nagy rajongója maradtam.
A Farrow and Ball termékek nagy kedvelőjeként, örömmel jelentem be nektek hogy a magyarországi forgalmazó a Kicsiház együttműködő partnere lett, így  jövőben közelebbről is meg tudlak titeket ismertetni a márkával.

A tapéták különlegessége, hogy cég által forgalmazott környezetbarát vízbázisú festékeivel készülnek, hagyományos technológiával és sok kézimunkával. A gyártási folyamat végén minden tapétatípus kap egy speciális, sima védőbevonatot, ami  tartóssá és könnyen tisztíthatóvá teszi, így a tapéta nem csak szép de időtálló is lesz.
A rengeteg minta pedig komoly felderítőmunka eredménye. Sok közülük kastélyok, múzeumok falán, festményeken, freskókon megtalálható. A St. Antoine tapéták ihletője például egy 18. századi tömbnyomással készült francia damaszt tapéta, amely eredetileg 1793-ban készült. A Silvergate merész, kanyargó mintái egy 19. századi angol damaszt tapétáról származnak. A Special Edition tagja, egy 1870-ből származó minta alapján készült, amely a Brockhampton Hall ebédlőjéből származik. A Bumblee bee pedig eredetileg Josephine Bonaparte hálószobáját díszítette, selyemszöveten.

ST. Antoine a szekrényben
St. Antoine a hálószobában via Skonahem
via Country Living
Silvergate tapéta
via Design Sponge

De mindez nem jelenti azt, hogy ezeknek a tapétáknak csak ódon hangulatú kastélyokban van létjogosultsága!
Az eklektika jegyében kombináljuk merészen a buja damasztmintát modern bútorokkal, vagy a klasszikus stílusú otthonunkat tegyük vagányabbá némi csíkkal.

a teljes termék és színskála végtelen lehetőségeket tartogat számunkra, ebből szeretné nektek mutatni ezekkel a képekkel némi ízelítőt, adva egy kis inspirációt.
A  teljes szín- és mintaválaszték megtekintéséhez, bátran látogassatok el a bemutatóterembe vagy a cég honlapjára.

Az én kedvencem jelenleg a Jasmine BP 3905 és az Ocelot Bp 3704. Ti melyiket fogadnátok el?

Hozzászólások:


Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM