2013.04.29.

Fiúszoba koncepció 2013

Két éve készültem el az akkor még kicsinek számító gyermekeim szobájával, a régi házban.  A szoba minden apró részlete az én kezem nyomát viselte, minden apró zugát alaposan megterveztem és végül a fiúk élvezték annak minden előnyét.

Azóta a nagyobbik fiam sokat változott, komoly nagyfiúvá vált, az új házban pedig új szobájuk lett és már egészen más prioritások szerint kell a két fiút elhelyezni egy szobában.
Számomra gyerekszobát kitalálni és berendezni igazi örömjáték, ez az a terület, ahol határtalanul tobzódhat a fantáziám, ahol kiélhetem saját gyermeki énemet is.
Még abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a fiatalurakat a színeken kívül nem nagyon érdekli  hogy mit művelek a szobájukkal, csak piros legyen, meg kék, és legyen hely a játékoknak.
Azt gondolom, szülőként felelős vagyok azért, hogy milyen ízlésvilágú emberekké válnak majd a gyerekeim és mivel nekem fontos a jó ízlés és stílus, szeretném ha csepegtethetnék az ő kis fejükbe valamit a sajátoméból.
Erre a legjobb mód, hogy különleges, hangulatos és cseppet sem a magyar konvenciókra épülő szobát készítek nekik, beletéve mindazt a szépérzéket ami nekem van.

Sokáig teljesen tanácstalan voltam, mígnem szembe jött velem egy kép a Pinteresten és akkor már tudtam, hogy hangulatában, érzetében valami ilyesmit akarok majd megvalósítani:

ohhappyday
www.ohhappyday.com

Elkezdtem gyűjteni a nekem tetsző fiúszoba képeket, melyekből egyre jobban körvonalazódott a teljes terv.
Ami a képekből szembetűnő volt hogy:

– az eklektikus, kissé vintage beütésű szobák tetszenek
– számomra akkor lesz hangulata egy gyerekszobának (is) ha van benne legalább egy régi bútor, akár eredeti állapotában, akár színesre festve (mint a régiben is)
–  a szőnyeg fontos, és általában nem tipikus gyerekszobai szőnyegekre gondolok
– sok kis pakoló, láda, doboz, kosár kell az esztétikus rendszerezéshez
– szeretem, ha egy gyerekszoba nem túl gyerekes. Legyen időtálló, könnyen alakítható, és tradicionálisan klasszikus, sok olyan bútorral, kiegészítővel, ami nem kimondottan gyerekszobai
-mindezek felett, legyen benne egy kis csavar, egy kis poén, és rengeteg báj

Ennek fényében nézzétek meg a legkedvesebb fiúszoba inspirációim, melyek megihlettek! Ez csak a stílus, a hangulat, az érzés. A miénk persze egyikre sem fog igazán hasonlítani, de hangulatában mégis mindegyikre. Már bütykölöm az új komódokat és polcokat, majd jöhet egy régi ónémet-szerű szekrény, az ágyak tuningja, egy jó asztal, székek és a kiegészítők.
A következő posztokban ezek elkészítésének, vagy testreszabásának folyamataira számíthattok, érdemes tehát időnként benézni…

www.101wohnideeen.nl
www.ohhappyday.com
www.angiehelminteriors.com
www.alifesdesign.blogspot.com
www.bodieandfou.blogspot.com
www.bodieandfou.blogspot.com
www.boligmagasinet.dk
www.heltenkelthosmig.blogspot.com
www.kidsroom.dk
www.re-nest.com
www.smallshopstudio.com
www.thebooandtheboy.com

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM