2014.03.18.

Ti küldtétek

Újabb csokorra való gyűlt össze az olvasóim munkáiból és most már hagyományt teremtve, újra és újra bemutatom nektek az “aktuális készletet”.
Elsőnek egy nagyon munkás, de annál látványosabb DIY-projektet mutatnék, amit Edit vitt véghez, nagy türelemmel és kitartással.

A vidám, színes, kedves pompom szőnyeg elkészítéséről így ír Edit, Szegedről:

“A szőnyeget kisebb-nagyobb megszakításokkal másfél hónapig készítettük két barátnőmmel.2 barátnőmmel (Eszter és Anna). A szőnyeg 125 cm átmérőjű és közel 600 db pompomból áll (több kg fonalat használtunk fel). Amikorra belejöttünk, 1 pompom úgy 2 perc alatt készült el.
 Egyesével csináltuk őket, nagyméretű fakötésű alátétet használva.  A neten keringő pompom sorozatgyártás nekünk nem jött be, mivel úgy sok utómunka van a pamacsokon, hogy szép gömbölyűek legyenek (a mi módszerünkkel nem kellett őket fazonírozni). Egy pompom gyártó megoldás lehet, de nekünk nem volt olyanunk.  Amikor készen voltak a bojtok(legalábbis azt gondoltuk, hogy elég lesz, ami készen volt), kivágtuk a szőnyeg  csúszásgátlót megfelelő méretűre, majd egyesével felcsomóztuk őket. Ez már viszonylag haladós. A szőnyeg hátlapjára terveztünk egy réteg vásznat, vagy valamit, hogy ne a fonalak lógjanak ki, de ez egyelőre nem készült el…
 A nappalim imádott tárgya lett a saját készítésű szőnyeg.
Azért van pár tanácsom arra az esetre, ha valaki arra adja a fejét, hogy megcsinálja:
jól át kell gondolni, ,mert nem épp olcsó mulatság (viszont megéri, mert mindenki a csodájára jár :D) és olyan lakásban nem lesz hosszú életű, ahol van kisgyermek vagy háziállat. Mondjuk a mi kutyánk fél tőle és eddig egyszer feküdt csak rá.
Nem lehet normálisan takarítani, mi ki szoktuk rázni jó alaposan.
Mindenképp nagyon szorosan kell megkötözni a pompomokat, mert különben használat közben folyamatosan hullani fognak a szálak.
Ajánlom, hogy jó vastag szálú legyen a választott fonal, mivel az sokkal tömörebb bojtokat eredményez.
Mindenkinek sok sikert hozzá!”
 Aztán itt van egy gyönyörű fürdőszoba felújítás, Liliék kivitelezésében.
Lili így ír a munkáról:
“Egy éve vettünk egy lerobbant házat Rákospalotán, építészházaspárként javarészt mi újítgatjuk fel a mi “kicsiházunkat”. A Facebook-on ReNova nevű oldalunkon követik a barátaink a haladást, ha van egyszer kedved és időd is rá, nézz körül, bár egy alapos update fotózást illene ejtenem lassacskán… ()
A felújításról képeket ITT nézhettek még.
Van saját drótlámpabúra, csipketerítőkből, reklám-molinóból ill. régi falvédőkből függöny, fekete-fehér csíkos padló+ szivárványszínes ajtók, én is épp “kárpitozok” egy retro klubfotelt stb. És a kertben expanellányként, lassan 3 gyerekkel csupa fura dologra vagyok rákattanva: lesz retro gömbmászókánk lugasként, tavaly jól működött a raklap salátásunk, óriás babsátrat növesztettünk, öntöttünk beton térköveket – egy az egyben Ivanka Flaster, csak épp 300 Ft-os öntőformával készül, hobbitlakká alakítottuk a kutyaházat és a megaraklap-fészert is már csak le kell festenünk.
 
És a fürdő is félig kész! Odalent a felújított néni-hagyaték, amit a fészerben találtunk kissé megrohasztva. Ezt kombóztuk egy mázlis 5000 Ft-os Ikea FYND mosdóval. Odafent pedig a krómszprével lefújt mega-szarvasagancs a Vateráról, melyről villanykörték fognak lógni a közeljövőben. (A padlón terül és a falra felfut egy jó kis vízálló laminált padló, a többi vízálló Tikkurillával lett kifestve.)”
 
Hogy tetszik nektek? Én imádom, minden részletét. Lili, alig várom a folytatást!
Végül pedig egy szék átalakulását láthatjátok, Biaca tolmácsolásában. Ilyen volt, ilyen lett, a történetét pedig olvassátok el Bianca blogján (ITT)! Megsúgom, hogy Bianca másnak is vállal hasonló felújítást.
 
 
Még több inspirációra vágytok? Kövessétek a blogot Facebook-on is (ITT)!
Ha nektek is van hasonlóan nívós DIY-munkátok szép fotóval, ne habozzatok elküldeni nekem a kicsihaz@gmail.com email címre!
 
 

Hozzászólások:


  • By anusi 18 már 2014

    Ohhó! Nagy pompom készítő vagyok magam is, tervben is van egy ilyen csodaszőnyeg. Fel is csillant a szemem a 2perces pompomra…vajon hogyan készítik a lányok?
    Én két kartonkarika köré tekerem a fonalat, így az eredmény szép, de elég időigényes. Hová írhatok nekik, hogy megtudakoljam a titkos technikát?:)

  • By Dorotthea 18 már 2014

    Oh, igen, nekem is tervben van a pom-pom szőnyeg, az íróasztalom alá, hogy a lábam pihentessem rajta. :) Csak az időm nincs meg a tanulás mellet a megvalósításra. :( De majd nyáron. :)

  • By Anonymous 18 már 2014

    Fúú, Liliék felújítása nagyon “disznó”. Megyek is megnézni a további részleteket. :)
    A vízálló laminált padló gondolom, csak annyira zár, mint a csempe. Szóval, ha fedhető egy fal (nem kell vizesedéstől tartani a háttérben), akkor simán alkalmazható?
    A pompomos szőnyeg is melós, de talán inkább falvédőként jobb ötlet, abból a szempontból, hogy kevésbé veszélyeztetett (leöntés, kisgyerek, háziállat, mocsok, stb).
    A szék is ügyes. Két gyerek kisszék vár rám… remélem, idén meglesz.
    “Névtelen”

  • By Szentgyörgyi Kata 20 már 2014

    Én azt gondolom, hogy ha egy fal egyébként nem vizesedik, attól nem fog, ha kap egy burkolatot. Úgy látom, azért ezen a részen nem nagyon éri víz a falat egyébként sem, de óvatosak tegyenek alá vízzáró szigetelést.
    A régi a házamban a lambéria is megállja a helyét:
    http://akicsihaz.blogspot.hu/2011/01/furdoszoba-metamorfozisa.html

  • By vankomarcsi 26 ápr 2014

    Ó, és Bianca hol szerezte azt a gyönyörű világoskék-fehér tapétát?

  • By Bianca Munzáth 28 ápr 2014

    Kedves Vankomarcsi,
    a tapéta pontos neve:
    Grandeco Trendy Classics 56184
    Én a Tapéta és textil webáruházon keresztül rendeltem, de kapható máshol is! :)
    Üdv, Bianca

  • By Anonymous 25 jún 2014

    Engem az érdekelne, hogy a pompomszőnyeg ebben a méretben nagyjából milyen árból jön ki? Láttam, hogy “nem olcsó”, de mégis mennyi lehetett?

  • By 5 tipp hogy szép fürdőszobád legyen | Kicsi Ház 03 jún 2015

    […] komód átalakításról bővebben ITT […]

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM