2014.01.05.

Top 9 lakberendezési trend 2014-re

A lakberendezési trendek sokat változtak az elmúlt években.
Én magam is csak kapkodom a fejem, mennyi újdonság, érdekesség és szépség van ezekben a változásokban.
Persze vannak furcsaságok és gyorsan kifutó hóbortok is, de ez már csak olyan, mint a divat: csak azt fogadjuk meg, ami egyébként is passzol hozzánk.
Ebben a posztban összeválogattam pár tavalyi nagy trendet, melyek idén kis hazánkat is elérhetik és befolyásolhatják hogyan rendezitek be otthonotokat.

1. MCM (Mid Century Modern) újratöltve

Azt hiszem, ez az egyik legjelentősebb trend, amely valószínűleg évekig tartja majd magát. A legjobb nemzetközi DIY munkák elemzésénél (elolvashatjátok ITT)  is írtam már erről, hiszen a lakberendezés trendek óhatatlanul DIY trendek is egyben.
Nem pont ugyanaz mint nálunk a retro, de nálunk azért a retro az, ami megvalósítható, kézzel fogható és 2014-es verzióban integrálható. Ebben a trendben a nagyon egyszerű vonalvezetés, visszafogott színek, 50-es évekbeli dizájnbútorok jelenléte a meghatározó. Mindez kiegészül letűntnek hitt dekorációs elemekkel: goblein falidíszekkel, makramé belógós virágtartókkal, retro színes üvegdíszekkel.
Kezdődhet a vadászat a Vaterán de az Ikea is jó beszerzési forrás lehet. (erről bővebben ITT)

www.stylebyemilyhenderson.com
www.myscandinavianhome.blogspot.com
via Pinterest
www.smittenstudioonline.com
www.thedesignfiles.com

2. Arany(os) részletek

Az arany aranykorát éli. (nem gondolkodtam sokat ezen a mondaton :-) )
Mindenféle kiegészítők, de nagyobb bútorok színe is idén lehet arany. Sőt, nem kell félni, lehet használni a nemesfémeket keverve is, ezüst, arany, bronz mind mehet együtt! Az arany kifinomult, elegáns enteriőrök apró részleteiben játszik 2014-ben főszerepet.
Aki ilyenre vágyik, szerezzen be egy vödör Tikkurila Taika aranyfestéket, vagy Montana Gold arany sprayfestéket! 😉 DIY ajánlatom: aranyra festett Ikea Vittsjö, vagy arany színű széklábak bármilyen széken, esetleg aranyra fújt üvegek dekorációnak. Hm?

www.prepfection.com
www.pencilshavingsstudio.com
Ikea Hack by www.brendabirddesignsstudio.com
www.simpledetails.blogspot.com

3. 101 kiskutya

Időnként fel-fel tűnik egy motívum, amiért megőrülhetünk. Ilyen volt például a chevron 2011-ben.
Idén viszont a nagyon bevállalósok ideje jött el, mert most még a cikkcakk mintánál is durvább minta lesz a divat: a 101 kiskutyát idéző dalmatapöttyök.
DIY szemszögből ez jó hír, mert könnyebb kivitelezni, mint a Chevron mintát! 😀 Kell hozzá egy sablon (vagy még az sem) egy kisebb lapos művészecset és fekete festék. Kezdődhet a pacsmagolás!

www.desiretoinspire.net
www.shoeboxdecor.blogspot.com
www.thegirlsofsoho.com

4. Radiant orchid azaz vibráló orchidea a Panton szerint az év színe

Hát ez a szín aztán üt. De elég jól beleillik abba a trendbe, hogy a stylistok egyre többet használnak vad, vibráló, buja színeket a magazinokban látható otthonokban. Nem csak lila, de sötétkék, méregzöld és mélybordó színek is fel-fel tűnnek. Az én javaslatom: ha tetszik ez a trend, legyen egy -egy élénk színű kiegészítőnk otthon, vagy fessünk át egy kiemelt helyen lévő bútort. Ha megunjuk, majd átfestjük, hát nem? Hát de.

www.theaestate.com
www.thevisualvamp.blogspot.com
www.thevisualvamp.blogspot.com
www.thevisualvamp.blogspot.com

5. Keleties szőnyegek

Idén ez a trend áll hozzám a legközelebb! Legyen szó kilimről, perzsaszőnyegről, úgynevezett vintage overdyed vagy marokkói benni ourani szőnyegkeről, ezek most mind nagyon menőnek számítanak gyakorlatilag bárhol, bármilyen enteriőrben. Azt hiszem ez az a trend, ami hosszú évekre meg is marad, mert komoly értékeket őriz.
Szép szőnyegekért nézzetek be a Kilimeshez:www.kilim.hu vagy a legnagyobb online szőnyegboltba: www.carpetvista.hu

www.thesocialitefamily.com
www.styleathome.com
www.matchbookmag.com
via pinterest
www.amberinteriorsdesign.blogspot.com
www.theaestate.tumblr.com
www.mimosalane.blogspot.com

6. Óriás növények

Irigylem azokat, akiknek ilyen van. Hatalmas fikuszok, óriási ablakok előtt burjánzó fügefák, ez valami álom. Nagyon sokszor együtt jelenik meg az MCM -trenddel, jól illenek is egymáshoz. De minden máshoz is :-)

www.elledecor.com
www.thepursuitofstyle.com

7. Deszkázott falak

Hoppácska, ez nem olyan mint a lambéria? Ugye ismerős? Csak éppen ez szép. Vastagabbak a deszkák, többnyire vízszintesen festve és vagy öreg (vagy öregített, erről ITT olvashattok) deszkát használnak hozzá, vagy fehérre, szürkére, színesre festik. Melegséget, struktúrát ad a falnak és mindenhová illik! Ugye jobb, mint a klasszik lambéria?

www.skonahem.com
www.lizmarieblog.com
www.littlegreennotebook.blogspot.com
www.milkmag.com

8. Művészet a falakon

Mivel lehet legszebben dekorálni a falakat? Hát képekkel! Nem kimondottan családi fotókra gondolok, hanem művészeti nyomatokra, poszterekre, festményekre, vagy saját készítésű absztrakt alkotásokra, emlékekre, és még sorolhatnám.
Igencsak időigényes és költséges egy ilyen falat létrehozni, komoly gyűjtögető életmód kell hozzá. Hacsak nem készítjük el a “művészeti alkotásokat” magunk 😉 A végeredmény lenyűgöző lesz és tartósan figyelemfelkeltő.

www.lineklein.blogspot.fr
www.thedesignfiles.com
4men1lady.com
www.pinrenoideas.com
architectural digest
www.desiretoinspire.net

9. Bár a nappaliban

A legérdekesebb és legviccesebb trend idén. Kisgyermekeseknek szigorúan nem ajánlott kategória, de felnőtt gyerekekkel rendelkezőknek jópofa ötlet. Bár a nappaliban! Lényeg hogy legyen egy szép bárkocsi, de lehet ez akár egy polc vagy komód teteje is. Szépen, ízlésesen  stylingolt üvegek és kiegészítők kellenek még hozzá, meg néhány üveg jó pia. Hedonistáknak kötelező elem!

www.becolorful.typepad.com
www.dailycrushes.blogspot.com
www.domino.com

Nektek melyik trend jön be? Használtok belőlük valamit idén?

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM