2011.04.14.

Cikkcakk, chevron, vagy amit akartok

Kisgyermekes anyukáknak talán nem ismeretlen jelenség a lakásban található falak, koszos kis praclinyomokkal tarkítottsága. Véleményem szerint, egy bizonyos életkor alatt, a jelenség teljességgel elkerülhetetlen.

Nálunk vannak Különösen Veszélyeztetett Falszakaszok, melyek amortizációja hatványozott, lévén a gyerkőcök gyakori közlekedési útvonalába esnek. Ilyen például a fürdőszobát határoló fal. Akár a kertből szaladnak be kezet mosni, akár evés után mennek lemosni a zsírt a kezükről, tuti, hogy megfogják a falat.
Miután nálunk a fürdőszoba fala egybeesik a bejárati résszel, aki hozzánk érkezik, nyomban zsíros, maszatos praclinyomokat lát. És hiába a lemosható falfesték, a sült csirkecomb utáni kézmosás következményei beleivódnak a festékbe.
Ezért, úgy döntöttem, előveszem a jól bevált iskolapéldát, nevezetesen az iskolákban jól bevált lábazati olajfestést. A konyhában már bizonyított. Bárminemű kosznak ellenáll, mosószeres vízzel a legmakacsabb folt is egy mozdulattal letörölhető.
Nem akartam egy színből, pontosan azért, hogy az iskolai hatást elkerüljem. Festettem hát cikkcakk mintát, amit tőlünk nyugatra chevron mintaként tisztelnek mostanság.
Elbíbelődtem vele pár napot, mert minden színnél újra kellett ragasztószalagoznom a falat, de én azt hiszem, megérte. Számomra ez így igazi, vizuális csemege.
Ti festenétek cikkcakk mintát?

Ilyen volt

Így készült:
A cikkcakkmintát kimértem, felrajzoltam. Azután maszkoló-tapasszal leragasztottam. Külön-külön festettem a fehér, a szürke és a színre kevert indigókék, magas fényű zománcfestéket. Először a fehér festéket vittem fel a falra, és amint megszáradt, levettem a tapaszt, és felragasztottam a szürke festés mentén. Azt is lefestettem, végül a kék csíkoknál tapaszoltam. Legvégül, alulra és felülre dekorlécet ragasztottam.

Ami még nekem nagyon hiányzik itt a bejáratnál, az egy lerakodós-pakolós bútordarab, de a bejáratot nem akartam leszűkíteni ilyesmivel. Ezért a lépcső alatti, frissen begipszkartonozott falhoz találtam ki, és dobtam össze sk egy idevaló bútort, amit hamarosan megmutatok.

ide készül egy kisbútor. naná, hogy sk

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM