2011.04.14.

Cikkcakk, chevron, vagy amit akartok

Kisgyermekes anyukáknak talán nem ismeretlen jelenség a lakásban található falak, koszos kis praclinyomokkal tarkítottsága. Véleményem szerint, egy bizonyos életkor alatt, a jelenség teljességgel elkerülhetetlen.

Nálunk vannak Különösen Veszélyeztetett Falszakaszok, melyek amortizációja hatványozott, lévén a gyerkőcök gyakori közlekedési útvonalába esnek. Ilyen például a fürdőszobát határoló fal. Akár a kertből szaladnak be kezet mosni, akár evés után mennek lemosni a zsírt a kezükről, tuti, hogy megfogják a falat.
Miután nálunk a fürdőszoba fala egybeesik a bejárati résszel, aki hozzánk érkezik, nyomban zsíros, maszatos praclinyomokat lát. És hiába a lemosható falfesték, a sült csirkecomb utáni kézmosás következményei beleivódnak a festékbe.
Ezért, úgy döntöttem, előveszem a jól bevált iskolapéldát, nevezetesen az iskolákban jól bevált lábazati olajfestést. A konyhában már bizonyított. Bárminemű kosznak ellenáll, mosószeres vízzel a legmakacsabb folt is egy mozdulattal letörölhető.
Nem akartam egy színből, pontosan azért, hogy az iskolai hatást elkerüljem. Festettem hát cikkcakk mintát, amit tőlünk nyugatra chevron mintaként tisztelnek mostanság.
Elbíbelődtem vele pár napot, mert minden színnél újra kellett ragasztószalagoznom a falat, de én azt hiszem, megérte. Számomra ez így igazi, vizuális csemege.
Ti festenétek cikkcakk mintát?

Ilyen volt

Így készült:
A cikkcakkmintát kimértem, felrajzoltam. Azután maszkoló-tapasszal leragasztottam. Külön-külön festettem a fehér, a szürke és a színre kevert indigókék, magas fényű zománcfestéket. Először a fehér festéket vittem fel a falra, és amint megszáradt, levettem a tapaszt, és felragasztottam a szürke festés mentén. Azt is lefestettem, végül a kék csíkoknál tapaszoltam. Legvégül, alulra és felülre dekorlécet ragasztottam.

Ami még nekem nagyon hiányzik itt a bejáratnál, az egy lerakodós-pakolós bútordarab, de a bejáratot nem akartam leszűkíteni ilyesmivel. Ezért a lépcső alatti, frissen begipszkartonozott falhoz találtam ki, és dobtam össze sk egy idevaló bútort, amit hamarosan megmutatok.

ide készül egy kisbútor. naná, hogy sk

Hozzászólások:

 • Nagyon különleges lett a fal,majd én is kipróbálom,sajnos már nincs szabad falfelületem,de ugyis hamar megunom a mostanit:) tetszenek nagyon a DIY dolgaid is:)

 • Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

 • Az előzményekből kiindulva már vártam valahol a cikkcakk minta felbukkanását… Nagyon jó lett, átvezet és felkészít a fürdő csempéire/járólapjaira (ami szintén irigylésre méltó!).
  SZÉP!

 • Szia !
  Nagyon tetszik a blogod. Én az éva-magazin hírlevelén találtam rá. Azóta is követem, és nagyon klassz lesz a házad !
  Ha gondolod nézd meg az én blogomat is: http://palcikarajz.blogspot.com/

 • Szia Dominika!
  13 évesen Évát olvasol? Nem vagy semmi :-) Nagyon szépen rajzolsz, gratulálok!
  Baba, hajrá, a változatosság gyönyörködtet :-)

 • Őrült jól néz ki! Én mindig félek, hogy a maszkoló tapasz nem jön le jól, hozza a festéket is. Nincs ilyen probléma vele? Könnyen lejön a teljesen száraz felületről?
  Nagyon szép lett!

 • Dekorella,

  Könnyen lejön a nem teljesen száraz felületről, óvatos mozdulattal, lassan húzva.

 • szuper lett!
  kb. mennyi idő volt elkészíteni?

 • Hihetetlenül kreatív vagy,és elképesztően egyedi, merész stílusod van.gratulálok:-)

 • Nagyon szép lett, a minta is a színek is.
  Sőt: nekem a tükör és a lépcső is az újdonság erejével hatott, mind a kettő nagyon szép lett!

 • OilFrog

  Ismét leborulok az iskolai olajfalfesték előtt… a cikk-cakk is nagyon ötletes, bár nekem az idegeim nem bírnák az ezzel járó bíbelődést :)

 • Nem olvasom az évát csak egyszer valamiért lehetett nyerni azzal ha a hírlevélre jelentkeztünk és anyukám beregisztrálta az én e-mail címemet is, és nem mondtam le azóta… De nem bántam meg mert rátaláltam a blogodra ! Amúgy köszi :)

 • Livi,
  Hát eltartott pár napig;-) A felrajzolás és a kiragasztás volt kb egy óra. A festés nagyon gyorsan ment, csak hát minden színt két rétegben, külön-külön vittem fel és így sok volt a száradási idő. Szóval, egy hétig elvoltam vele, napi kb 15 perc foglalkozással.

  Hacienda, Heni, örülök, hogy tetszik :-)

 • köszi!
  Eddig nem is tűnt fel, hogy a konyhában is festés van. Nagyon tetszik az ötlet, mert gondolom olcsóbb is, mint csempézni, színben is nagyobb a választék, és ezek szerint takarítani is egyszerűbb – én legalábbis utálom, hogy a fugázás elkoszolódik ((fürdőben a penész telepszik meg rajta, ááá!!!))
  Szóval kösz az öteltet, elraktározva :-)

 • Érdeklődnék, hogy a lábazati olajfesték és magas fényű zománcfesték az ugyanaz, vagy ha nem, akkor melyikkel dolgoztál?
  Köszi, Ági

 • Anonymous

  Nagyon tetszik az ötlet. Engem is érdekelne, melyik festékkel lehet ezt megcsinálni.

 • Magas fényű zománcot használtam.

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Google+
http://akicsihaz.hu/2011/04/cikkcakk-chevron-vagy-amit-akartok.html
RSS