2013.12.08.

DIY karácsonyi dekoráció: márványos díszek

Ennek a posztnak két apropója van. Az egyik, hogy már régóta gondolkodom azon, hogy vajon mit lehet tenni ha valaki megunja a meglévő karácsonyfadíszeit, de újat venni nem szeretne. Fontos, hogy az átalakítás költséghatékony legyen, tehát ne kerüljön többe, mintha új szettet szereznénk be.
Tavaly selyemszalaggal vontam be a régi díszeimet, vagyis inkább egy részüket, mert olyan pepecs meló volt, hogy rájöttem, egyáltalán nem éri meg ezzel tölteni a drága időt, főleg hogy a végeredmény sem kárpótolt a sok munkáért.

A másik apropó, hogy már tavasz óta ki akarom próbálni a márványozós technikát, amit egy tojásfestős posztban láttam. Kíváncsi voltam, hogyan valósítható meg ez a gyakorlatban, valóban egyszerű-e és hogy vajon mennyi körömlakk fogy el a procedúra során. Arra gondoltam, hogy ez a technika gömbdíszen is igen jól mutathat!
De arra is  kerestem a választ, hogy megéri-e ezzel foglalkozni, hogy át lehet-e így alakítani meglévő díszeket és hogy vajon költséghatékony-e ez a megoldás.
Így láttam neki a tesztelésnek Orsival.

A munkához beszereztem fehér díszeket (a saját kollekciót nem akartam erre áldozni :-) ), vettem két üveg körömlakkot egy olcsóbb termékből és bekészítettem egy tálat, amit kidobni sem sajnálok.
Kellett még víz és zsírpapír.
Egy meglévő körömlakkomból még pár csepp a szebb színhatás kedvéért. És a legfontosabb: egy pár gumikesztyű. Ennyi.

A tálat megtöltöttem vízzel, és elkezdtem csepegtetni bele a körömlakkokat. Nem az összeset, hanem gömbönként csak pár cseppnyit.

Majd fogtam a gömböt, és egy hirtelen mozdulattal belemártottam a körömlakkos vízbe és jól megforgattam a víz alatt. (ezért kell a gumikesztyű, így nem lett csupa lakk a kezem)

Kicsit néha variáltam a színekkel és az arányokkal, de a mozdulat mindig ugyanaz: belenyom, megforgat, kivesz. Jókat röhögtünk közben és nagyon élvezetes volt látni, hogy milyen különleges minták kerülnek fel a gömbökre.

A végeredmény igazán jópofa lett és különleges. Mintha bolti lenne :-) A beruházott összeg sem volt sok, összesen két üveg körömlakk fogyott el, ami nem volt nagy összeg tehát a projekt kiállta a próbát. Én selyemszalaggal akasztottam fel a gömböket, de damillal talán nagyobb a hangsúly magán a gömbön. Érdekes és izgalmas dekoráció született.
Kipróbálnátok?

További karácsonyi DIY dekorációs és ajándékötletet ITT találtok. Kedden pedig alternatív vintage dekorációs ötletet mutatok nektek, szóval maradjatok “vonalban”!

Fotók: Balogh Orsi

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM