2013.10.16.

Októberi olvasónapló

Rákaptam a “szakmai anyagok” rendszeres olvasására, nem csak magazin, de könyvek terén is. Szerencsés vagyok, mert egyre nagyobb a témába vágó szakirodalmam és a kiváló külföldi lakberendezési lapok tekintetében is naprakész lehetek. Van ennél jobb tanulás?

Nyitva tartom a szemem, megnézem mit csinálnak a “nagyok” és próbálok tanulni tőlük, fejlődni és képezni magam a látottak alapján.
ITT és ITT már olvashattatok tőlem könyv és magazin ajánlót, amit egyébként rendszeressé szeretnék tenni hogy lássátok, merre tart a nagyvilág, mit érdemes figyelni, olvasni, átnézni.
Vagy éppen, mit nem.
Nézzétek miket olvasgattam mostanában:

1. Living in a Nutshell

 

 

Kis lakások, mini életterek, albérletek tulajdonosainak szól ez a könyv, amit egyébként egy ismert DIY és home decor blogger írt, Janet Lee.
Blogja ITT olvasható. A könyv hátránya, hogy a legtöbb benne lévő anyag megtalálható a blogon is. Viszont okos a tematika, sok apró-cseprő tipp és ötlet van benne, főként olyanok amik könnyen megvalósíthatóak. Janet nagy mestere a színek és a minták mixelésének, bátran nyúl a terekhez és egészen meglepő kombinációkkal teszi otthonossá azokat. Elsősorban a merészen ekletikus stílus kedvelőinek ajánlom, de bárki meríthet belőle ötleteket kicsinyke lakása gyszerű de látványos dekorálásához!
Megrendelhető ITT

 

2. Young House Love

 

A nagyon híres blogger-házaspár Sherry és John Petersik is előrukkoltak egy DIY könyvvel. Na ez a könyv nekem nem érte meg a ráköltött pénzt, kicsit csalódás is volt. Nagyon sok benne az általános lakberendezési ötlet, például hogy hogyan rendezzük el a képeket a falon vagy a könyveket a polcon, hogy mutatós legyen. Sok benne a grafika, majdnem több mint a fotó.  Nekem emiatt nem jött be. Viszont, akit érdekel az általánosabb lakberendezés, megspékelve okos és nem túl bonyolult valamint kimondottan olcsó DIY ötletekkel, azoknak érdekes olvasmány lehet, olyasmi, amit többször is elővesz az ember.
Megrendelhető ITT

 

 

3. Furniture Makeovers

Ezt a könyvet azért rendeltem meg, mert irtó kíváncsi voltam, hogy tud-e nekem újat mondani. Annyiban igen, hogy ha a kicsiházas-bútorfelújítós posztokból könyvet kellene írnom, akkor azt így csinálnám meg. Barb Blair, aki egybként egy sikeres stúdiót vezet ahol felújított bútorokat árul, nagyon összeszedetten, jól tematizálva és lényegretörően mutatja be a bútor felújítás egyes lépéseit. A bútorok, amik a keze közül kikerülnek gyönyörűek és inspirálóak. Szép fotók, jó leírások, okos tippek. Hátránya, hogy kimondottan amerikai piacra készült, így az anyaghasználatról szóló részek nálunk nem használhatóak.
Ezért kell inkább engem olvasni, vagy eljönni a workshopomra :-))
Megrendelhető ITT

4. Régi bútorok felületkezelése

2000001321680

Hogy magyar könyvekről is szó essen, a téma iránt fogékony olvasóknak ajánlom ezt a könyvet. Inkább tankönyv mint érdekes olvasnivaló. Száraz de hasznos anyag a régimódi de ma is aktuális módszerekről, felületkezelésről. Haladó bútorfelújítóknak kötelező olvasmány!
Mivel nem új kiadású könyv, érdemes szétnézni antikváriumokban, de aki újonnan szeretné, rendelje meg INNEN.

5. Living Etc novemberi száma

 

Ez a mindig szagos-színes trendmutató újság az egyik kedvenc lapom! Nem követik, diktálják a divatot és a mostani számba különösen sok izgalmas enteriőr került. Ami biztos, nagy divat idén a vörösréz vagy rózsaarany a kiegészítőknél, és bátran nyúlnak a mély, sötét tónusokhoz. Mindkettőt imádom!

 

6. Nők Lapja Enteriőr

 

Ez a lap egy kísérleti szám, ha beválik évente fog megjelenni. Orsi és Bori barátnőm is dolgozott ezen a lapszámon, így természetes hogy megvettem.
Évente megjelenő magazinhoz képest keveslem a tartalmat, de egyébként egy jó hangulatú és stílusú magazin született. Kellemes meglepetés, hogy főként saját gyártású anyagokat találunk benne, és nem a Sanomától megszokott, külföldi magazinokból átvett már sokat látott képanyagokat használtak.
ára: 495 Ft

7. Domino Magazin

 

A magazin kultikus és meghatározó lap volt mindig is. Egy időben nem jelent meg nyomtatásban, de most újra kapható az amerikai standokon. Stílusos, vagány és nagyon magas szintű munkák találhatóak az újraéledt magazin első számában. Minden oldalát imádtam, gyönyörű fotók, látványos terek és magas színvonal jellemzi az egész újságot. Sajnos kézbe fogni itthon nem lehet, mert Magyarországra nem szállítják a lapot, de Ipad verzióban öt dollárért megvásárolható az új és a régebbi számok is.

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM