2011.03.24.

Bonanza-tuning

Olyan vagyok mint Rákosi. Legalábbis a technikám. Ugye ismeritek az ún. “szalámitechnikát” a történelemkönyvből? Hát pontosan ezt csinálom most én is a saját régi bútoraimmal.

Apránként likvidálom őket, és cserélem praktikusabbra, vagy alakítom át őket teljesen más stílusúra (ez utóbbi már nem sz.technika, simán csak DIY ).
A konyha után az étekő, vagyis az étkezősarok következik. Eredetileg úgy gondoltam, hogy a régi lepukkant, kárpitozott, neobarokk stílusú székeimet fogom áthúzni.

 

Most így néz ki az étkező. A kárpitozott székeket diszkvalifikálom. Egyelőre.

 

De a fiúk miatt másképp döntöttem. Én személyesen ismerek  valakit, akinél bézs színű, makulátlan szőnyeg van az étkezőasztal alatt, de nálunk, egy szimpla reggeli után is vasvillával kell takarítani, és nem csak a padlóról, de a székekről is le kell vakarni a koszt, értsd a odaragadt joghurtot, a kárpitba kent lágytojást, a kilöttyintett kakaóról már nem is beszélve.
Ezért, a jó öreg kárpitozott székek egy időre kispadra ülnek, várnak a jobb időkre. Én pedig beszereztem két bonanza széket a két meglévő, népies faragású székem mellé, melyek alapos felújításra szorulnak. De legalább, jól tűrik, ha naponta átmosom őket….

 

legújabb szerzemény, a bonnanza
Népies effekt: a következő felújítás projekt alanyai

A bonanza egy nem is olyan régi kor letűnt remeke, régen, majdnem mindenkinek volt ilyen bútora. Szeretem a Bonanzát. Szerintem szép, nem sajnálták az anyagot belőle, és tényleg, tényleg csodát lehet vele művelni.

A sötétszürke szín sikkessé teszi a lerobbant Bonanzát
Jöhet a következő új szék!

Én most épp sprayfestéssel műveltem csodát. Egy technika, ami ami szintén hihetetlen átváltoztatásokra képes! Így, a lepukkant Bonanza szék, egy kis szürke festékkel, egészen sikkes lett.
Főleg, hogy egy apró trükkel személyre is szabtam: hobbiboltban kapható mágnesfestéket kentem a támlájára a festék alá, és így gyakorlatilag naponta adhatok neki más és más arculatot, jópofa hűtőmágnesek segítségével.

 

Ha a gyerek választ

 

Sőt, ha elkészül az összes szék, így fogjuk jelezni, hogy melyik kié. A fiúké játék-mágneshűtővel dekorált, az enyém pedig mi mással, mint nőiesen kedves művirágokkal.

 

Apáéra milyen mágnest tegyünk?

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM