2011.03.24.

Bonanza-tuning

Olyan vagyok mint Rákosi. Legalábbis a technikám. Ugye ismeritek az ún. “szalámitechnikát” a történelemkönyvből? Hát pontosan ezt csinálom most én is a saját régi bútoraimmal.

Apránként likvidálom őket, és cserélem praktikusabbra, vagy alakítom át őket teljesen más stílusúra (ez utóbbi már nem sz.technika, simán csak DIY ).
A konyha után az étekő, vagyis az étkezősarok következik. Eredetileg úgy gondoltam, hogy a régi lepukkant, kárpitozott, neobarokk stílusú székeimet fogom áthúzni.

 

Most így néz ki az étkező. A kárpitozott székeket diszkvalifikálom. Egyelőre.

 

De a fiúk miatt másképp döntöttem. Én személyesen ismerek  valakit, akinél bézs színű, makulátlan szőnyeg van az étkezőasztal alatt, de nálunk, egy szimpla reggeli után is vasvillával kell takarítani, és nem csak a padlóról, de a székekről is le kell vakarni a koszt, értsd a odaragadt joghurtot, a kárpitba kent lágytojást, a kilöttyintett kakaóról már nem is beszélve.
Ezért, a jó öreg kárpitozott székek egy időre kispadra ülnek, várnak a jobb időkre. Én pedig beszereztem két bonanza széket a két meglévő, népies faragású székem mellé, melyek alapos felújításra szorulnak. De legalább, jól tűrik, ha naponta átmosom őket….

 

legújabb szerzemény, a bonnanza
Népies effekt: a következő felújítás projekt alanyai

A bonanza egy nem is olyan régi kor letűnt remeke, régen, majdnem mindenkinek volt ilyen bútora. Szeretem a Bonanzát. Szerintem szép, nem sajnálták az anyagot belőle, és tényleg, tényleg csodát lehet vele művelni.

A sötétszürke szín sikkessé teszi a lerobbant Bonanzát
Jöhet a következő új szék!

Én most épp sprayfestéssel műveltem csodát. Egy technika, ami ami szintén hihetetlen átváltoztatásokra képes! Így, a lepukkant Bonanza szék, egy kis szürke festékkel, egészen sikkes lett.
Főleg, hogy egy apró trükkel személyre is szabtam: hobbiboltban kapható mágnesfestéket kentem a támlájára a festék alá, és így gyakorlatilag naponta adhatok neki más és más arculatot, jópofa hűtőmágnesek segítségével.

 

Ha a gyerek választ

 

Sőt, ha elkészül az összes szék, így fogjuk jelezni, hogy melyik kié. A fiúké játék-mágneshűtővel dekorált, az enyém pedig mi mással, mint nőiesen kedves művirágokkal.

 

Apáéra milyen mágnest tegyünk?

Hozzászólások:

 • Nekem minden írásod egy élmény! Alig várom, hogy újabb dolgokkal jelentkezz. Lopom otthonra az ötleteket Tőled. Köszönöm.:)

 • Fúrógépet!

 • Wááá, Bonanza! Másfél éve, mikor ideköltöztünk a házba, ilyen volt az étkezőben, én meg eladtam a neten. Igazából nem is gondolkodtam rajta, hogy kihozzak belőle valamit, de tényleg jól néz ki, ahogy felújítottad!

 • Mágnesfesték? Ez nagyon jó ötlet,még nem is hallottam róla. Köszönöm

 • Bog-Bog, a Bonanzában nagyon-nagy fantázia van ám! Meg pölö a Koloniálban is…én azt sem dobnám ki 😉

  KisVirágh,
  mágnesfestéket, kis kiszerelésben, hobbibarkács boltban tudsz venni. Én 990Ft-ért vettem 25 ml-t ebből kijön két széktámla.

 • Hihetetlen, milyen lelkesítőek az írásaid… gyorsan vettem 6 lepukkant bonanza széket :) Elárulnád, ez a szürke milyen festék? Nem pont ezt a színt szeretném, de annyira szép selymes fénye van, hogy kipróbálnám más árnyalatban. :)

 • Jerdei,
  A székhez a Bricoban vett Motip Carat márkájú festéket használtam. Sajnos nincs rajta kód, de a tetején pontosan látható a szín. Van ebben a termékskálában matt szín is, az is nagyon klassz. Vagy esetleg nézd meg a Montana Black termékeit, nagyon szép, többnyire matt színekben kapható. (http://www.nemeselelvele.hu/index.php?p=kiegeszito/termekek/spray/spray/montana/black/572&g=130)

 • KÖSZÖNÖM!!! :)

 • Szia,
  Nagyon tetszik a blog-od, és a munkáid nagyon egyediek.Én is most készülök hasonlókra, és infokat gyűjtök. Ajtókat szeretnék festeni, van köztük egy egyszerűű fehérre festett pozdorja is. Szerinted az is antikolható? Most fehér, valami piszkos fehér színt gondoltam, barna, ill dió szín előcsalogatásával.Tudsz valami kosat javasolni? köszönöm, Edina

 • Szia,
  Kicsit elvesztem a regisztrálásban, vagy mégsem? mindegy inkább még egyszer: Nagyon szépek és egyediek az alkotásaid. Én is hasonlóra készülök, ajtókkal.Van egy fehér pozdorja is közte.Szerinted az is antikolható? világos színt szeretnék, barnás, pl dió alappal, éés kissé piszkos fehér színben. Mit tudsz tanácsolni? szín s festék terén? köszi, Edina

 • Még soha nem antikoltam pozdorját, de szerintem, lehet. Így csinálnám: http://www.theshowandtellblog.com/2011/01/how-i-glaze-furniture.html

 • Anonymous

  Szeretném kérdezni,hogy elavult, tipikus panel ablakokat is lehet antikolni?
  Andi

 • Andi, én nem nyúlnék hozzá. Ha elavult, ki tudja, mit találsz a festékréteg alatt.

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Google+
http://akicsihaz.hu/2011/03/szek-is-kell.html
RSS