2011.03.02.

Alakul a konyha

Sokáig kotlottam ezen a konyhán. Először is, meg kellett tervezni, hogy viszonylag kis helyen, mindent úgy eldugjunk, hogy ne legyen szem előtt semmilyen gép, edény, vagy egyéb csúnyaság. Volt egy olyan heppem is, hogy a hosszabbik oldalra nem akarok felsőszekrényt, mert azt a részt én dekorálásra szánom.

Ráadásul, így a tér sem olyan zsúfolt. A tervet Kata barátnőmmel közösen hoztuk össze, ezt kezdem el küldözgetni különböző asztalosoknak, árajánlat kérés kapcsán.

Hihetetlen ajánlatokat kaptunk. Kezdtem beletörődni,hogy idén nem is lesz konyhám. Aztán összedugtuk a buksinkat az urammal, és kiötöltük, hogy a konyhafrontok festetlen, laminálás nélküli, minimális díszítésűek lesznek, hátha azt meg tudjuk fizetni.
A festést pedig én megoldom, természetesen, saját kezűleg.
A tervhez megtaláltuk a megfelelő asztalost is, aki igényes munka mellett, törekedett az olcsó kivitelre. Ezért vannak például Ikeás fiókelemeink. Viszonylag olcsó, de jó minőségű. Abban viszont nem engedtem, hogy kevesebb fiókom legyen, mert a szekrényelem mindig olcsóbb. Ajánlom mindenkinek a fiókokat! Sokkal könnyebben hozzáférek így az edényeimhez.
A konyha rövidebb oldala 70 cm mély, így ide alapból elvetettük a tömör fapultot, nagyon megdrágította volna a koncepciót. Lesz viszont csodálatos Moza cementlap munkapultom, ami még nem készült el, de pár cementlappal illusztrálom, hogy mit képzeljetek el.
Imádom, hogy a hűtő így belesimul a térbe, pedig ez egy igazi monstrum!
A konyha tehát majdnem kész. Hiányzik még pár dolog, például a fali dekoráció, néhány keskeny polc a csatos üvegeimnek és egy strapabíró szőnyeg, mert amit most láttok, azt csak a fotó kedvéért tettem oda 😉 Szégyellve vallom be, lesütött szemmel, hogy egy pár napja a sütő cseréjén morfondírozm. Annyival szebb lenne ide egy fehér sütő!
Gondolkodom azon is, hogy átfestem a tálalószekrényt. Csak még nem tudom milyenre. Fehér? Szürke? Esetleg valami erőteljes, vibráló szín? Ti mit gondoltok?

Az eredeti állapot
Átrajzoltuk a teret
A tálaló érkezett először, neki külön “kuckót” alakítottunk ki
Hónapokig ez a káosz uralta a konyhát
kicsihaz_konyha_2
Már közelítünk a végeredményhez :-)
itt is van még tennivaló
apró részlet
“beépített” hűtő
még hiányzik a munkapult
Amerikából jöttek
kicsihaz_konyha_1

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM