2010.12.02.

Konyha tervek

Tegnap este, Kata barátnémmal összeraktuk a konyha tervét. Egy csomó helyre már elküldtem, várom a legtutibb ajánlatot. Akárhogy is,fontos szempont, hogy olcsó legyen! Ezért sokat agyaltam azon, mi lenne az a megoldás, ami nekem is tetszik, de költségtakarékos is egyben.

Végül arra jutottam, hogy olyan konyhát szeretnék, aminek a frontjai préselt MDF-ből vannak, de nem laminált, nem fújt, nem mart. Csak méretre vágott. A Zatikban vennék dekorlécet, amit ráragasztanánk, ez adná a tervben is látható mintát.

És végül magam festeném le, fehérre.

A pult tömör tölgy, és egyáltalán nem baj, hogy az gyorsan használttá válik, remekül  illeni fog a koncepcióba.

A konyha rövidebb oldalán egy pengefal takarja majd a szoba felől a gigantikus hűtőmet. Hogy ne tűnjön böszmének, azt találtuk ki,hogy hozzuk ki a konyhaszekrényt a hűtővel egy szintbe, így a szokásos 60cm mély korpusz helyett, nálam 75 cm lesz a mélység.

Így viszont, ide csak nagyon nagy anyagi áldozatok árán kerülhetne fa munkapult, tehát a mosogató  bontott cementlapokkal burkolt munkapultra lesz téve. A felső szekrényeket egy gipszkarton fal zárja le. lesz még egy-két nyitott polcom is, az üvegekben tárolt alapanyagoknak, de alapvetően, úgy számoltam, hogy az összes cuccunk be fog férni a tervezett bútorba, nem lesz szem előtt semmi olyan, ami nem szép a szemnek.

Úgy érzem, jó kis konyhát sikerült fejben összeraknunk, ám a legjobb dolog az, hogy a konyhából egyenesen a kertbe léphetek,de erről majd a következő posztban tudtok meg többet.

konyhaterv_1
konyhaterv_2
A tálalónak már külön zugot alakítottunk ki a felújítás elején.

A tálalónak már külön zugot alakítottunk ki a felújítás elején.

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM