2010.08.30.

Lépcső poszt

Megérkezett a lépcsőnk. a Bricostore-ból hozattuk, a leendő kerítésünkkel együtt. 2006-ban, amikor a jelenlegi lakásunk tetőterét építettük be, nagyon sokáig keresgéltünk, hogy megfizethető árú lépcsőt találjunk. Különböző cégektől kértem árajánlatot, és már akkor fél millió volt a legolcsóbb lépcső ára,a határ pedig a csillagos ég, vagyis több millió forint.

Már akkor teljesen padlót fogtunk ettől, egyszerűen nem akartuk elhinni, hogy nem jutunk fel a tetőtérbe megfizethető áron.
Aztán egy szép napon, amikor épp nem a lépcső miatt főtt a fejünk, megláttuk a Bricoban  A lépcsőt.

Fából volt, zárt volt (vagyis nem voltak lyukak a lépcsőfokok közt, ami kisgyermekes családoknál a legfontosabb szempont) és ami a legfőbb, olcsó volt. Nem is gondolkodtunk, minek is. Ez aztán a főnyeremény!
Hazavittük a szerzeményt, lefestettük a részeit,összeraktuk és a falhoz toltuk.

És elállt a szavunk.

De nem a gyönyörűségtől, hanem  a döbbenettől: lépcsőnk,bár elég hosszú volt, nem ért fel a tetőig. Mentségünkre legyen mondva, hogy volt annyi lélekjelenlétünk, hogy sürgősen fetrengeni kezdjünk a röhögéstől.

Napokig kerestem asztalost, aki használhatóvá teszi lépcsőnket, míg végül találtam valakit, aki nagyjából a lépcsőnk áráért, készített nekünk három plusz lépcsőfokot hogy feljussunk a csúcsra.
Mondhatnátok, hogy olcsó húsnak híg a leve, meg hogy mindenki a maga kárán tanul, de tévedtek!
Azóta már tudjuk a tutit, nevezetesen, hogy pontosan hogyan alakítjuk a magunk képére a gyári, sorozatgyártású lépcsőt. Így aztán, a megfelelő lélektani pillanatban elzarándokoltunk a Bricostore áruházba, és megvettük a lépcsőnket, potom száznégy ezer forintért. Józsi, a villanyos-mindenes pedig “legyártja” a hiányzó lépcsőfokokat nekünk, így a lépcsőnk anyaggal, munkadíjjal nem kerül majd többe 150 ezernél. Tökéletesen elégedett vagyok!

az a bizonyos lépcső
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 az a bizonyos lépcső a jelenlegi lakásban

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM