2010.07.06.

Fürdőszoba tervek

Döntöttem! Végre elhatároztam magam, a földszinti fürdőszoba burkolatait illetően. Egy régebbi posztban már mutattam egy fotót az elképzeléseimről. A széles szegélyű lambéria tehát adott volt, később, a megszerzett, századelőt idéző, talpas  mosdó lépett a képbe, és ezekhez kellett burkolatot találnom.

Azt is tudtam, mi illik a mosdóhoz, és a lambériához: cementlap, régi magyar motívummal.

Eleinte bontott cementlapok között keresgéltünk, de az ár és az ódon lapok tisztításával járó macera visszatántorított az ötlettől. Illetve, a férjemet tartotta vissza az ötlettől. Szerinte,ha már mindenáron cementlapot akarok, legalább ne foltos-koszos, kopott lapokat nézegessek, találjak olyat, ami új. Ekkor leltem rá az amúgy eléggé ismert Moza Cementlap Manufaktúrára.

A honlapjuk, több volt, mint meggyőző. Elvesztem.
Az egyetlen bibi az volt, hogy Szilvi nem javasolta, hogy a zuhanyfülkébe is cementlapot tegyünk, egyrészt mert súlya négyzetméterenként eléri a 40 kg-ot, másrészt mert a túl nagy mennyiségű víztől, kicsapódhat a mész az anyagból. És az csúnya lesz.
Így aztán vajúdtam még pár hetet, azon, hogy mi legyen. Végül, a 14-es mintát választottam a katalógusból, szürkésfehér, türkiz és sötétszürke színekben, hozzá pedig színezett greslapokat választottam a zuhanyfülkébe, különböző méretekben. Kata barátném, pedig megtervezte a burkolat kiosztást és formába öntötte az elképzelésimet. Valahogy így:

fürdőszoba nézete szemből

Zuhanykabin mintázata

Beszuszakoltuk a WC-t is! A hosszúkás ajtó, a ficakba rejtett kazánt takarja majd.

Földszint alaprajz.

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM