2017.04.23.

IKEA Stockholm 2017

Nemrég került az IKEA új, 2017-es Stockholm kollekciója, ami minden évben egy kiemelt dizájner kollekció, talán mondhatom hogy esszenciálisan az IKEA legjava. Jól meglovagolva a trendeket, minden évben különleges darabok kerülnek ebbe a kollekcióba. Az idei nagyon közel áll a szívemhez.

Mondhatni, elvesztem tőle, teljesen. Minden darabját imádom! Egyszerre modern és klasszikus, játékos és elegáns. Nagyon megmozgatott. Már álmodozom is, hogy mit is szereznék meg belőle és hova….

Addig is, készítettem egy-egy moodboardot, hogy lássátok, ugyanaz a kanapé, többféle színben mennyiféle hangulatot képes létrehozni.

Khm, vagyis a hangulatot mi hozzuk létre, de szerencsére a stílusért nem kell messzire menni, csak ide, az IKEÁ-ig ;- )

Abszolút kedvencem a fonott nádfotel, és első látásra szerelem a szintén nád szekrényke. (ez utóbbi sajnos nem kapható Magyarországon) Oké, a piros kanapéba is azonnal beleszerettem és nagyon örülök, hogy a klasszikus fekete-fehér csíkos szőnyegnek lett egy piros-fehér kistesója!

És mindezekből eslőnek egy bohókás, játékos, punk-glamour nappalit álmodtam meg!

IKEA Stockholm collection mood1.

 

A piros-fehér játékos kombinációja bájos, ugyanakkor a glamour elemek “felnőttesebbé teszik ezt a hangulatot. A vagányságot a válaszottt képek adják, melyeket egytől-egyig a Society6 oldalról megrendelhettek.
A totálisan glamour csillár az Elter lámpabolt webáruházából beszerezhető. (képekre kattintva megtaláljátok a forrást) A kék és a lislás árnyalatok további játékosságot csempésznek a térbe, míg a natúr fa elemek és a nád, valamint a Jysk-ben kapható MCM konzol a mai modern letisztultságot hozza az általam elképzelt enteriőrbe. Pár vadabb kiegészítővel (Fuck feliratú párna, koponya dísz) lesz teljesn az összkép.
Ugyanennek egy sokkal elegánsabb, klasszikusabb  és drámaibb verziója az IKEA Stockholm kék kanapéjával:
IKEA Stockholm Collection mood2

 

A kék és főleg ez az árnyalat rendkívül decens, klasszikus. soha nem megy ki a divatból! Nem is tudtam mást elképzelni hozzá, mint ezt a modern perszaszőnyeget, (Carpetvista), és arany kiegészítőket (dohányzóasztal: Zara Home).
A kanapé fölé gigantikus képként szintén a kollekció textiljét használtam, elképzeléseim szerint simán csk kifeszítve. A függőlámpa az Elter webáruházból van, az állólámpa pedig egy Serge Mouille koppintás az Aliexpressről (katt a bélyegképekre a linkért!)
Szerintem ez az az összeállítás, ami nem trendi: ez tíz évvel ezelőtt is és tíz év múlva is elegáns volt és lesz.
Végül, az előző elemeket felhasználva, csak a kanapé színét változtatva (van szürkében is), egy nagyon mai, skandináv minimál irányba hajló, sok természetes kiegíszítővel “melegített” enteriőr következik:
IKEA Stockholm Hack mood3.

 

Nagyon menő most ez a fajta enteriőr, sok világos, természetközeli színnel és természetes anyagokkal. Itt sem tudtam azért kihagyni a csillogást, amit itt az Aliexpress-en talált lámpák formájában csempésztem a térbe.
Menő hogy a Jysk-ben lelt darabok, a puff, a dohányzóasztal és a marokkói szőnyeg mennyire jól passzol az IKEA bútoraival. Lerakóasztalként betettem még a Zara Home-ban talált rusztikus fa kisasztalokat mert minél több a természetes anyag, annál jobb.
Az IKE Stockholm 2017 teljes kollekcióját ITT nézhetitek meg.
A ti szíveteket melyik darab dobogtatja meg?

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM