2015.04.11.

Az olvasó kérdez: Gabriella szekrénye

Ebben a rovatban olyan olvasói kérédsekre igyekszem választ adni, melyek meglátásom szerint sokakat érintenek vagy érdekelnek. Gabriella retro, egész falat beborító szekrénysora is ezért került bele a válogatásomba: sokaknak van ilyen, szinte eladhatatlan viszont lehetne vele valamit kezdeni. No de mit is?

Gabriella így ír a problémáról, aminek a megoldásához igyekszem tanácsot adni:

“Amivel a legtöbb problémám akadt az a két szoba szekrénysora, teljes falat beterítő szekrénysor, az egyik sötétbarna ebből könyves polcot falat szeretnék kialakítani, ajtók egyebek nélkül. A másikkal, ami a tetejében lakkos, világos felületű ( nem szeretem kategória) de eladhatatlan fogácslap, kell kezdeni valamit.

Kérdés hogyan alakítsam át? Használjam ” faanyagként”‘ a gardróbhoz, vagy az 5 elemet külön- külön kezeljem és helyezzem el a házban, némi átalakítás, festés után?Ti mit tudtok kezdeni egy ilyen feladattal?

 

Lakkozott_szekrenysor_66023984293

 

Az én ötleteim pedig:

1. Bár Gabriella jelezte, hogy ezt a stílust utálja, azoknak, akiktől nem áll távol a most nagyon divatos MCM stílus, vagy a modern bohém, azoknak azt javaslom, hogy ha ilyen bútoruk van, a az enteriőrt, a környezetet igazítsák hozzá! Sok növénnyel, színes retro stílusú textilekkel és egyéb vidám kiegészítőkkel, kilim vagy marokkói suk szőnyegekkel, óriásira nagyított fekete-fehér fotókkal, esetleg feliratos poszeterekkel.

Fiatalos és trendi, bár kétség kívül nem mindenki szereti. A retro bútorok elhelyezése divatos enteriőrökben nem könnyű feladat, ám Magyarországon ennek Merci és Ancsa igazán nagy mesterei, érdemes követni őket és tanulni tőlük!

2. Jó ötletnek tartom, hogy Gabriella bontsa elemeire a szekrényt. Az alsó rész például akár a földön, akár lábakra emleve vagy a falra rögzítve jó tv-szekrény lehet. És igen, le lehet festeni bármilyen színnel, speciális alapozót használva! Erről részletesen már írtam ITT.

Egy része maradhatna ugyanígy ülőpárnás, a másik része felé pedig kerülhet a TV és sok-sok kép. A tetején pedig elfér sok szép stílusos tárgy..

Mint itt:

Az olvasó kérdez rovat / Kicsiház

 

Az olvasó kérdez rovat / Kicsiház

3. Munkás megoldás, de ahogy az előbb is említettem, szóba jöhet a festés. Esetleg valami igazán bevállalós színnel, hogy a bútor tutira hagsúlyos darabjává, fókuszpontjává válljon a szobának:

Az olvasó kérdez rovat / Kicsiház

via Domaine Home

 

Ha olyan az enteriőr, el tudnám ezt a szekrénysort képzelni fehérre festve, arany kárpitosszegekkel dekorálva, valamilyen geometrikus motívummal, vagy csak az ajtók szélein. A bútor szegecselésről részletesen írtam már ITT.

Még izgalmasabb, ha a felület kap valamilyen textúrát a szegecselés előtt, akár például zsákvásznat vagy bársonyt. Mutatom, hogy képzelem:

Az olvasó kérdez / Kicsiház

Ezt egy könyvből fotóztam: textillel burkolt ÉS szegecselt panelek

Az olvasó kérdez rovat / Kicsiház

Ha szétbontod a bútorokat, ruhásszekrényként így születhetne újjá

Az olvasó kérdez rovat / Kicsiház

Ezt a londoni Harrod’s-ban fotóztam

Vigyázat! Ha bútort kárpitoztok, ellenőrizzétek, hogy a textil vastagsága nem akadályozza-e az ajtók akadálymentes mozgatását!

4. Festve és tükrökkel, díszlécekkel turbózva egy teljesen új bútor születhetne valahogy így:

Az olvasó kérdez rovat / Kicsiház

via Pinterest

Összességében azt gondolom, hogy bár sokan utálják és szívesen szabadulnának meg egy ilyen szekrénysortól, azért nagyon sok lehetőséget rejteget, ráadásul,  ez egy strapabíró jó darab, érdemes tehát kezdeni vele valamit, mielőtt tüzifává alacsonyítanánk!

Neked is van kérdésed?

Írj nekem a kicsihaz kukac gmail pont com email címre!

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM