2015.01.25.

Olvasói munka: barokk fotel kárpitozás

Barokk fotel még sosem került a kezeim közé. Martina viszont olcsón hozzájutott egy  nagyon szép ám eredetileg igencsak rossz állapotú barokk fotelhez amit maga kárpitozott át és a munkafolyamatot meg is osztotta velünk:

“A fésülködőasztalom elé szerettem volna egy alacsony kis fotelt, a vaterán találtam egy megfelelőt 10.000 Ft.ért.
A valóság még sokkal rosszabb volt mint a képek…. de minél nehezebb, annál nagyobb a sikerélmény!

Barokk fotel felújítása

Ezt hívják úgy hogy “fellelt állapot”

Kezdetnek lefejtettem a régi kárpitot, a lószőr tömést, rugókat, mindent kidobtam használhatlanok voltak.
Az ülőfelületre vágattam bútorlapot, a karfa és lábak helyeit kimetszve, igy ez ki is merevítette őket, amitől nagyon stabil lett. A fát 100-as papírral deltacsiszológéppel lecsiszoltam, Geminus Pro Kiegyenlítő alapozóval két rétegben lefestettem. Másnap egy réteg Geminus Pro Selyemfényű zománcfestékkel festettem le, amit egy két óra múlva már tudtam is visszacsiszolni-koptatni a kiemelkedő felületeken.

Az ülőfelület bútorlapjára ráragasztottam a habszivacsot, beborítottam paplannal, ( ikeás paplant használok a kárpitozás ezen fázisához, lusta vagyok kárpitosboltba menni) és leszögelltem.

Barokk fotel felújítás

A háttámlához kartonból kivágtam a megfelelő méretű alapot és a habszivacsot, valamint a kárpitosvattát elrendezve behúztam a gombokat a helyükre, tűzőgéppel rögzitettem a szélén. A kárpitnak 8600 Ft volt métere, és kimondottan kárpitozáshoz való, jó vastag, így nagyon könnyű dolgozni vele, elfedi a kis egyenetlenségeket. A kárpitot megtűztem, leszögelltem, ráragasztottam a bortnit és kész is van.”

Barokk fotel felújítás

 

Barokk fotel felújítás

 

Részletesebb leíráshoz ajánlom figyelmetekbe EZT és EZT a posztot, itt is hasonló a metodus. Még több olvasói munkát ITT találtok, még több kárpitozós posztot pedig ITT.

Várom továbbra is a munkáitokat!

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM