2013.03.28.

Fabergé, a burzsuj tojás

Van abban valami undorító, ahogy a nyúlós, nyákos trutyi összeállva folyik ki azon a kis lyukon. A végén még fröcsög is, ahogy teli tüdőből fújom az egészet. Gyanítom, hogy az már a nyálam. Sőt, tulajdonképpen, biztos vagyok benne.  Fújjon tojást, akinek két anyja van!

Erre már tavaly rájöttem, de idén is megfogadom: én biztos, hogy nem fújok ki egyetlen tojást sem a jövőben. Vannak ehhez nálam jobban értő emberek, akik tökéletesen le is írják, hogyan kell ezt profin csinálni.
Én  pedig maradok a főtt tojásnál, vagy  pedig a kreatív hobby boltokban kapható polisztirol daraboknál. Ez utóbbiban az a jó, hogy puha, nem törik, akrilfestékkel festhető, könnyen mintázható és nem is romlik meg soha.
Én az idei húsvétra a burzsuj Fabergé tojásokat koppintottam, házilagos kivitelezésben.
Kell hozzá polisztirol tojás, akrilfesték, tű, tekla gyöngysor több méretben, és esetleg kis díszek, amit az ékszerkészítő részlegen lehet kapni. Meg jó sok, de tényleg jóóóóóó sok türelem.

A tojásokat lefestettem menta és nagyon halvány lazac színűekre, mert a gyöngyök alatt azért itt-ott át fog látszódni az alap. Ennek kapcsán be is jelentem a nagy örömhírt: végre nálunk is kaphatóak Martha Stewart csodálatos akrilfestékei, (Mammut, Hobbiművész) olyan színekben, hogy legszívesebben a teljes készletet felvásároltam volna. Még szerencse, hogy nem volt nálam annyi pénz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miután lefestettem a tojásokat, kezdődhetett a szurkálódás. Különböző méretű és színű gyöngysorokat szedtem szét, melyek szintén kaphatóak a kreatív hobbikellék boltokban, és elkezdtem őket ad-hoc jelleggel felszurkálni. Nagyon unalmas volt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Úgyhogy elég sokáig tartott a tojások feldíszítése, mert mindig csak egy kevés időt szántam rá, amikor kedvem volt, szurkálgattam kicsit őket. Viszont a végeredmény tartós, jövőre is felhasználható, ami azt jelenti, hogy jövőre sem fogok tojást kifújni. Nem őrültem meg!

 

IMG_6685LR
fotók: Balogh Orsi

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM