2012.04.22.

Játékkonyha inspiráció, avagy miket gyűjtsetek, ha jót akartok

Játékkonyhát készíteni igazán jó móka. Játék, felnőtteknek. Kitalálni, megtervezni, összerakni mindenféle kacatokból: ez az igazi barkács-puzzle.

Tudjátok, hogy szeretek ilyesmit játszani, hiszen ebben a blogban már több verziót is olvashattatok játékkonyha készítésére.
A fiaimnak régi Ikea fiókos komódból raktam össze.
Aztán csináltam egyet Kata barátnőm inspirációjára, székből.
Majd összedobtam egy kicsikét az Éva Magazin számára kisebbik fiam közreműködésével, melyről videóanyag is készült:

 

 

Ezekben a játékkonyhákban az a közös, hogy csakis lomokból, lomtalanításból szerzett kacatokból készülnek. Ez az igazi újjászületés, nem igaz?
Mióta ilyesmivel foglalkozom, bőszen lecsapok a legrondább éjjeliszekrényre, kiskomódra, székre, sámlira. Gyűjtöm a tányérkákat, régi edényeket, esztergált polctartó elemeket, széklábakat, és Szentpyr blogjának hatására a sétapálcákat is.  Gyűjtöm a csempedarabokat, kimaradt rétegelt lemez darabokat, bútorfogantyúkat. Van nálam mindig elég csavar és díszléc is. Mindennek szerepe lehet ebben a barkács-puzzle játékban.
A legutóbbi “fogásom” ez a nagyon szerencsétlen és ronda éjjeliszekrény a Vateráról:

 

A hátára fektetve várja, hogy szétszedjem, és alaposan átcsiszoljam. Tulajdonképpen, darabjaira szedtem, majd csiszolás, alapozás után, minden elemet lefestettem. A lábait esztergált polctartó elemekre cseréltem, a fiókot és a sütőt imitáló lenyíló ajtót díszlécekkel dekoráltam. A konyha hátoldalát piros pöttyös papírral dekupázsoltam.

 

Teljesen átszabtam, plasztikáztam az egyébként igazán ronda komódot.
A műhelyem közelében van egy bizományi, onnan szereztem sétabotot és egy csodás edénykét. Bútorfoganytúkat pedig a közeli barkácsboltból szereztem.
Az egyik ajtót direkt nem raktam vissza, szerintem a textil még kedvesebbé, szerethetőbbé teszi ezt a vintage hangulatú konyhát.

 

Amikor készen lett, arra gondoltam, jó lenne megint kislánynak lenni.
Ti raktatok már össze játékkonyhát?
Ha igen, és szívesen megmutatnátok, küldjétek el nekem a munkátokat, készítenék egy összeállítást a ti munkáitokból!

A fotókat Balogh Orsi készítette.

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM