2011.11.22.

Novemberi karácsony, avagy szar anya lettem

Ezt akartad, nem? Hát megkaptad, örülj neki! Én pedig, mi mást tehetnék, örülök. De tényleg.
Tinédzserként arról ábrándoztam, hogy egy nagy női magazinnál dolgozhatok. Úgy alakult, hogy valóra vált ez az álmom, hiszen az Éva Magazinnak alkotok, decembertől saját rovatban is.

Felnőttként, két kicsi gyerek mellett, arról álmodoztam, hogy a saját lábamon állok, és csak a magam ura vagyok. Nos, megkaptam ezt is. Jó lett nekem így? Kétségkívül. De semmi romantika, a saját lábon állás bizony kőkemény munka, és nem titkolom, olykor szívás is.
Cserébe viszont maximálisan kiélhetem magam és a magam módján önmegvalósíthatok. Már nagyon rég óta nem akarok én karriert, meg vezető beosztást, egyszerűen csak nyugodt mederben élni az életet, és olyan munkát végezni, ami nap mint nap örömöt hoz, és emellett nevelgethetem a gyerekeimet.
Mostanában, csak az utóbbi nem jön össze.
Október óta, nálunk karácsony van: díszeket vásárolok, festek, girlandot ragasztok, pompont készítek, karácsonyi sütit sütök, fát és ajándékdobozokat dekorálok. Mindeközben, a fiúk alig látnak, mert amikor otthon is vagyok, megszállottan próbálom utolérni magam.
Sajnálom őket, félek hogy valamit most elveszek tőlük. Kapom a lehetőségeket az élettől, és oly nehéz nemet mondani. Igazából, nem is szeretnék. Megtehetem, hogy most magamra gondolok? Ha csak rájuk gondolok, nem leszek megkeseredett később, hogy nemet mondtam?
Vajon szar anya lettem? Kicsit úgy érzem, igen.
Az elmúlt hónap, és a jelenem is a karácsonyról szólt nekem. Fura, gyerek és család nélküli karácsonyról.
Ezért most a szokásosnál is jobban várom az Igazit! Azt, hogy nyugalomban, békében készülődhessünk otthon. Lehet, hogy kevesebb ajándékkal, kevesebb dekorációval, de több közös programmal.együtt a fiúkkal.  Messze elkerülve a bevásárlóközpontokat.
Tegyetek így ti is! Az Éva Magazin decemberi számában adok pár tippet arra, milyen karácsonyi ajándékot készíthettek otthon, és hogyan díszítsétek a karácsonyfát a gyerekek örömére.
Ízelítőnek itt egy elképzelt hangulat, Kata barátnőm és Peti fiam közreműködésével:

fotó: Villányi Csaba, styling: Szentgyörgyi Katalin
a fotó az Éva Magazin tulajdona

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM