2011.03.22.

DIY polc

Vagy inkább, több. Matematikai tézis, hogy bármely mennyiségű, adott polc, megtelik és plusz egyet kíván. Személy szerint, lelkes híve vagyok a szépen megkomponált, rendezett nyitott polcoknak.

Amennyiben, kiskorú gyermek által elérhetetlen helyen van, még akkor is, ha kiskorú gyermek székre áll hogy elérje, esetleg sámlit is tesz a székre, meg egy halom mesekönyvet.
Ha kiskorú gyermek pókembert megszégyenítve, bárhová felmászik, célszerű a nyitott polcra számára kevéssé érdekes, és ezáltal kevéssé mászásra motiváló holmikat pakolni.
Nálam ezért került a saját készítésű konyhai polcra liszt és morzsa, meg szárított kamillavirág.

A polcok úgy készültek, hogy a konyhaszekrény készítésekor visszamaradt MDF-ből, a drága jó asztalosunkkal leszabattam a kívánt polcméretet.
Ezután lefestettem a polcokat, és vettem dekorlécet, akciósan. Gérvágó fűrésszel (legolcsóbb, OBI-s, kézi fűrész) egymáshoz szabtam a széleket, majd szilikonos ragasztóval a polcra ragasztottam. A polc tartóját barkácsboltban vettem, majd lefestettem.
Ennyi.

Ugye milyen egyszerű? És ami a legfontosabb: egy jól megválasztott dekorléc, a legbénább polcot (akár könyvespolcot) is különlegessé teszi.
A polcra felpakoltam a csatos üvegeimet, amikre a korábban posztolt, Aldiban kapható táblafóliából ragasztottam fel címkéket.
Hajrá, csajok, ragasszatok dekorlécet a polcaitokra!

Az alapanyag
Így néz ki a polcra ragasztott léc
Táblafólia címkék az üvegeken

Hozzászólások:

 • Nagyon tetszik ez is! Régóta szerettem volna néhány polcot az úgynevezett konyhámba, kb. ekkora hely lenne rá, hmmmm…

 • Vicces fiúk mondták a múltkor a rádióban, hogy egy nő boldogságához elég ha vannak polcai, meg függönye… :-) Ezekkel egy liftben is ellakik… :-)
  Miből van az a díszléc? Olyan amit a falra is ragasztanak, vagy fából?

 • Kinga,
  ez a léc nagy keménységű polyuretánból van, olyan kemény, mint a fa. Azért ezt használtam, mert akciósan, jó áron jutottam hozzá. De fenyőből is árulnak sokfélét, érdemes nézelődni fatelepen, kisebb-nagyobb barkácsboltban.

 • SZia, szép lett ez is!
  Én is hasonlóra készülök (bizony kénytelen vagyok én is mindent übermagasra helyezni, tervezni, mert nálunk is lakik pár szuperman.:), és ezt a típusú polcot spéciztem ki magamnak), a konzolt már kinéztem, én is fehérre tervezem, balbala, csak pár röpke szabad órára lenne szükségem:) A dekorléc rohadt jó ötlet, eszembe sem jutott volna!!

 • Na jó, mellétrafáltam, de ugye nem vetted rossz néven?
  Nagyon király.
  És tényleg olyan, mintha. Azt is hittem.

 • Adél, dehogy vettem rossz néven :-)
  Csak fel akartam hívni a figyelmed, hogy minek megvenni drágán valamit,m ha olcsóbban meg tudod csinálni magad 😉

 • Anonymous

  Lehet hogy buta a kérdés de hogyan vannak rögzítve a falra a polcok?

 • A konzol falra csavarozható, a polc pedig a konzolhoz van erősítve.

 • Hello! Gratulálok, jó kis polcok! Tetszik a befőttes üveg címke is. Nekem is van hozzá való tapétám, de arra gondoltam, hogy nem krétával írom meg, hanem veszek fehér lakkfilcet, mert akkor bátrabban meg lehet fogni az üvegeket.

 • Pingback: 7 DIY tipp a konyha felújítására | Kicsi Ház()

 • Pingback: Dupla Rast hack | Kicsi Ház()

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Google+
http://akicsihaz.hu/2011/03/kell-egy-polc.html
RSS