2011.03.22.

DIY polc

Vagy inkább, több. Matematikai tézis, hogy bármely mennyiségű, adott polc, megtelik és plusz egyet kíván. Személy szerint, lelkes híve vagyok a szépen megkomponált, rendezett nyitott polcoknak.

Amennyiben, kiskorú gyermek által elérhetetlen helyen van, még akkor is, ha kiskorú gyermek székre áll hogy elérje, esetleg sámlit is tesz a székre, meg egy halom mesekönyvet.
Ha kiskorú gyermek pókembert megszégyenítve, bárhová felmászik, célszerű a nyitott polcra számára kevéssé érdekes, és ezáltal kevéssé mászásra motiváló holmikat pakolni.
Nálam ezért került a saját készítésű konyhai polcra liszt és morzsa, meg szárított kamillavirág.

A polcok úgy készültek, hogy a konyhaszekrény készítésekor visszamaradt MDF-ből, a drága jó asztalosunkkal leszabattam a kívánt polcméretet.
Ezután lefestettem a polcokat, és vettem dekorlécet, akciósan. Gérvágó fűrésszel (legolcsóbb, OBI-s, kézi fűrész) egymáshoz szabtam a széleket, majd szilikonos ragasztóval a polcra ragasztottam. A polc tartóját barkácsboltban vettem, majd lefestettem.
Ennyi.

Ugye milyen egyszerű? És ami a legfontosabb: egy jól megválasztott dekorléc, a legbénább polcot (akár könyvespolcot) is különlegessé teszi.
A polcra felpakoltam a csatos üvegeimet, amikre a korábban posztolt, Aldiban kapható táblafóliából ragasztottam fel címkéket.
Hajrá, csajok, ragasszatok dekorlécet a polcaitokra!

Az alapanyag
Így néz ki a polcra ragasztott léc
Táblafólia címkék az üvegeken

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM