2011.02.20.

Húzom a csíkot ……..3D-ben

Mondtam már, hogy szeretem az Ikeát? Van egy csomó cuccuk, ami nagyon jól tűri, sőt, mondhatni hálás azért, ha a “gazdája” kénye-kedve szerint alakítja a maga vagy az otthona aktuális képére.
Ebbe a kategóriába tartozik a Lack polc.

Az első, akkor még leánylakásomban, nyír színű furnérjával illeszkedett a fiatalosan modern enteriőrbe, majd évekkel később, mohazöldre pingálva, és egymáson elcsúsztatva képeztek ugyanezen polcok lebegő könyvtároló rendszert a következő, akkor már eklektikus hangulatú otthonomban.

A Lacknak jól áll a tapétázás és jól néz ki rajta az elejére stencilezett sorminta is.
Én most a gyerekszoba hangulatához igazítottam a jó öreg bútordarabot, és a régebben általam pingált csíkos fal mintáját festettem rá, mintegy 3D-be helyezve a sárga, zöld, szürke csíkokat .

A munkamenet első fázisa az alapos csiszolás volt, le kellett csiszolnom az előző festékréteget.
Ezután alapoztam egy jól fedő tapadó alapozóval, majd két rétegben felkentem az alapszínt, a rétegek közt visszacsiszolva.

Ezután jött a móka, a csíkozás. A falnál kimértem a csíkok helyét, centivel szépen bejelöltem az egész polcon, majd leragasztottam maszkoló-tapasszal.

Ezt a műveletet a fiúk szobájában csináltam, miközben ők a hátamon lovagoltak 😉

 

A csíkokat is két rétegben festettem fel.

 

 

Száradás után, lehúzva a csíkokat, örültem a végeredménynek,hogy sehol sem folyt be a festék a tapasz alá.
Végül, pontosan felrajzolva a csavarok helyét, felfúrtuk a polcokat.
A dinoszauruszok pedig új helyre költöztek :-)

 

Gyerekszoba berendezése hamarosan folytatódik egy igazán ronda fotel átalakítással, egy ósdi, de annál  nagyobb láda gyerekszoba-kompatibilissé tételével és végül, ha eljön a tavasz és a teraszon is tudok festeni, egy kommersz, 50-es évekbeli konyhakredenc újragondolásával teszek pontot az i-re. Figyeljétek!

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM