2017.05.21.

Okos bővítmény ingatlankereséshez

Az utóbbi időben elég sokszor keresgéltem ingatlanos portálokon,  hol megfelelő üzlethelyiség után kutatva, hol pedig belvárosi irodahelyiségre vadászva. Azt tapasztaltam, hogy elképesztő árkülönbségek lehetnek ugyanazon ingatlanok esetében is, függően attól, hogy melyik cég hirdetését találom meg.

Mivel egy-egy lakás több ingatlaniroda hirdetésében is szerepel, így az árát az irodák saját jutalékai is alakítják. Ráadásul, sokszor csak a többedik képre kattintva jöttem rá, hogy tulajdonképpen ezt a lakást már láttam, nem is egyszer.

Friss élményeim voltak tehát, amikor a RealMonitor megkeresett, hogy bemutasson nekem egy új Firefox  ill. Chrome bővítményt, mellyel az ingatlan keresések esetében időt és pénzt takaríthatunk meg.

Okos bővítmény ingatlankereséshez / Kicsiház

Az új belvárosi irodánk, még üresen

Ez az egyszerűen letölthető és használható bővítmény úgy működik, hogy az  ingatlanos oldalon rábökünk egy hirdetésre, a bővítmény magától kilistázza az összes, a lakáshoz tartozó hirdetést, a legolcsóbbat előresorolja, plusz az összes képet összegyűjti az ingatlanról.

Okos bővítmény ingatlankereséshez / Kicsiház

Ezzel időt és akár milliókat is spórolhatunk, hiszen nagyobb értékű ingatlanoknál milliós eltérések is lehetnek, de pár százezres különbség is jól jön,  amikor be kell rendezni az új lakást.

Okos bővítmény ingatlankereséshez / Kicsiház

Ez a magyar fejlesztésű bővítmény gyakorlatilag úgy működik mint a Pinterest bővítménye, aminek segítségével minden féle weboldalról menthetünk el magunknak képeket a saját Pinterest albumunkba. Az Árminium  nevű bővítmény esetében is a letöltés után, bármilyen ingatlanos oldalon akcióba hozható, így egyszerűsítve és ésszerűsítve az ingatlankeresést.

Az ingatlan.com (és még néhány más, kisebb portálnál) kicsit másképp működik az Árminum. Itt a hirdetésnél a jobb felső sarokban jelenik meg egy figyelmeztető ablak, ami az “Olcsóbb ár!” felkiáltással jelzi, hogy az adott ingatlan máshol is fent van, olcsóbban, és át is linkel (lásd ITT ), ha pedig olcsóbban nincs meg ez a lakás/ház, de másol is fent van, akkor az “x db azonos ingatlan” üzenettel visz át másik hirdetésre, ahol pedig nagy valószínűséggel a megszokott módon működik a bővítmény (Lásd ITT ).
Így néz ki ez a bővítmény a gyakorlatban:

Árminium ingatlankereső bővítmény / Kicsiház

A fenti képen akcióba léptettem az Ármínium bővítményt. A bal alsó sarokban már integet is a kis figura, hogy ez az ingatlan máshol 39,9  millió Forintért elvihető. A hirdető listában előre van listázva a legolcsóbb ajánlat:

Árminium ingatlankereső bővítmény / Kicsiház

A bővítmény az összes fellelhető képet is összegyűjti az ingatlanról:

Árminium ingatlankereső bővítmény / Kicsiház

Plusz,a hasonló ingatlanhirdetéseket is kilistázza, ami szintén nagy segítség, hogy megtaláljuk az IGAZIT:

Árminium ingatlankereső bővítmény / Kicsiház

Még konkrétabban:

Itt ez a második kerületi felújítandó  lakás 39,9 millióért. Az Ármínium segítségével megtaláltam ugyanezt a házat 38,9 millióért.  A különbség 1 millió! Sokat számít egy falújítandó ingatlan esetében..

https://www.ingatlantajolo.hu/ingatlan/elado+teglalakas+pecs-belvaros/5295406#.WRWSIevyjIU

Okos bővítmény ingatlankereséshez / Kicsiház

 

Néha kisebb a különbség, de azért nagyon is számít, pl ez a pécsi társasházi lakás az első hirdetésen 11,3 millióért van fent, a bővítményünkkel viszont egy kattintással (fél percen belül) találunk egy olcsóbb hirdetést ugyanarról az ingatlanról, 10,9 millióért. A különbség 400 000 Ft, mondjuk a konyha felújításának az ára!

Okos bővítmény ingatlankereséshez / Kicsiház

Okos bővítmény ingatlankereséshez / Kicsiház

Nagyobb értékű ingatlanok esetében pedig döbbenetes különbségeket láthatunk. Közel száz milliós különbséget:

Okos bővítmény ingatlankereséshez / Kicsiház

Okos bővítmény ingatlankereséshez / Kicsiház

Ezért is vállaltam, hogy bemutatom nektek, mert ez pont egy olyan kis okosság, amit én magam is szívesen használtam volna ingatlan keresés során.Mert tényleg nem mindegy, hogy mennyi is az annyi. Ráadásul, vannak hirdetések, amiben szinte semmi nem látszik a lakásból, vagy nem jók a képek, de ezzel a bővítménnyel az ingatlanról készült összes létező kép, ami valaha felkerült az internetre, összegyűjthető, így ki tudjuk azt is szűrni, ha a lakás esetleg mégsem nekünk való, és nem töltjük olyasmivel az időnket, ami felesleges.

Aki keresett már lakást, tudja miről beszélek  ; -)

És ami a legonfontosabb: ingyenes!

A  bővítményt és a letöltési videót  ITT találjátok.

Hajrá, találjátok meg álmaitok otthonát és ha lehet, spóroljatok rajta!

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM